X

Soorten douchedeuren en hun voordelen

Stylish bathroom interior with countertop, shower stall and houseplants. Design idea

Wil je je douchecabine uitrusten met een deur voor meer privacy, maar weet je niet welke douchedeur je best kiest? Er zijn namelijk meerdere soorten douchedeuren in verschillende materialen, stijlen, modellen en maten. Om de juiste keuze te maken vergelijk je alle  hun voordelen tegen elkaar af. Dat vergemakkelijkt je uiteindelijke keuze en kun je de beste aanbiedingen vergelijken om maximaal te besparen zonder je comfort onder de douche op te offeren.

Soorten douchedeuren

De juiste douchedeur kiezen is moeilijker dan het lijkt. Je zult namelijk moeten kiezen tussen voer soorten deuren, namelijk:

  • Draaideuren
  • Schuifdeuren
  • Pendeldeuren
  • Vouwdeuren

Ruimte besparen in je douchecabine met een draaideur

De laatste jaren worden opvallend veel draaideuren in onze douchecabine geplaatst. Je hebt daarbij de keuze uit meerdere modellen douchedeuren. Deze deuren openen naar buiten, waardoor je voor meer ruimte zorgen in je douche. Een draaideur laat je vrij kunt bewegen onder de douche. Draaideuren zijn vooral handig bij het in- en uitstappen. Zorg voor voldoende ruimte voor badkamermeubels. Deze draaideuren zijn relatief goedkoop.

Schuifdeuren nemen geen loopruimte in

Is je douchecabine niet geschikt voor het plaatsen van een draaideur? Dan is een schuifdeur een goede keuze. Met schuifdeuren geniet je van maximale bewegingsvrijheid in je douche en je badkamer. Tweedelige schuifdeuren zijn ook handig. Naast hun vast gedeelte hebben ze ook een verschuifbaar deel. Houd er rekening mee dat douches met schuifdeuren breder zijn dan andere modellen deuren. Past zo’n schuifdeur het beste bij je badkamerinrichting? Dan heb je de keuze uit vele soorten schuifdeuren. Naast tweedelige schuifdeuren heb je ook driedelige of zelfs vierdelige schuifdeuren. Zo is er altijd een die bij je badkamerinrichting  past.

Pendeldeuren voor kleine badkamers

Helaas beschikt niet iedereen over een ruime badkamer. Zit je ook in deze situatie, en moet je het met een kleine badkamer stellen? Dan is is het plaatsen van een zogenoemde pendeldeur zeker het overwegen waard. Pendeldeuren bestaan uit twee kleinere deuren die meestal zowel naar buiten en naar binnen openen. Voor de installatie ven een pendeldeur heb je niet veel plaats nodig. Kies voor lichtgewicht pendeldeuren die makkelijk openen en te sluiten. Klapdeuren voorzien van magneten of spijlen sluiten de deur netjes af. Dit voorkomt vervelende spatten in de badkamer.

Vouwdeuren

Het grote voordeel van deze vouwdeuren is ongetwijfeld dat je ze makkelijk kunt opvouwen als een accordeon. Je hebt heel weinig ruimte nodig,  maar in vergelijking met andere soorten douchedeuren kun je moeilijker in- en uitstappen. Vouwdeuren zijn uitstekend geschikt voor kleine badkamers.

Douchedeuren kopen

Douchedeuren aangepast aan je situatie koop je best online. Je vindt er het grootste aanbod douchedeuren aan een voordelige prijs. Vergelijk de beste aanbiedingen om zoveel mogelijk te besparen op je beschikbare budget.

Categories: Wonen
admin:
Related Post