TOP
woorden die ik verkeerd lees
Editorial

10 woorden die ik verkeerd lees

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Ken je dat? Dat je een woord heel anders leest, dan dat wat er eigenlijk staat? Of dat wat er bedoeld is te staan? Vooral als woorden uit hun context ergens geschreven zijn, kan ik er last van hebben. Soms heb ik echt wel een aantal seconden nodig om te realiseren wat er nou eigenlijk bedoeld wordt. Vervolgens moet ik heel hard om mezelf lachen. Ik besloot eens een lijstje bij te houden. Dus vandaag lees je een lijstje met 10 woorden die ik verkeerd lees. Benieuwd welke dat zijn? Daar gaan we…

Beamen

Is iemand het ergens mee eens of wil diegene juist iets op de muur projecteren?

Bommelding

Hebben ze het over een trein of staat er wat op exploderen?

Massagebed

‘Op vrijdagmiddag was er een massagebed’, las ik op een nieuwssite. ‘Grappig’, dacht ik. Was die er niet op donderdagavond? Werd die op vrijdagmiddag pas bezorgd?

Gering

Geen idee wat gee-ring zou moeten betekenen, maar het rijmt op tering. En soms lees ik dat woord dus niet als synoniem voor ‘weinig’, maar als grappig Sinterklaas rijmwoord voor tering.

Beken

1 beek, 2 beken. En soms beken ik dat ik stiekem het laatste koekje heb opgegeten, maar soms lees ik dat twee of meerdere kleine, ondiepe, stromende watertjes.

Bevelen

Ga je mee bevelen? Dat rijmt op nevelen. En nee, dat bestaat niet. Dat hij je ‘bevelen’ geeft bestaat wel. Vervelend is dat.

Apostelen

‘Apostelen’, ze komen maar weinig voor in het wild, toch lees ik ze als ‘apos’ en ‘stelen’. Gelukkig maar, dat ze niet zo vaak voorkomen.

Groepsexpeditie

Op een reissite las ik ‘groepsexpeditie’ en mijn dirty mind draaide meteen overuren. Op zich zou het kunnen tijdens een groepsexpeditie. Sluit het vooral niet uit. Hetzelfde geldt trouwens voor groepsexpositie. Of het is twee vliegen in één woord. Kan ook nog.

Beklijven

Blijft het hangen? Het bleef beklijven. En dat is geen gek nieuw lichaamsdeel, al moeten mijn hersenen dat soms nog een beetje verwerken.

Bedonderstel

Ik vind het best gek dat er op de beddenwebsite een stel te koop was waar je voor moet oppassen dat ze je niet oplichten. En. dat. elke. keer. weer.

Herken jij dit? Welke woorden lees jij soms verkeerd? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Credits foto © Laura Peng via Unsplash.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.