X

De leukste steden voor een verrassende stedentrip

Woman on beach with sun symbol on her back - UV protection concept

Londen, Parijs, Rome… Er zijn genoeg wereldsteden te verkennen tijdens een trip in Europa. Maar wie houdt van buiten de gebaande paden wandelen, heeft nog veel meer te ontdekken binnen ons prachtige continent. Plekken waar je misschien niet als eerste aan denkt voor een stedentrip, maar die je des te meer verrassen met hun schoonheid. Enkele bijzondere parels uitgelicht.

Bewonder de monumenten in Dordrecht

Laten we dichtbij huis beginnen. Wel zo goed voor het milieu en je bent er zo. Des te meer tijd om de hotspots te verkennen. Het historierijke Dordrecht telt meer dan 1000 monumenten om te bewonderen. Slenter door pittoreske steegjes en karakteristieke, historische havens en geniet van de sfeervolle terrasjes. Heb je een beetje conditie? Beklim dan de toren van de Grote Kerk en geniet van de prachtige vergezichten over de stad. Een dagje aan de drukte van de stad ontsnappen? Dan ligt het waterrijke, Nationaal Park De Biesbosch om de hoek.

Vaar met de Pletna naar het sfeervolle stadje Bled

Wie van romantiek houdt, móet een keer de Sloveense stad Bled bezocht hebben. Je vaart er naartoe in een Pletna, een soort Sloveense gondel, en belandt direct in een sprookjeswereld. Het stadje heeft namelijk een beeldschone ligging aan het meer van Bled aan de voet van de Julische Alpen. In het centrum vind je traditionele huizen die een beetje aan Oostenrijk doen denken. Bezoek het eilandje in het meer, bewonder het oudste kasteel van Slovenië en geniet bovenal van de prachtige uitzichten. De mooiste foto’s maak je vanaf de plek Mala Osojnica.

Streep het noorderlicht van je bucketlist in Tromsø

Het noorderlicht zien, staat bij velen op de bucketlist. Het is dan ook ervaring die je nooit zult vergeten. In het stadje Tromsø, in het uiterste noorden van Noorwegen, geniet je van ongeveer september tot april van het noorderlicht en wandel je in de zomer onder de middernachtzon. Tromsø ligt tussen de betoverende, hoge bergtoppen en in het centrum vind je bijzondere architectuur. Bewonder de lichtval in de Ijszeekathedraal, ga walvissen, orka’s en bultruggen spotten of maak een ritje in de spectaculaire Fjellheisen Kabelbaan en geniet van de mooiste vergezichten.

Bezoek de middeleeuwse stad Óbidos bovenop op de heuvel

Óbidos is een sfeervolle, middeleeuwse vestingstad bovenop een heuvel, op zo’n vijf kwartier rijden van de hoofdstad van Portugal. Al wandelend tussen de bloemrijke, traditionele, witte huisjes met rode daken en blauwe en gele randen, waan je je in een openluchtmuseum. Hoewel de stad maar klein is, vind je er maar liefst veertien kerken. In de Mariakerk geniet je van prachtige schilderkunst en de traditionele, Portugese azulejos. Wandel over de stadsmuur, bezoek een van de vele festivals of ga shoppen in de Rua Direita. Vergeet bij binnenkomst in de stad niet omhoog te kijken in de toegangspoort de Porta da Vila.

Categories: Travel
admin:
Related Post