TOP
zelf notenpasta maken
DIY Food

Zelf Notenpasta Maken (super makkelijk en vrij van troep)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Noten zijn hartstikke gezond! Je moet er niet te veel van eten, maar je moet eigenlijk nergens te veel van eten, dus dat excuus hebben we meteen even ontkracht. In noten zit veel onverzadigd vet. Door het eten van ongezouten noten bescherm je jezelf tegen bepaalde hart- en vaatziekten. Bovendien verlagen het consumeren van noten je cholesterol, zitten ze vol met belangrijke vitamines en mineralen zoals vitamine B1, vitamine E en ijzer en zijn ze ook nog eens hartstikke lekker. Als handje tussendoor, bij de borrel, of als smeersel op brood/cracker of rijstewafel. Notenpasta, amandelboter of pindakaas, het is ook nog eens reuze makkelijk om te maken. Als je het zelf maakt, is het ook nog eens vrij van ingrediënten als suiker, conserveringsmiddelen, een overschot aan zout en ga zo maar door. Je hebt eigenlijk maar twee soorten ingrediënten nodig, wat tijd en een keukenmachine en het is nog goedkoper ook. Zelf notenpasta maken? Ik leg je uit hoe je dat doet…

Boodschappenlijstje voor 170 gram Notenpasta:

  • 190 gram geroosterde ongezouten noten naar keuze (ik gebruikte amandelen)
  • (zee)zout naar smaak
  • en je hebt een keukenmachine of blender nodig

zelf notenpasta maken amandelboter

En zo maak je Notenpasta:

  1. Heb je rauwe noten die nog niet geroosterd zijn? Rooster de noten dan in een voorverwarmde oven (180º C) zo’n 8-10 minuten. Laat daarna de noten afkoelen.
  2. Doe de noten in de blender/keukenmachine en doe er wat zout bij naar smaak. Maal de noten in de keukenmachine/blender. Stop af en toe om de noten van de zijkant los te maken zodat alles tegelijk gemalen wordt.
  3. In het begin is de notenmassa nog heel droog, maar langzamerhand wordt het smeuïger en worden de noten steeds fijner. Het duurt minuut zo’n 5 tot 10 minuten en het is verstandig wel in de buurt te blijven. Mijn Magimix is een oud besje van minstens 30 jaar oud dat ik van mijn oma geërfd heb en daarmee lukt het ook nog prima.

Als het geheel heel smeuïg is geworden dan ben je klaar. Bon appetit!

Bewaar de notenpasta in een oud schoongemaakt potje of een weckpot. Het is heel lang houdbaar, maar ik weet niet hoe lang jouw zelfgemaakte notenpasta het overleefd… 😉

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Hierboven zie je nog een filmpje van hoe ik deze notenpasta zelf maakte in de keukenmachine.

Heb jij wel eens zelf pindakaas, amandelboter of andere notenpasta gemaakt? Hou je überhaupt van noten? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Tip: De notenpasta is ook leuk om cadeau te geven.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: ca 10 minuten.

recept: koriander hummusBenieuwd naar een ander lekker beleg recept? Probeer deze eens:

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.