X

Kleding voor het najaar aanschaffen

We genieten nu nog van het heerlijke weer buiten, maar voordat we het weten zitten we alweer in het najaar. Je wilt er nu misschien nog helemaal niet aan denken, maar dat betekent dat we weer truien en lange broeken gaan dragen. Om te voorkomen dat je straks te weinig kleding in de kast hebt liggen, doe je er goed aan nu alvast te kijken wat je hebt en wat er nieuw gekocht moet worden.

Haal je kledingkast leeg

Om te weten wat je hebt liggen, is het belangrijk dat je de hele kledingkast leeghaalt. Leg alles op bed neer en bekijk elk kledingstuk goed. Past het nog? Is hij nog netjes? En vind je het nog mooi? Als dit zo is, leg je hem op de stapel voor kleding dat terug de kast in gaat. Wil je het kledingstuk niet houden, dan leg je hem op de weggeef- of weggooistapel. Zo heb je een duidelijk overzicht van wat je nog past, en wat niet meer.

Bedenk wat je nodig hebt voor het najaar

Het is ook goed om na te denken over wat jij draagt in het najaar. Een paar lange broeken is vanzelfsprekend, maar verder? Ben je het type dat graag T-shirts draagt, eventueel met een blouse of vest? Of heb je toch liever een fijne trui? Er zijn veel truien voor heren te vinden, waardoor er altijd wel een trui is dat bij je past. Zorg er wel voor dat hij goed valt, zodat het er netjes uitziet. Een te groot model zorgt er vaak voor dat het slordig oogt, en een te klein model tekent teveel.

Heb je een lastigere maat, en ga je daardoor niet graag naar fysieke winkels toe? Online is het aanbod in kleding vaak veel groter. Zo zijn er online veel meer grote maten heren truien te vinden dan in de winkels, simpelweg omdat dat niet voldoende opbrengt. Het is misschien minder gezellig om online te shoppen, maar zo vind je wel iets dat echt goed zit.

Jassen en schoenen

Bekijk ook je winterjas(sen) en schoenen goed. Kunnen deze nog een jaar mee, of zijn ze eigenlijk echt aan vervanging toe? Bij een jas is het belangrijk dat het genoeg warmte biedt, zeker in de winter. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar, van lange jassen tot hele korte modellen, zowel met als zonder capuchon. Kijk goed naar wat jij mooi vindt, want je moet er zelf de hele herfst en winter in lopen. Ga je op zoek naar schoenen, bedenk je dan waar je ze onder gaat dragen. Draag je voornamelijk jeans, of nettere kleding?

Overige spullen die je nodig hebt

Sommige mannen vinden het fijn een sjaal te dragen in het najaar, zodat ze geen verkoudheid oplopen. Is dit bij jou ook het geval, kies dan een sjaal uit die bij je jas past. Het laatste dat je wilt, is dat je sjaal vloekt bij je jas. Voel de stof ook goed, en kijk of deze niet gaat irriteren aan de huid.

Categories: Fashion
admin:
Related Post