X

Vijf tijdloze schoentypes die niet in je walk-in mogen ontbreken

Three Women in a Clothing Store

In je walk-in reserveer je natuurlijk een gedeelte voor je schoenenverzameling. Trends komen en gaan, maar sommige types schoenen koester je al jarenlang, omdat ze nooit uit de mode raken. We noemen vijf soorten schoeisel die eigenlijk in geen enkele walk-in mogen ontbreken, te beginnen met de onverwoestbare pump.

Pumps

Hoe hoger de hak, hoe zelfverzekerder veel vrouwen zich voelen. Al moet het natuurlijk geen kwelling worden om op deze sierlijke schoenen in het rond te paraderen. Met name tijdens zakelijke bijeekomsten als presentaties, netwerkborrels of lunches komen ze van pas om indruk te maken. Over tijdloos gesproken: de hoge hak is naar verluidt in de vijftiende eeuw uitgevonden door Catharina de’Medici, waar anders dan in modestad Florence. Omdat ze klein van stuk was maar toch sterk over wilde komen, liet ze de eerste pump ontwerpen.

Dr. Martens

Veel lekkerder lopen je onverwoestbare Dr. Martens. Deze iconische lederen legerschoen heeft eveneens een bijzondere geschiedenis. In de Tweede Wereldoorlog was het de Duitse dokter Klaus Märtens die vanwege een blessure meer comfortabel schoeisel ontwikkelde. De schoen werd later populair bij werklui zoals postbodes, in de jaren ’70 in diverse muzikale subculturen, in de jaren ’90 onder liefhebbers van grunge en anno nu heeft elke fashionista wel een paar in zijn schoenenrek staan. Ze combineren prima met rokjes, leggings, skinny jeans en zomerjurk.

Bruine lederen laarzen met hak

Van Nancy Sinatra via Monica van Friends tot de vaderlandse modegoeroe Nikkie Plessen: de bruinlederen, kniehoge laars met hak is zo’n ander tijdloos item waar je niet zonder kunt. Onder een rokje dan wel spijkerbroek worden ze zowel casual als tijdens zakelijke aangelegenheden gedragen. Ook omdat het kledingstuk dat hier niet bij past, nog uitgevonden moet worden.

All-Stars en andere sneakers

Sneakers heb je om te sporten, maar de Converse All-Stars heb je voor talloze doeleinden. Liefst in een aantal verschillende kleuren. Kost wat centen, maar omdat je meer paren hebt slijten ze minder snel. De geschiedenis van de All-Stars stamt uit 1917, het was aanvankelijk een basketballschoen. De volledie naam Chuck Taylor All-Stars is een eerbetoon aan de schoenenverkoper/basketballgrootheid die aan de wieg van deze schoen stond.

Teenslippers

Er was kort geleden een badslipper-rage gaande, waarbij een soort veredelde sloffen (meestal met een donkerblauw-wit gestreepte band over de wreef) gecombineerd werden met enkelsokjes. Comfortabel, dat zeker, maar niet zo vrouwelijk als de good old teenslippers, die zeker met gelakte teennagels veel sierlijker ogen. Ze zijn ooit even weggeweest, maar kwamen zo rond de eeuwwisseling weer terug om nooit meer weg te gaan.

Categories: Fashion
admin:
Related Post