TOP
woorden die ik verkeerd lees
Editorial

10 woorden die ik verkeerd lees

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Ken je dat? Dat je een woord heel anders leest, dan dat wat er eigenlijk staat? Of dat wat er bedoeld is te staan? Vooral als woorden uit hun context ergens geschreven zijn, kan ik er last van hebben. Soms heb ik echt wel een aantal seconden nodig om te realiseren wat er nou eigenlijk bedoeld wordt. Vervolgens moet ik heel hard om mezelf lachen. Ik besloot eens een lijstje bij te houden. Dus vandaag lees je een lijstje met 10 woorden die ik verkeerd lees. Benieuwd welke dat zijn? Daar gaan we…

Beamen

Is iemand het ergens mee eens of wil diegene juist iets op de muur projecteren?

Bommelding

Hebben ze het over een trein of staat er wat op exploderen?

Massagebed

‘Op vrijdagmiddag was er een massagebed’, las ik op een nieuwssite. ‘Grappig’, dacht ik. Was die er niet op donderdagavond? Werd die op vrijdagmiddag pas bezorgd?

Gering

Geen idee wat gee-ring zou moeten betekenen, maar het rijmt op tering. En soms lees ik dat woord dus niet als synoniem voor ‘weinig’, maar als grappig Sinterklaas rijmwoord voor tering.

Beken

1 beek, 2 beken. En soms beken ik dat ik stiekem het laatste koekje heb opgegeten, maar soms lees ik dat twee of meerdere kleine, ondiepe, stromende watertjes.

Bevelen

Ga je mee bevelen? Dat rijmt op nevelen. En nee, dat bestaat niet. Dat hij je ‘bevelen’ geeft bestaat wel. Vervelend is dat.

Apostelen

‘Apostelen’, ze komen maar weinig voor in het wild, toch lees ik ze als ‘apos’ en ‘stelen’. Gelukkig maar, dat ze niet zo vaak voorkomen.

Groepsexpeditie

Op een reissite las ik ‘groepsexpeditie’ en mijn dirty mind draaide meteen overuren. Op zich zou het kunnen tijdens een groepsexpeditie. Sluit het vooral niet uit. Hetzelfde geldt trouwens voor groepsexpositie. Of het is twee vliegen in één woord. Kan ook nog.

Beklijven

Blijft het hangen? Het bleef beklijven. En dat is geen gek nieuw lichaamsdeel, al moeten mijn hersenen dat soms nog een beetje verwerken.

Bedonderstel

Ik vind het best gek dat er op de beddenwebsite een stel te koop was waar je voor moet oppassen dat ze je niet oplichten. En. dat. elke. keer. weer.

Herken jij dit? Welke woorden lees jij soms verkeerd? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Credits foto © Laura Peng via Unsplash.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

12 COMMENTS
 • Marijke
  3 jaar ago

  Haha moest erg lachen om je bedonderstel. Ik heb zelf een keer een heel boek gelezen met een man met een litteken op zijn wang.
  Aan het einde van het boek had ik nog geen idee dat het een litteken was, je weet wel zo’n overblijfsel van een wond. (Ik las iets van litte-ken). Pas bij het herlezen van het boek viel het kwartje….

 • Henrieke
  3 jaar ago

  Sommige woorden zijn best wel bekend, zoals bommelding. De eerste die bij me op komt is park-eren, en vraag me dan af of het een parkje is dat geëerd wordt door middel van gebed, of dat het een bomenknuffel-iets is.

  Groepsexpedities zal ik na het lezen van je blogje ook nooit meer hetzelfde over denken. 😉

 • Annette
  3 jaar ago

  🙂 die bommelding heb ik ook wel. Ik kan zo snel niet op andere komen maar ik lees natuurlijk veel en er zijn inderdaad wel eens woorden waar ik over struikel of die ik lees en dan denk huh? dan moet ik echt even de zin teruglezen en heb dan mijn a-ha momentje.

 • Hahaha, grappige woorden! Heel herkenbaar overigens. Ik weet zo niet precies met welke woorden ik dat heb, maar ook hier gebeurt dat vaker.

 • Kim
  3 jaar ago

  Haha leuk! Op de middelbare school moest ik een keer bet-overgrootvader oplezen. Ik las toen voor: betoverende vader, haha. En bij onenigheid lees ik altijd one night(stand).

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Haha, die is ook grappig!

 • Kirsten
  3 jaar ago

  Leuk artikel. Ik kan nu even niet op een woord komen, maar het gebeurt me toch echt regelmatig. Soms zelfs zo erg dat de letters spontaan omgewisseld leken te staan…

 • Mariska
  3 jaar ago

  Haha heel herkenbaar! Ik heb dit zeer regelmatig. De enige waar ik nu zo snel op kan komen is douchegel – dat lees ik als douch egel :’)

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Douchegel. Ook een klassieker 😉

 • Natasja
  3 jaar ago

  Hahaha, beamen ja! Dan moet ik ook steevast aan Scotty denken trouwens.

  Ik vroeg ooit aan een slager wat dikkeri-blapjes waren, ook geen winnaar. Overigens heb ik ook dat ik sommige woorden steevast verkeerd tik en me nog steeds geregeld afvraag wie Nasr toch is #damnyouautocorrect

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Oh ja, die damnyouautocorrect. En waarom is Nasr gangbaarder dan naar?

 • Leonie van Mil
  3 jaar ago

  Hahaha inderdaad klinkt bekend. En ik snap dat je massagebed anders las. Zou ik ook gedaan hebben

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.