X

Geniet van de natuur in het groene hart van Italië: Umbrië

Denk je aan Toscane, dan heb je waarschijnlijk meteen het iconische beeld van het slingerweggetje met cipressen in je hoofd of zie je jezelf al door de straten van Florence struinen. De naastgelegen regio Umbrië is echter een stuk minder bekend en daardoor ook veel minder druk bezocht door toeristen. En wist je dat deze regio ook wel het groene hart van Italië wordt genoemd, dankzij al het natuurschoon hier? Kies bijvoorbeeld een camping aan de zuidzijde van het Trasimeense Meer als uitvalsbasis om het gehele natuurgebied Parco del Lago Trasimeno te ontdekken. Zo kun je met een vakantiehuisje een perfect uitvalsbasis hebben in Toscane. Vakantiehuisjes.nl biedt hier de perfect huisjes in Tosacane aan, bekijk hun sites zeker maar eens! Maar er is meer in Umbrië!

Bloemenzee

In Nationaal Park Monti Sibillini tref je zo rond april-mei een kleurrijke bloemenzee aan op de Piano Grande, een grote vlakte waar het in deze periode barst van de knalrode klaprozen en helderblauwe korenbloemen. Het natuurgebied is het hele jaar door een paradijs voor wandelaars, maar in de zomer heb je de mogelijkheid om iets heel bijzonders mee te maken. Je beklimt samen met een gids in de nacht de Monte Sibilla om vervolgens vanaf dit hoge punt te genieten van een van de mooiste zonsopgangen die je ooit hebt gezien. Een ervaring om nooit meer te vergeten! Ben je tijdens het tweede weekend na Pinksteren in Umbrië? Reis dan zeker af naar het stadje Spello, voor de Infiorate di Spello. Tijdens dit evenement liggen de straten van Spello bezaaid met tapijten gemaakt van bloemblaadjes.

Truffels zoeken

Ook leuk om te doen in Umbrië: truffels zoeken. In de bossen van deze regio worden meer truffels gevonden dan waar dan ook in Italië. Je kunt dan ook op diverse plekken onder begeleiding van een ervaren truffelzoeker en zijn trouwe viervoeter(s) op zoek naar deze delicatesse, bijvoorbeeld in de omgeving van Città di Castello of Norcia. In Scheggino vind je zelfs een museum gewijd aan de ‘tartufo’, het Italiaanse woord voor truffel.

Ook nog wat steden bezoeken in Umbrië?

Perugia, Spoleto, Orvieto, Assisi; je komt vakantiedagen te kort in Umbrië om alles te zien dat je zou willen zien. En dan hebben we het schilderachtige Narni nog niet eens genoemd, waar het geografische middelpunt van de Laars te vinden is op de Ponte Cardona. Als je een beetje avontuurlijk aangelegd bent, is de Narni Underground Tour een aanrader. Diep onder de grond wandel je langs de sporen van de inquisitie. En als je toch in de buurt van Narni bent, treed dan in de voetsporen van Sint Fransiscus van Assisi en bewandel (een gedeelte van) het Protomartiri Pad, bijvoorbeeld de etappe van Narni naar San Gemini.

Categories: Travel
admin:
Related Post