TOP
zelf bloemenvoedsel maken
DIY Huishouden Tuesday's Tip

DIY: Zelf bloemenvoedsel maken? Dat doe je zo!

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Op dinsdag lees je hier een handige tip: een Tuesday’s Tip. Vandaag is dat een DIY (do it yourself). Twee weken geleden las je hoe je bloemen langer vers kon houden, vandaag leg ik je uit hoe je een van deze tips zelf maakt. Zelf bloemenvoedsel maken? Dat doe je zo! En het is reuze simpel en de ingrediënten heb je vast al wel in huis. Bovendien schijnt het zelfs nog beter te zijn dan die kant-en-klare-zakjes. Ik maak het zelf vaak vooral als ik geen zakje bij de bloemen krijg, zoals bijvoorbeeld soms op de markt. Benieuwd welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je het maakt? Stay tuned

Zelf bloemenvoedsel maken?

Ik zei het al, het is hartstikke simpel. Wat je nodig hebt is:

  • suiker
  • water
  • citroensap (je kunt ook van dat kant-en-klare citroensap gebruiken)
  • bleekwater

zelf bloemenvoedsel maken. Dat doe je zo

Je mengt een klein beetje citroensap (30 ml) met een liter water. Daar doe je een eetlepel suiker bij. Suiker geeft namelijk niet alleen energie aan mensen, maar ook aan bloemen. Die doen er alleen een stuk minder hysterisch over. Om te zorgen dat het water niet bederft en schimmels en bacterien geen kans te geven, voeg je ook een scheutje bleekwater toe. Een paar druppels is genoeg.

Als je maar een kleine vaas te vullen hebt, dan zijn een paar druppels citroensap, een snufje suiker en een druppel bleek genoeg.

Nog een tip: Hoe harder het water is, hoe meer citroensap je kunt gebruiken.

Als alternatief kun je ook Sprite, 7-up, Bitter Lemon of andere citroenlimonade gebruiken met een paar druppels bleek. De verhouding is dan 1 op 4 (4 is water). Light Sprite (dat rijmt) of 7-Up moet je dan weer niet gebruiken, want daar zit geen suiker in.

Kende je deze tip al? Maak je wel eens zelf bloemenvoedsel? Of ben je het van plan? Ik ben benieuwd!

Mocht je überhaupt nog een leuke tip hebben voor de Tuesday’s Tip? Mail me gerust op info@dejlig.nl en wellicht deel ik jouw tip (met naamsvermelding) binnenkort wel!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Vond je dit leuk om te lezen? Dan vind je dit misschien ook interessant?

Foto in het artikel © Igor Normann via Shutterstock, foto boven het artikel is © Karen Gregory. Ik dus.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

2 COMMENTS
  • Wat interessant. Ik vond dat poeder altijd een beetje op baking soda lijken. Alleen het gebruik van bleekwater staat mij een beetje tegen, zou het ook zonder kunnen?

  • Wat een grappig idee, nog nooit geprobeerd!

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.