TOP
zelf notenpasta maken amandelboter
Tuesday's Tip

Zo kun je het beste pindakaas bewaren! (en veel andere dingen ook)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Elke pindakaas of andere soorten notenpasta liefhebber zal het herkennen. Dat laatste beetje pindakaas dat hartstikke droog wordt en je zelfs soms erg moeilijk uit de pot krijgt. Wist je dat daar een handig trucje voor is? In de Tuesday’s Tip vertel ik je hoe je een expert pindakaas bewaren wordt! 

Zo kun je het beste pindakaas bewaren

Het trucje is hartstikke simpel. Je moet de pot namelijk niet met de deksel naar boven opbergen, maar andersom. Dus op z’n kop. Zo blijft je pindakaas, amandelboter, hazelnotenpasta en cashewboter namelijk veel lekkerder!

Hoe dat komt? Het ligt aan de natuurlijke olie in pindakaas en andere notenboters en pasta’s. Door de pot op de kop weg te zetten in je keukenkast of la, blijft de olie van de pindakaas zich door de hele inhoud van de pot bewegen. Hierdoor blijft het veel smeuïger en droogt het onderste gedeelte minder snel uit.

Overigens…

Wist je dat je dit trucje bij veel andere dingen kunt toepassen? Niet eens alleen bij voeding waarin olie zit?

Reinigingsdoekjes voor je gezicht, billendoekjes, vloeibare eyeliner, nagellakremoverpads en nog veel meer producten kun je beter andersom bewaren zodat ze minder snel uitdrogen. Bij de doekjes en pads zorg je er zo voor dat het doekje dat je pakt altijd vochtig is en niet droog is geworden, zelfs als je ze maar weinig gebruikt.

Voor je eyeliner geldt, dat zo je punt niet uitdroogt. De vloeistof zit namelijk in de punt als je het andersom neerzet en dan kan je er meteen mee aan de slag. Scheelt irritatie!

Handige tips toch?

Even terug naar de notenpasta… Altijd al zelf notenpasta willen maken? Wist je dat dat hartstikke makkelijk is? Hoe je dat doet en wat je ervoor nodig hebt lees je hier: Zelf notenpasta maken.

Kende jij deze tip al? Of heb je zelf nog een tip die je graag zou willen delen op Karenz.? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

♥  FacebookInstagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in Zandvoort / getrouwd met Mark / mama van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / kat Bada Bing / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

1 COMMENT
  • Jacqueline
    7 dagen ago

    Haha, bij ons is de pindakaas op voor ie uitgedroogd is! Gaat het niet op het brood, dan wel in de pindasaus.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.