X

Geld besparen zonder al te veel moeite – zo doe je het!

Geld besparen: het is iets waar iedereen toch in zekere mate mee bezig is, en dat is ook begrijpelijk. In de tegenwoordige maatschappij is het zo goed als onmogelijk om écht comfortabel te leven als je niet een beetje financieel inzicht hebt en weet hoe je moet besparen of sparen.

Natuurlijk wil dat niet zeggen dat geld besparen moeilijk hoeft te zijn. Als je een beetje nadenkt en organiseert, is het mogelijk om zelfs met een minimale inspanning toch heel wat geld extra over te houden. Wil je weten hoe je dat doet? Lees dan snel verder!

De 3 beste tips om gemakkelijk geld te besparen

Meer geld op je rekening hebben staan, dat begint bij de juiste keuzes maken op het vlak van investeringen en aankopen. Hieronder enkele goede tips om gemakkelijker geld te besparen:

1. Vergelijk vaker producten online

Het kan iedereen overkomen: je koopt bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine, om er een paar dagen achter te komen dat je hem ergens anders nog een stuk goedkoper had kunnen vinden. Vervelend, maar je kan zo’n situatie gemakkelijk voorkomen door producten online te vergelijken!

Online vergelijken is gemakkelijk, het gaat snel en daarbij ben je altijd zeker dat je een waarheidsgetrouw beeld krijgt van de verschillende prijzen bij uiteenlopende winkels en aanbieders. Zo bespaar je heel wat geld op al je aankopen – en dat loopt natuurlijk al snel op!

2. Zeg alle overbodige abonnementen op

De meeste mensen zouden er versteld van staan hoeveel ze maandelijks betalen aan extraatjes die ze eigenlijk niet gebruiken. Denk maar aan een fitnessabonnement voor een sportschool waar je nooit naartoe gaat, of bijvoorbeeld een speciaal abonnement voor een magazine of krant.

Onderzoek dus regelmatig welke abonnementen je hebt lopen die je toch niet gebruikt, en zeg ze meteen op. Vaak gaat het om kleine bedragen, maar als je die allemaal optelt is het resultaat toch een grote som!

3. Zet elke maand een vast bedrag opzij

Ten slotte is het een goed idee om ook elke maand een vast bedrag op je spaarrekening te zetten als je wat rijker wilt worden. Het grootste voordeel van deze aanpak is dat het veel moeilijker is om geld te gebruiken waar je niet zomaar aan kunt, zoals dat bij een digitale spaarrekening het geval is.

Wil je jezelf nog beter beschermen tegen onverwachte, impulsieve uitgaven? Zet dan dat vaste bedrag al aan het begin van de maand opzij. Zo staat je geld vast en dat verlaagt de kans dat je het kwijt raakt aan aankopen die je niet écht nodig hebt nog meer!

Categories: Geld
admin:
Related Post