TOP
wij gaan verhuizen
Family Personal

Wij gaan verhuizen! (over een ‘bold move’, waarheen en waarom)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Groot nieuws! Wij gaan verhuizen! ‘Huh? Maar jullie wonen toch pas net in je nieuwe huis?’ Grote kans dat jij je dit nu ook afvraagt. En dat klopt. Wij verhuisden drie jaar geleden naar het huis waar wij nu wonen. Toch gaan we binnenkort verhuizen. En dat doen we niet omdat we het hier niet naar onze zin hebben. Ik vertel je over onze ‘bold move’. Waar we heen gaan en waarom.

LEES OOK: ‘Hoe beveilig je je huis tegen inbraken? 13 tips!

Wij gaan verhuizen!

Een vriend van mij vertelde ooit eens aan me dat hij nergens echt thuis voelde. Behalve in de stad waar hij was opgegroeid. ‘In andere steden waar ik woon, heb ik altijd het gevoel dat ik op bezoek ben. Alsof ik over een maquette loop in plaats van door mijn thuisstad’. Ik herkende dat zo. Zijn woorden ben ik nooit vergeten, omdat door die woorden voor mij ook dingen op hun plek vielen. Ik voel me pas echt thuis, als ik ‘thuis thuis’ ben. Want zo noem ik de plek waar mijn ouders wonen nog steeds.

Mijn man groeide op in het buitenland en verhuisde met zijn gezin om de paar jaar. Tijdens zijn middelbare schooltijd gingen zijn ouders in het noorden van het land wonen en na zijn studie emigreerde mijn man weer naar het buitenland voor werk. Toen wij elkaar (her)ontmoetten, was hij net bezig weer terug in Nederland te gaan wonen. Mijn man kan zich overal thuisvoelen, maar had met de plek waar ik opgroeide meteen een enorme klik. Hij hield meteen van de natuur, de stad, de mensen. ‘Hier wil ik ooit wel wonen’, zei hij jaren geleden al. Een van de redenen dat wij in Arnhem trouwden, was omdat hij de stad zo mooi vond.

Van Amsterdam naar het Kennemerland

Ruim vijf jaar geleden trokken wij de stad uit. Wij verhuisden van de Pijp in Amsterdam naar het rustige Heemstede. Voordat we gingen verhuizen, hadden we mijn hometown ook al de revue laten passeren, maar besloten we dat we er nog niet aan toe waren om daar te gaan wonen. Omdat het werk-technisch niet handig was en omdat veel van onze vrienden toch in de Randstad wonen.

In plaats van naar het oosten verhuisden we nog verder naar het westen waar we uiteindelijk ook een huis kochten. Lekker in de natuur, maar toch dichtbij de stad. Een dorp met alle faciliteiten van een stad. Een huis waar we allebei verliefd op werden. Het huis waar we echt ons gezin stichtten. Waar we Robin kregen en dat het eerste huis echt van ons samen zou worden.

Een fantastisch huis, in een fantastisch dorp, vlakbij een fantastische stad aan een heerlijk strand en middenin de duinen. Wat wil een mens nog meer… zou je je kunnen afvragen. Wat dacht je van familie in de buurt?

LEES OOK: ‘5 Funda Finds (de meest bijzondere, gekke, mooie en rare huizen)

Een eye opener

Anderhalf jaar geleden gebeurde er iets, waarvoor we opeens met spoed naar het oosten moesten. De peuter was toen net een jaar. We werden gebeld op een zaterdagochtend en zo snel als we konden, stapten we in de auto. Vervolgens duurde het nog best wel lang voordat we er waren. Omdat we in de weken die kwamen best een paar keer op en neer moesten, realiseerden we ons dat het toch wel vervelend was om niet in de buurt te wonen. Ook voor alle ouders die continu maar dat hele stuk naar ons toe moesten rijden.

Een paar maanden later verhuisde ook Mark’s broer met zijn gezin naar een plaats tussen Utrecht en Arnhem in. Ook verder naar het oosten. We merkten dat we het er toch steeds vaker over hadden, of het op de lange termijn toch niet handiger zou zijn dichtbij alle familie in de buurt te wonen. Zeker met alle ouders die ouder worden en een verstandelijk beperkt zusje dat in het oosten in een instituut woont.

Op de lange termijn ja. Want tja.. we woonden pas net in ons droomhuis. En we hadden het hier toch zo goed? Maar ja.. als je dan gaat verhuizen, dan kun je het wel beter doen voordat je kind naar school gaat.

Een nieuw droomhuis

Lang verhaal. Kort verhaal. Toevallig kwam er een huis op ons pad waar we ook heel verliefd op werden. We gingen kijken en waren verkocht. Dezelfde avond vertelden we dat we het wilden kopen. Het voelde meteen goed en ik was weer thuis. In een dorpje in de buurt van Arnhem. Op 5 minuten van mijn ouders, oom en tante, mijn beste vriendin van de middelbare school, en veel andere oude vrienden en nieuwere vrienden zoals Desirée en haar gezin. Een huis dat precies tussen het dorp ligt waar ik mijn basisschooltijd woonde en het dorp waar ik mijn middelbare schooltijd woonde.

Na wat omzwervingen ga ik weer terug naar waar ik een heerlijke jeugd had en settelen we daar waar het het best voelt om ons kind (en zijn eventuele broer/zus) te laten opgroeien. Daar waar we ons het meest thuis voelen.

De cirkel is rond.

Liefs,
Karen

Al is het natuurlijk een bold move en besef ik me maar al te goed wat ik hier allemaal ga missen. Ik zal daar binnenkort wat meer over vertellen.

Uitleg foto: Deze foto namen we een paar dagen nadat we ons nieuwe huis kochten. Op de achtergrond zie je ons oude huis liggen.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.