X

De leukste kinderboeken voor je kinderen

Lezen is goed voor de ontwikkeling van je kinderen. Als het gaat om een goed kinderboek dan zal het niet alleen spreken tot de verbeelding van je kind, hen helpen te leren over het leven, maar zal het hun ook lang bij blijven tot lang na hun kindertijd. Wanneer een kind voor het eerst een boek opent, gebeurt er iets magisch. Kinderboeken zijn deuren naar vreugde, informatie, betrokkenheid en empathie. Ze dagen jonge lezers niet alleen uit om zich wondere landen voor te stellen, maar ze dagen kinderen ook uit om zich de levens van mensen voor te stellen die anders zijn dan zijzelf.

Maar welke kinderboeken zijn leuk voor je kind? We geven er alvast enkele.

Nijntje en Nina beste vriendjes

We beginnen met een boek voor de allerkleinsten. Nijntje is een klassieker voor kinderen vanaf 1,5 jaar. De vele verhalen van Bruna D. gaan over de avonturen van een konijntje. Met een hele reeks aan onderwerpen is er zoveel keuze dat je kind zich hiermee nooit gaat vervelen. We raden dan ook aan een kinderboeken abonnement af te sluiten zodat je meerdere boeken ter beschikking hebt voor je kind. In het boek Nijntje en Nina beste vriendjes leren je kinderen over discriminatie.

Het grote zoete zusjesvakantieboek

Dit boek van Hanneke de Zoete scoorde erg hoog in de ranglijst van de kinderboeken top 10. Dit kinderboek is een doeboek dat gaat over de zusjes Saar en Janna. Zo kan je er spelletjes in spelen, puzzelen en moppen en een kort verhaal lezen over allerlei dieren. Het leuke van dit boek is dat het samenkomt met een vakantiepodcast waarbij je kan luisteren naar verhalen en moppen. Ideaal voor onderweg dus.

Leven van een Loser: Voltreffer

Deze reeks van kinderboeken gaat over Bram Botermans, de supergrappige antiheld. Dankzij de vele illustraties en de hulplijntjes onder de zinnen is het erg makkelijk te lezen. De reeks is dan ook erg populair bij kinderen van 9 tot 11 jaar. In ieder boek beleeft Bram een grappig avontuur waarin alles telkens mis lijkt te gaan. In het boek Voltreffer speelt hij een basketbalwedstrijd waarbij hij de kans krijgt om man van de match te worden.

De Efteling Sprookjes Omnibus

Wel kind houdt niet van sprookjes? In dit verzamelboek vind je de meest bekende sprookjes die ook te ontdekken zijn in het themapark de Efteling. Van Assepoester tot Roodkapje en meer. Een ideaal boek als je iedere avond wil voorlezen aan je kind.

Gameboek – Schaduwkraai

Het lezen van boeken ligt vaak in strijd met het spelen van videogames bij kinderen. Wil je liever dat je kinderen wat meer lezen en minder gamen, dan is dit boek wellicht de ideale manier om ze te overtuigen. Het boek leest immers als een videogame en zo is de lezer zelf het hoofdpersonage die aan de hand van beslissingen het verhaal bepaalt.

Categories: Overig
admin:
Related Post