TOP
Zoete aardappelkroketjes
Food

Zoete Aardappelkroketjes (simpel, maar heerlijk bijgerecht)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Zoete aardappelkroketjes geven een moderne twist aan het klassieke bijgerecht. Aardappelkroketjes, wie kent ze niet? Veel van jullie zullen de diepvriesvariant kennen, maar je maakt ze super makkelijk zelf. En wat te denken van de variatie mogelijkheden?

Heb je toch liever klassieke aardappelkroketjes? Dit recept heb ik voor jullie op mijn eigen blog Flying Foodie staan, namelijk hier.

In dit recept maak ik gebruik van Panko om de kroketjes te paneren, maar je kunt ook gewoon ‘normaal’ paneermeel gebruiken. Met Panko wordt het alleen wat knapperiger; net waar je van houdt.

Voor 12-16 zoete aardappelkroketjes

  • 500 g zoete aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eierdooier
  • zout & peper naar smaak

Voor het korstje

  • 1 eierdooier, losgeklopt
  • ruime hoeveelheid Panko of paneelmeel

Tijd om aan de slag te gaan

  1. Was en schil de zoete aardappelen, zoals je dit ook met een normale aardappel zou doen. Verwijder rare plekjes en snijdt ze in blokjes. Kook de zoete aardappelen in ruim water met een snufje zout tot ze gaar zijn. Ze zullen net wat sneller gaar koken dan normale aardappels.
  2. Giet af en laat de aardappelen uitstomen. Stamp ze met een stamper of gewoon met een vork tot puree. Pers een knoflookteentje uit en voeg dit toe aan de puree. Voeg de eierdooier, snuf zout en een goede draai zwarte peper toe er roer het geheel goed door. Spreid uit op een bord en dek af met een stuk plasticfolie. Laat in de koelkast volledig afkoelen.
  3. Zodra de aardappelpuree is afgekoeld, kun je kroketjes vormen. Haal elk kroketje vervolgens door het losgeklopte ei en daarna door de Panko.
  4. Frituur de zoete aardappelkroketjes 3 à 4 minuutjes op 175 graden of bak ze op 200 graden in de oven tot ze goudbruin zijn.

Te veel kroketjes gemaakt? Je kunt ze ook gemakkelijk invriezen en op een later moment gebruiken!

Lijkt dit recept je lekker? Wat eet jij graag als bijgerecht?

Groetjes,
Mariska

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Mariska Schrijer

Redactrice Karenz.nl / Oprichtster van Flying Foodie/ Food Blogger / gek op reizen / woont in Amsterdam / kleine chaoot / getrouwd met Arthur / kookt bijna elke dag, maar gaat ook graag uit eten!

«

»

10 COMMENTS
  • chucky1012
    3 jaar ago

    Dit klinkt zo lekker 😉
    Ik ga het zeker eens maken.

  • YuStSoMe
    3 jaar ago

    Ik eet graag zoete aardappel. Een kroketje? Yes please!

  • Desirée
    3 jaar ago

    Dat klinkt echt te lekker, ga ik zeker eens maken!

  • Denise
    3 jaar ago

    Ziet er heerlijk uit, al ben ik niet zo’n fan van zoete aardappelen. Met kerst eten we meestal inderdaad normale aardappel kroketjes of stukjes stokbrood.

  • Wat een leuk idee! Ik kende tot nu toe alleen de aardappelkroketjes uit de vriezer inderdaad. En dit ziet er eigenlijk helemaal niet zo moeilijk uit 🙂

  • Dat is een keer wat anders dan een gewone aardappel! Heerlijk lijkt me dat

  • Lonneke
    3 jaar ago

    Gewone aardappelkroketjes vind ik niet zo lekker, maar ik denk dat deze heel lekker zijn!

    • Mariska Schrijer
      3 jaar ago
      AUTHOR

      Ze smaken net even anders dan normale aardappelkroketjes dus dat zou wel eens helemaal goed kunnen komen.

  • marije
    3 jaar ago

    Klinkt lekker! Ga ik zeker een keertje testen.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.