X

Zo kies je kledij die afslankt!

De juiste outfit kiezen is van essentieel belang als je, afhankelijk van de gelegenheid en situatie, de juiste uitstraling wilt hebben. De zoektocht naar kledingstukken die bij elkaar passen is echter vaker dan niet een uitdaging, en dat heeft ongetwijfeld te maken met de enorme hoeveelheid aan mogelijkheden.

Zoek je een outfit die een beetje afslankt, zodat je je fitter voelt en meer zelfvertrouwen krijgt? Dan is het een kwestie van met de juiste zaken rekening houden. Hieronder lees je meer over de beste tips om afslankende kledij te vinden!

3 tips bij de zoektocht naar kledij die afslankt

Op zich is er niets mis met een maatje meer, zolang je je goed in je vel voelt en kledij draagt die je mooi vindt! Aan de andere kant kan het natuurlijk handig zijn als je precies weet welke kledij je moet kopen om iets slanker te ogen. Hieronder enkele goede tips:

1. Ga voor donkerdere kleuren

Een van de beste manieren om wat slanker te ogen bij het dragen van kledij is door te kiezen voor kledingstukken die iets donkerder zijn. Kleuren als donkerblauw en zwart hebben over het algemeen een afslankend effect op het lichaam en zijn dus de perfecte basis voor een goede outfit.

Als je daarbij kleuren als wit en andere opvallende tinten vermijd, dan is dat effect nog eens zoveel sterker. Het resultaat is een outfit waar je je goed in én bij voelt en die de sterke punten van je lichaam in de verf zet!

2. Kies de juiste patronen

Nog een goede manier om iets slanker te ogen bij het dragen van een outfit? Vermijd horizontale patronen of patronen en afbeedligne of prints die té druk zijn. Een teveel aan patronen en kleurcombinaties zorgt ervoor dat je outfit erg druk overkomt, en dat is niet bepaald positief als je er slanker wilt uitzien.

Ga dus vaker voor kledij die ofwel eenvoudig is en zo weinig mogelijk patronen en opvallende elementen bevat, ofwel kledij met patronen en afbeeldingen die verticaal lopen. Zo accentueer je de lengte van je lichaam, waardoor je over het algemeen iets slanker oogt!

3. Ga voor een hogere schoen

Deze tip is vooral handig voor dames die een zakelijke of feestelijke outfit helemaal af willen maken. Als je je outfit afwerkt met een paar schoenen dat je iets groter doet lijken, dan zal dat ook een positief effect hebben op je algemene uitstraling. Ben je groter, dan oog je doorgaans een stuk slanker!

Natuurlijk zal je keuze voor een paar schoenen grotendeels afhangen van het soort outfit dat je draagt, maar er bestaan voor elke situatie mogelijkheden. Van casual pumps tot hakken voor een gala outfit, alles is mogelijk!

Categories: Fashion
admin:
Related Post