X

Goede schoenen vinden? Zo doe je dat!

Schoenen vormen een belangrijk onderdeel van elk soort outfit: of het nu gaat om een outfit voor zakelijke doeleinden of een casual outfit voor een dagje uit. Dat betekent dat je best goed onderzoekt doet naar de verschillende mogelijkheden, want enkel zo weet je zeker dat je nieuwe schoenen ook daadwerkelijk bijdragen aan de look, feel én het comfort van je outfit.

Hoe vind je nu de beste schoenen? En waar moet je zoal op letten als je een nieuw paar zoekt? Hieronder vind je enkele handige tips om dat zoekproces gemakkelijker te maken!

3 tips om de beste schoenen te vinden

Elke outfit is anders, maar toch zo gelijk: zo heb je bij elke kledingstijl een goed paar schoenen nodig, die zowel op functioneel als esthetisch vlak bij de rest passen. Gebruik onderstaande tips om snel de beste modellen te vinden:

1. Ga niet enkel af op de maat

De verleiding om een mooi paar schoenen te kopen dat je past op het vlak van maat is groot, en dat is ook normaal. We willen allemaal dat de schoenen die we kopen goed zitten – maar enkel en alleen de juiste maat kiezen is daar geen garantie voor.

Pas dus altijd je nieuwe schoenen, zodat je zeker weet dat ze comfortabel zitten. Naast de lengte van de schoen spelen immers ook nog andere factoren een belangrijk rol. Denk maar aan de vorm van de zool, de hoogte van de schoen aan de binnenzijde en het soort voering. Als je de perfecte combinatie van al deze factoren krijgt, dan kan je zeggen dat je de perfecte schoen hebt gevonden!

2. Investeer altijd in kwaliteit

Hoe groot de verleiding ook mag zijn om te kiezen voor schoenen die minder kosten om je portemonnee wat te sparen, als het gaat om schoenen is het eigelijk altijd beter om te kiezen voor kwaliteit.

Zo gaat je nieuwe paar langer mee, ben je zeker van het beste comfort én passen je schoenen ook goed bij de look en feel die je met je outfit creëert. Drie belangrijke voordelen – en dat maakt een iets duurder paar in veel gevallen zeker de moeite waard!

3. Pas schoenen altijd in de namiddag

Als je dan schoenen gaat kopen, is het beter om dat in de namiddag te doen. Het klinkt misschien vreemd, maar er is wel degelijk een goede reden voor: je voeten kunnen in de loop van de dag immers een beetje dikker worden en opzwellen, door een sterkere bloeddoorstroming. En dat heeft een groot effect op hoe je schoenen passen.

Wil je vermijden dat je schoenen koopt die te klein zijn? Pas ze dan altijd in de namiddag. Zo weet je zeker dat je nieuwe paar goed zitten, zelfs als je voeten wat gezwollen of dikker zijn!

Categories: Fashion
admin:
Related Post