X

Let hierop bij het samenstellen van een outfit!

Lady's red sweatshirt and jeans. Female clothing on wooden background. Choice of spring casual clothes. New collection in outlet shop.

De juiste outfit kiezen is van essentieel belang als je een goede indruk wilt maken, dat is zeker. Het is echter niet bepaald gemakkelijk om precies te weten waar je op moet letten bij aankoop van kledingstukken!

Gelukkig kan een duidelijk overzicht met handige tips je al een heel eind op weg helpen. Het resultaat is een outfit die mooi en verzorgd oogt, precies de look en feel teweegbrengt die je wilt en waar je je goed in voelt!

3 tips voor een geslaagde outfit

De kleren maken de man: die uitspraak is er niet zomaar! Natuurlijk geldt hij voor zowel herenkleding als dameskleding, en daarom is het belangrijk dat je voldoende aandacht besteedt aan het samenstellen van een mooie outfit. Hieronder enkele handige tips:

1. Let op het juiste kleurgebruik

Kleuren vormen de basis voor je outfit, hoe je het ook draait of keert. Als je een complete outfit wilt samenstellen, probeer dan te kiezen voor kledingstukken in een gelijkaardig kleurenpalet. Het hoeven natuurlijk niet exact dezelfde kleuren te zijn, maar wel tinten die bij elkaar aansluiten en elkaar aanvullen.

Er bestaan verschillende manieren om dat te doen. Contrasterende kleuren kunnen een goed idee zijn als je een opvallende look wilt creëren, maar over het algemeen is het beter om complementaire kleuren te gebruiken. Varieer hierbij in je kleurkeuze bij kleding voor het onderlichaam en bovenlichaam, zodat je een mooi, uniform geheel verkrijgt! Denk bijvoorbeeld aan een mooie groene broek en een geel overhemd.

2. Welke uitstraling wil je verkrijgen?

Daarbij is het natuurlijk ook erg belangrijk om rekening te houden met de look en feel die je met je outfit wilt bereiken. Gaat het om een zakelijke outfit, die je voor je werk draagt en een professionele look moet creëren? Of ben je juist op zoek naar kledij die casual of jeugdig oogt?

Afhankelijk van de situatie, je persoonlijke voorkeur en de mogelijkheden zal je een andere beslissing moeten maken. Zorg er in elk geval voor dat het doel van je outfit duidelijk is én dat dat doel ook naar voren komt in je keuze voor kledingstukken die bij elkaar passen!

3. Maak vaste combinaties

De laatste tip heeft eigenlijk meer betrekking op de inrichting van je garderobe en minder op de zoektocht naar goede outfits in de winkels, hoewel het zeker kan helpen. Probeer vaker gebruik te maken van vaste outfits, warbij je een bepaald stuk voor je bovenlichaam altijd combineert met bepaalde kledij voor je onderlichaam.

Niet alleen weet je zo zeker dat de outfit die je uit je kast haalt mooi is, ook bespaar je heel wat tijd bij het zoeken van een complete outfit. En dat is vooral handig als je een goed gevulde kleerkast hebt!

Categories: Fashion
admin:
Related Post