TOP
aardappeltortilla
Food

Zoete aardappeltortilla met feta en spinazie

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Met pasen eet je natuurlijk (paas)ei, dat hoort zo. Omelet met zalm, ei met asperges, een hardgekookt eitje, de mogelijkheden zijn ei-ndeloos. Op deze Friday Food Day heb ik dan ook een heerlijk paasrecept voor je met ei, maar dan anders. Lekker voor tijdens de paaslunch of -brunch, maar ook heerlijk op een gewone doordeweekse dag als avondeten. Deze Zoete aardappeltortilla met feta en spinazie is niet alleen lekker, maar ook nog gezond, makkelijk én vegetarisch.

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

√ 4 kleine zoete aardappels of 2 grote (ongeveer 500 gram)
√ 2 rode uien
√ 8 eieren
√ handje gesneden peterselie
√ flinke hand spinazie
√ blok feta (ongeveer 200 gram)
√ olijfolie
√ peper en zout
√ zakje sla als garnering (maakt niet uit wat voor salade)

Zoete aardappeltortilla how to

Hoe je het maakt (in ongeveer 20 minuten):

1. Schil de zoete aardappel en snijd deze in dunne plakjes. Dit kun je of met handmatig met een mes doen, of met een rasp, of met de keukenmachine, of met de kaasschaaf. Ik zelf gebruik hiervoor een keukenmachine.
2. Schil de uien en snijd deze in dunne ringen. Dit kan eventueel tegelijkertijd met de aardappel in de keukenmachine.
3. Verhit ongeveer 2 eetlepels olijfolie in de pan en bak de zoete aardappel, de rode ui met wat peper en zout in ongeveer 5 minuten goudbruin.
4. Klop de eieren met de peterselie en roer de feta daar in kleine stukjes doorheen.
5. Giet dit mengsel in de pan over de aardappel en ui en zorg dat het goed evenredig verdeeld is.
6. Verdeel de spinazie er over heen en druk het met een spatel een beetje in het nog natte mengsel.
7. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat de tortilla in ongeveer 10 minuten gaar worden.
8. Als de tortilla gaar is, haal je hem uit de pan, snijd je hem in punten en serveer je hem met de sla.

Tip, maak extra veel dan kun je het de volgende dag ook mee nemen naar je werk voor de lunch! Je kunt de tortilla namelijk koud en warm eten. Mjam!

Bon appetit!

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.