TOP
zelf suikerscrub maken
Beauty DIY

Zelf suikerscrub maken (Een zomerse DIY)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Nu het zo verschrikkelijk warm is, heb ik eigenlijk niet zo heel veel zin om uitgebreid te gaan zitten knutselen. Het is gewoon veel te warm om met stoffen bezig te zijn of om te haken! Daarom heb ik vandaag een zomerse DIY voor je, die ook nog eens een mooi glad huidje oplevert. Want dat is ook wel fijn in de zomer.

Zelf suikerscrub maken

Vandaag laat ik je zien hoe je zelf suikerscrub kunt maken. Iets wat stiekem al heel lang op mijn wensenlijstje stond om zelf te doen. En nu kan ik zeggen: het is echt zó makkelijk! Hier hoef je helemaal niet handig voor te zijn, want je hebt maar een paar ingrediënten nodig.

Wat heb je nodig?

zelf suikerscrub maken (1)-

  • 3/4 kopje suiker (gewoon kristalsuiker)
  • 1/4 kopje kokosolie
  • een paar druppels kleurstof voor voedsel
  • 15 druppel essentiële of etherische olie, ik gebruikte citroengrasolie
  • een potje om je scrub in te bewaren (met een deksel!)

En zo maak je het

Zorg dat de kokosolie vloeibaar is. Met de temperaturen van de afgelopen dagen ben je zo al een heel eind, maar het is handig om het nog even in de magnetron te verwarmen (+/- 45 seconden op 600 Watt) om de olie goed vloeibaar te laten worden. Voeg de suiker dan toe en meng het met een lepel. Er ontstaat dan al een suikerscrub-mengsel. Als je het idee hebt dat het nog te vloeibaar is, gooi je er wat extra suiker bij. Is het juist te droog? Dan voeg je nog wat olie toe.

zelf suikerscrub maken (2)-

Voeg de kleurstof toe en mix net zo lang totdat de kleur is opgenomen. Ik gebruik geen druppels kleurstof, maar een beetje stroperig spul (wat ik gebruik voor het kleuren van marsepein) en dat werkte niet zo briljant.. Er zitten dus nu oranje stukjes kleurstof in mijn scrub, terwijl het geel had moeten worden. Nou ja, toch eens op zoek naar echt vloeibare kleurstof…

zelf suikerscrub maken (3)-

Voeg dan de druppels etherische olie toe, ongeveer 15 druppels. Als je het dan nog niet sterk genoeg vindt, kun je uiteraard wat extra toevoegen. Je kunt elke geur kiezen die je wilt, bij De Tuinen hebben ze verschillende geuren (bijvoorbeeld citroenolie).

En dan is je suikerscrub klaar! Je kunt met deze hoeveelheid ongeveer 2 kleine potjes van de babyvoeding vullen. Uiteraard kun je meer maken (ook met andere kleuren en geuren), het is maar wat je zelf wilt!

zelf suikerscrub maken (4)-

Vul vervolgens de potjes met je suikerscrub. Zoals je ziet was mijn idee voor de versiering van de potjes leuk geweest bij een lichtgele suikerscrub.. Bij oranje matcht ‘ie wat minder, bummer.

Op ieder potje past een deksel

Tja, crea-bea als ik ben kon ik natuurlijk niet de standaard dekseltjes van de babyvoeding weer op het potje draaien en daar heb ik iets heel makkelijks op bedacht: met een kartelschaar knipte ik uit een stukje stof een cirkeltje (net iets groter dan het dekseltje) en met gewone knutsellijm plakte ik dat vast.

zelf suikerscrub maken (7)-

En als je de lijm een nachtje laat drogen, zit de stof goed vast. Je kunt dan veilig het dekseltje open en dicht draaien. Klaar voor gebruik!

Als je grotere hoeveelheden maakt, kun je ook leuk een prachtige mason jar gebruiken. Aangezien ik zelf niet zo heel vaak scrub, zijn deze kleine potjes voor mij groot genoeg. Anders ben ik bang dat ik een deel weg kan gooien, en dat is ook weer zo jammer. Ik vind het een fijne scrub, hij heeft door de suiker een grove korrel, wat prima scrubt. Wel vind ik de geur van de kokosolie wat aanwezig, en ik ga kijken of ik de volgende keer bijvoorbeeld amandelolie kan gebruiken. Lijkt me net iets lekkerder. En andere kleurstof dus :-). Maar voor een eerste keer ben ik dik tevreden!

Heb jij wel eens zelf suikerscrub gemaakt? En welke geur heb je toen gebruikt?

xx
Loes

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Loes Hofstede

Redactrice Karenz.nl / Creatieve lifestyleblogger Gewoon iets met Loes / nuchtere Tukker / getrouwd en mama van een kleuter (meisje) en bijna-peuter (jongen) / houdt van creatieve uitdagingen / deelt graag DIY-projecten, recepten, beautyreviews, mama-dilemma's en leuke dagjes uit

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.