TOP
dingen die ik jammer vind aan dat ik niet zelf zwanger ben geweest
Mama Personal

4 dingen die ik jammer vind aan dat ik zelf niet zwanger ben geweest van ons kind

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Regelmatig krijg ik van mensen die willen adopteren, of mensen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp, mailtjes met vragen over adoptie. Dat vind ik leuk en bijzonder. Ik beantwoord die vragen dan ook graag. Een tijdje geleden kreeg ik een hele lieve mail van een vriendin van stel dat aan het wachten is op hun kindje. Ze mailde mij naar aanleiding van deze blog en ik raakte met haar ‘aan de praat’. ‘Vind je het jammer dat je je kindje niet hebt gedragen’, vroeg ze me. Ja natuurlijk vind ik dat jammer. Ik besloot er een blog over te schrijven: 4 dingen die ik jammer vind aan dat ik zelf niet zwanger ben geweest van ons kind. Want behalve dat ik zonder sanitair ongeluk op de trampoline kan, vind ik natuurlijk een aantal dingen jammer. 

4 dingen die ik jammer vind aan dat ik zelf niet zwanger ben geweest van ons kind

Voor de oplettende lezer; ik ben wel zwanger geweest. Maar die zwangerschappen heb ik niet voldragen. Dat vind ik jammer, maar niet meer dan dat. Ik heb het vaker aangestipt, maar ik ben blij dat het zo is gelopen anders had ik nooit onze zoon ontmoet. En dat had ik nooit, maar dan ook nooit in mijn leven gemist willen hebben. Bovendien denk ik dat het universum gewoon een ander plan voor ons had en dat plan ligt nu ik dit schrijf boven in zijn ledikantje te slapen <3 . Hoewel hij in mijn hart is gegroeid en niet in mijn buik, had ik dat wel willen meemaken. Ik vertel je er meer over.

Voelen bewegen

Natuurlijk had ik zo’n eerste echo foto willen hebben. Had ik tijdens de echo controles mijn kindje graag willen zien groeien. Maar het allerliefste had ik hem willen voelen bewegen. Dat lijkt me echt een magisch moment, dat je dat voor het eerst voelt.

Buik zien groeien

Prachtig vind ik ze, die zwangere buiken. Lijkt me prachtig om je buik steeds groter te zien worden en dat je daar dan eindelijk eens een geldig excuus voor hebt. Dat je lekker met je buik kan pronken. Lijkt me heerlijk!

Kindje laten wennen

Als je zwanger bent, dan went jouw kindje aan jouw geluiden. Het hoort je stem en die van je partner. Bovendien hoort het geluiden en andere stemmen in huis. Toen wij thuis in Nederland kwamen, was onze baby al wel aan ons gewend, maar we merkten dat hij nog niet aan de geluiden bij ons thuis gewend was. Zo schrok hij bijvoorbeeld als de hond blafte. Dat vond ik vooral vervelend voor hem. Het was fijn geweest als hij daar al eerder aan had kunnen wennen.

Borstvoeding

Er zijn legio vrouwen die geen borstvoeding geven en dat is natuurlijk helemaal prima. Daarnaast zijn er moeders die geen moedermelk kunnen geven. En bij die laatste groep hoor ik. Nou is het wel zo dat je borstvoeding met hormonen kunt opwekken, maar na een hele IVF toestand ellende was dat niet iets waar ik nou veel zin in had gehad. Bovendien moet je dan lang van te voren beginnen en wij wisten pas redelijk last minute dat we ouders gingen worden.

Ooit zat ik in een winkelcentrum Robin een flesje te geven toen er een vrouw voorbij liep die me afkeurend bekeek en toen zei: “Je weet dat moedermelk beter is voor je baby?”

Ten eerste is het helemaal niet nodig een ander te vertellen wat jij denkt dat het beste is en ten tweede wist die vrouw helemaal niets van mij. Ik kon helemaal geen borstvoeding geven en als ik het had gekund en het niet had gedaan, was dat ook mijn keuze geweest. Toch voelde ik op dat moment een ‘au’.

Ik had graag borstvoeding willen geven. Dat had ik best willen meemaken. En hé hallo… ik heb dus een vrij grote cupmaat, dus dan hadden die boobies ook nog een beetje nut gehad!

Maar…ik weet ook dat er legio vrouwen zijn die helemaal geen borstvoeding kunnen geven. Dus wie weet, was het helemaal niet gelukt. En ik heb nou niet het idee dat ik minder band met mijn kind heb, omdat ik hem niet zelf met mijn melk heb kunnen voeden.

Juist omdat ik hem geen moedermelk kon geven, was zijn voeding wel een belangrijk onderwerp voor me. Je wilt niet weten hoeveel ik heb gelezen over zuigelingenvoeding en hoe en wat, dus mocht je behalve vragen over adoptie daar nog vragen over hebben, weet je me te vinden! 😉

Tot slot

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen en daarom zeg ik het nog maar eens. Uiteindelijk ben ik blij dat het zo is gelopen. Ik had me geen ander kind kunnen wensen en ik ben ook reuze benieuwd naar onze eventuele tweede. Van veel ouders hoor ik dat ze zich niet kunnen voorstellen dat ze straks weer net zo verliefd op hun tweede kindje zijn als dat ze op de eerste zijn en ja, dat heb ik ook. Toch weet ik zeker dat ik ook van hem of haar weer net zo veel ga houden, ook al ben ik dan niet zwanger geweest.

Wat vond jij mooi aan je zwangerschap en wat niet? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.