X

De populariteit van auto private lease groeit gestaag

Young cheerful woman sitting in a car with keys in hand - concept Rent a car

Gemiddeld kost een fonkelnieuwe auto in Nederland plus minus 30.000 euro. Een riante geldsom die veel mensen de dag van vandaag niet of nauwelijks kunnen ophoesten. Een auto leasen biedt dan ook een ideale optie. Een paar jaar geleden was auto leasen enkel een haalbare kaart voor bedrijfswerknemers, maar de vorm van auto leasen heeft een ware facelift ondergaan dankzij het in leven roepen van auto privé lease. In het vakjargon ook wel private lease genoemd. Iedereen heeft nu de mogelijkheid om met een auto te rijden met private lease tegen betaalbare aantrekkelijke prijzen.

Waar sluit je een private auto lease contract af.

De jongste jaren is private auto lease aan een ware opmars bezig. Een tiental jaren geleden lag dit cijfer nog rond de 20.000. Maar meer en meer particulieren ontdekten de voordelen van een particulier auto lease contract. In 2021 werden in Nederland maar liefst 230.000 overeenkomsten afgesloten. Naast de autodealers, sluit je de dag van vandaag als particulier overal lease contracten af. Denk maar aan Mediamarkt of de winkelketens zoals Albert Heijn en Hema.

De grote voordelen van private lease als particulier

Een auto leasen is niet meer langer het voorrecht van zakelijke autobestuurders. Meer en meer particulieren kiezen voor de vorm van auto privé leasen. De voordelen van auto leasen zijn niet op een hand te tellen: verzekering, auto onderhoud, wegenbelasting en in sommige gevallen pechhulp zijn inbegrepen. Het enige nadeel is dat de leasemaatschappij eigenaar blijft van de wagen.

Let op voor de addertjes onder het gras

Als je als particulier een auto lease contract afsluit, zal je toch op je hoede moeten zijn voor enkele valkuilen. Vooral op vlak van autoschadevrije jaren schuilt er wel eens een addertje onder het gras. De verschillende leasemaatschappijen hanteren uiteenlopende overeenkomsten hierover. Zorg ervoor dat je op dat vlak door de bomen het bos nog ziet en probeer na de vervaldatum een schadevrij certificaat te krijgen wanneer je overstapt naar een andere autoverzekeraar.

Hou het Keurmerk Private Lease goed in de gaten

Als je 100 procent zeker wil zijn dat de leasemaatschappij betrouwbaar is, moet je nachecken of de auto lease onderneming over het Keurmerk Private Lease beschikt. Dit zogenaamde Keurmerk zag het levenslicht na de populariteit van het aantal groeiende privé lease autobestuurders. Het geeft een soort garantie dat de klant met een betrouwbare leaseverzekeraar in zee gaat en een contractuele overeenkomst afsluit.

Op maat gesneden private auto lease contract

Particuliere auto lease contracten zijn er in verschillende maten en soorten. Het bedrag dat je maandelijks betaalt hangt niet alleen af van het automodel waarvoor je kiest, maar ook de specifieke voorwaarden kunnen verschillen tussen de leasemaatschappijen. Lees vooral de kleine lettertjes over het verhelpen van pech onderweg en het vervangend vervoer zorgvuldig na zodat je niet onverwacht met de rug tegen de muur komt te staan.

Categories: Lifestyle
admin:
Related Post