X

Zo bespaar je energie als bedrijf!

Many plugs plugged into electric power bar

Duurzaamheid is een essentiële factor in het bedrijfsleven tegenwoordig, en dat is maar goed ook. Hoe meer energie je bespaart, hoe succesvoller je als bedrijf kunt worden én hoe beter je bijdraagt aan het behoud van het milieu.

Natuurlijk is het als bedrijfsleider niet altijd gemakkelijk om precies te weten wat je kunt doen om energie te besparen en je onderneming duurzamer in te richten. Gelukkig helpen onderstaande tips je goed op weg!

De beste tips om energie te besparen als bedrijf

Als ondernemer doe je er alles aan om méér winst te maken, dat is logisch. Een groot deel van dit winst kan je bereiken door minder kosten te maken – bijvoorbeeld door te besparen op energie. Een goed idee is dan ook om altijd even de huidige energie aanbieders te vergelijken. Zo doe je dat:

1. Ga vaker voor LED verlichting

Een van de gemakkelijkste aanpassingen die je kunt maken in je bedrijf om geld te besparen, met toch een groot effect op je uiteindelijke energierekening, is LED verlichting.

LED lampen gaan tot wel 30 keer zo lang mee als traditionele gloeilampen en kunnen op de lange termijn dus zeker bijdragen aan een lagere energiefactuur. Het resultaat? Meer winst voor jou als ondernemer!

2. Ga bewust om met airco en verwarming

Stel jezelf vervolgens de vraag: hoe kan ik de airconditioning en verwarming in mijn bedrijfspand reguleren, zodat ik er minder geld aan verlies? Zo kan je er een gewoonte van maken om de verwarming of airco in ruimtes waar nauwelijks gewerkt wordt, af te zetten.

Ook is het geen slecht idee om een deel van je elektriciteit voor verwarming en airco uit zonnepanelen te halen. Zo help je het milieu een handje en bespaar je ook heel wat op je maandelijkse energiefactuur!

3. Investeer in lichtsensoren

Ten slotte kiezen steeds meer bedrijven en organisaties voor zogenaamde lichtsensoren. Dit zijn eigenlijk lampen die over een visuele sensor beschikken, waardoor ze enkel aan gaan als er beweging is.

Het voordeel is natuurlijk dat de kans dat je een licht de hele nacht laat branden onbestaande is, omdat de lamp vanzelf weer uitgaat na een bepaalde tijd. Alle kleine beetjes helpen, en kiezen voor lichtsensoren is daar alvast het perfecte voorbeeld van!

4. Print minder papier

Ten slotte kan je als onderneming heel wat kosten én afval besparen als je minder documenten uitprint en meer digitaal communiceert. Papier is nog altijd een van de grootste oorzaken van de milieucrisis, dus waarom zou je dat als onderneming niet vermijden?

Een bijkomend voordeel van meer digitale documenten is dat je ze minder gemakkelijk verliest in je onderneming en dat je in de meeste gevallen documenten in de cloud kunt opslaan. Zo is het nog een stuk gemakkelijker om overzicht te houden op je administratie – en dat is voor je onderneming natuurlijk een positief gegeven!

Categories: Overig
admin:
Related Post