TOP
zusje voor sinterklaas
Column Personal

‘Een zusje voor Sinterklaas’ (over het verlanglijstje van de peuter)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Als de peuter in bad is geweest, vindt hij het fijn om ingewikkeld in zijn handdoek als een baby in mijn armen te liggen. ‘Toen ik baby was’, vertelt hij dan. Om vervolgens net te doen of hij moet babyhuilen en mèmè (melk) uit een flesje te drinken. Die momenten zijn van ons. Ik geniet ervan dat hij even weer klein wil zijn, de rest van de dag hoor ik continu: ‘Neeee, zelf doen. Robin kan dat. Ik ben groot! Niet klein.’

Het gaat toch potjandrie al allemaal veel te snel hé. Ik druk met liefde af en toe even op pauze.
‘Mag ik filmpjes kijken van toen ik baby was’, vroeg de peuter nadat zijn fictieve flesje op was. Nog iets dat ik met liefde doe. Foto’s en filmpjes kijken van mijn kleine aap, toen ‘ie nog een baby aapje was. En zo zaten we een minuut of later samen naar foto’s en filmpjes te kijken van drie jaar geleden.

‘Aaaah schattig’, zei de peuter over zichzelf. ‘Kijk dat is mijn mama met baby Robin’ en ‘hij probeert te praten!’ Over een filmpje waarin hij als twee maanden oude baby wat baby kreetjes uitsloeg.

We scrolden door mijn foto feed en baby Robin werd steeds groter. En opeens dacht ik aan haar. Er gaan dagen voorbij dat ik niet aan haar denk en dan opeens is ze er weer, daar in mijn gedachten. ‘Hoeveel maanden zou ze nu zijn’, vroeg ik me af. Ik rekende uit dat ze al bijna 7 maanden is. 7 maanden. We hadden een 7 maanden oude baby kunnen hebben. Dan had ze nu al niet meer in haar wiegje gepast. Mijn gedachten namen me even mee naar een voorstelling van een trotse grote peuter met een babyzusje op schoot. Een babyzusje waar hij nu al wel een beetje mee had kunnen gaan spelen.

‘Wanneer krijg ik nou een zusje’, zuchtte de peuter en daarmee schrok ik wakker uit mijn gedachten. Ik voelde me bijna betrapt. Alsof hij mijn gedachten had kunnen lezen. Al had het ook gewoon toeval kunnen zijn. De peuter heeft het de laatste maanden continu over een zusje dat hij graag zou willen.

‘Dat vraag ik me ook af lieverd’, antwoordde ik en ik kuste hem in zijn krullen. Een traan liep van mijn neus af in zijn haar. Omdat de realiteit mijn zoete voorstelling rechts had ingehaald. ‘Ik hoop ook dat je snel een zusje krijgt. Of een broertje. Mama wil dat ook graag.’

Toevallig hadden we die ochtend ook een gesprek over Sinterklaas gehad. Want ook daar is hij de laatste dagen opeens vrij veel mee bezig.
‘Gaat Sinterklaas mij een zusje geven’, vroeg hij met een serieus gezicht.
‘Je kan het vragen’, antwoordde ik diplomatiek.

En dus staat er vanaf nu een zusje voor Sinterklaas bovenaan het verlanglijstje van Robin.
Op het mijne staat ook zusje gevolgd door een slash broertje voor de peuter.

Als die goedheiligman nou een beetje zijn best gaat doen, wil ik best weer in hem geloven.
En anders proberen we het ook nog bij de Kerstman.

***

Uitgelichte afbeelding FamVeld via Shutterstock.

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.