TOP
wellness yoga arrangement Hilton Royal Parc Soestduinen
Happiness Health

Een heerlijk wellness yoga arrangement Hilton Royal Parc Soestduinen (win een heel weekend me-time! GESLOTEN)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Op 5 december kwam er een mailtje binnen in mijn mailbox. Nou moet je weten dat ik mijn mail vaak globaal scan en het meeste meteen weer delete. Maar van dit mailtje werd ik nog al enthousiast.. Ik las ‘wellness yoga arrangement’ en ‘Hilton Royal Parc Soestduinen’ en ‘lijkt het je leuk’ en ik zat nog net niet gillend achter mijn computer. Ja natuurlijk lijkt me dat leuk! Ik was uitgenodigd voor een heerlijk wellness yoga arrangement Hilton Royal Parc Soestduinen! Vanzelfsprekend wilde ik dat. Maar hé.. hoe ga ik dat organiseren?

Om een lang verhaal kort te maken, ik wist het te regelen en vorige week vrijdag liep ik samen met een van mijn beste vriendinnen de yogazaal van het hotel in. In dit artikel vertel ik je hoe ik her ervaren heb en het allermooiste nieuws… ik mag zo’n prachtig arrangement ter waarde van €279,- weggeven! Kun jij ook zo’n weekend me-time gebruiken? Is meer rust en ontspanning voor jou ook een voornemen voor het nieuwe jaar?Dan zou ik zeker even verder lezen…

Een heerlijk wellness yoga arrangement Hilton Royal Parc Soestduinen

wellness yoga arrangement Hilton Royal Parc Soestduinen welkom

Maar eerst heel even terug naar 5 december. Ken je dat? Dat je echt ergens aan toe bent? ‘Wat wil je nou voor Sinterklaas’, had mijn man nog ’s ochtends gevraagd. ‘Een weekend me-time’, had ik geantwoord. Aan het eind van de middag kreeg ik de uitnodiging. Zie je nou wel dat Sinterklaas bestaat.

Ik denk dat 90% van de mensen het wel zal herkennen? Dat je aan het einde van het jaar een beetje op bent. Het hele jaar hard gerend en hoewel tijd maar een begrip is, ervaar je zo’n 31 december toch als deadline. Sinds ik moeder ben geworden van Robin, ben ik niet langer dan een nachtje van hem gescheiden geweest. Ik heb anderhalf jaar non stop gezorgd, gewerkt en genoten, ja dat ook, maar niet van me-time. Meer van us-time. Dus ik was er aan toe. Een van mijn beste vriendinnen was er ook aan toe en ik mocht haar meenemen en dus checkten we vrijdag 15 december om 16 uur in in het Hilton Soestduinen.

Programma

wellness yoga arrangement Hilton Royal Parc Soestduinen fruit water thee

Het programma van het weekend zag er als volgt uit:

Vrijdag

17:00 uur ontvangst en kennismaking
17:30 uur yoga workshop, thema: aarden
18:30 uur adem-sessie (30 minuten)
19:30 uur twee-gangen diner in restaurant Royal Parc, inclusief 2 drankjes

Zaterdag

8:00 uur yoga workshop met thema: zelfvertrouwen
9:30 uur healthy ontbijt / ontbijtbuffet
11:00 uur stilte wandeling
De middag was vrij te besteden.

17:00 uur yoga workshop met thema: balans
18:00 uur meditatie-sessie (30 minuten)
Aansluitend vrij te besteden.

Zondag

8:30 uur yoga workshop met thema: ontspannen
10:00 uur healthy ontbijt / ontbijtbuffet
12:00 uur uitcheck / late check-out mogelijk op basis van beschikbaarheid

Dru yoga

wellness yoga arrangement Hilton Royal Parc Soestduinen yogazaal

We werden ontvangen met lekkere sapjes en gezonde hapjes. Tijdens de kennismaking en het voorstelrondje vertelde Annette Paulich, de organisator van de weekenden, wat we het weekend zouden gaan doen en ze vroeg ons wat we van het weekend verwachtten. Ik hoopte dat het weekend me meer rust zou gaan brengen. Iets dat ik best goed kan gebruiken en ook zou kunnen meenemen naar het nieuwe jaar.

Ook legde Annette meer uit over de vorm van yoga die we zouden gaan beoefenen: Dru yoga. Zelf heb ik best veel ervaring met yoga, maar om heel eerlijk te zijn, had ik nog nooit van dru yoga gehoord. In het kort: Dru yoga komt oorspronkelijk uit de Hatha yoga en maakt gebruik van klassieke yogahoudingen (asanas), ademhalingstechnieken (pranayama), handgebaren (mudras), positieve affirmaties, heldere visualisaties en reeksen van houdingen die vloeiend en toch dynamisch uitgevoerd worden. De bewegingen zijn vaak echt bewegend. Je staat niet stil of vast in een houding. Daarnaast bestaan dru yogalessen vaak uit Energy Block Release (EBR) reeksen, ademhalingsoefeningen en sluit je af met een ontspanning/meditatie.

Specifiek aan dru yoga is dat de gewrichten ontspannen blijven tijdens de bewegingen waardoor de energie vrij kan blijven stromen. Je kan deze vorm op elk niveau beoefenen, dus ook als je een beginner bent. Hier vind je meer informatie over dru yoga.

Mijn ervaring met dru yoga

Mijn eerste kennismaking met dru yoga vond ik een groot succes. Ik moet je wel zeggen dat ik veel houdingen herkende uit andere vormen van yoga zoals bikram en yin yoga. Natuurlijk zijn er bij yoga altijd basis dingen die altijd terugkomen. Daarnaast beweeg je heel erg met energie (chi) en dat herkende ik weer van chi neng. Al met al vond ik het een waardevolle mix van dingen die ik fijn vind aan yoga.

Overigens had ik van te voren het idee dat de yoga fysiek zwaar zou zijn, maar waar ik dat vandaan heb gehaald? Het was juist een ontspannen vorm van yoga die je op elk niveau kan beoefenen. En juist in deze donkere dagen zo vlak voor het einde van het jaar, kwam het enorm goed van pas om energie én ontspanning te creëren in mezelf.

De workshops en sessies

wellness yoga arrangement Hilton Royal Parc Soestduinen annette paulich

De sfeer tijdens de workshops en sessies was lekker ontspannen en ongedwongen. Annette riep het al aan het begin: ‘Niets moet, alles mag’. Dat vond ik al een fijn vooruitzicht, maar maak het ook maar eens waar. De workshops waren makkelijk te volgen en wat ik vooral ook erg leuk vond was dat de sfeer heel gemoedelijk en intiem was. Al vrij snel. Alle deelnemers waren totaal verschillend, maar we konden het meteen goed met elkaar vinden en ik denk dat Annette daar een mooie bijdrage aan geleverd heeft. Annette is een prettig mens dat op een fijne manier begeleiding geeft en zorgt dat iedereen zich volkomen comfortabel voelt.

Er waren voor mijn gevoel ook niet overdreven veel programmapunten. Je had ook wel echt tijd voor jezelf wat erg fijn was. Bijzonder was ook dat er tijdens de workshops en sessies altijd inzicht- en inspiratiekaarten in het zaaltje lagen. Daar kon je als je dat wilde, er eentje van trekken en met die boodschap doen wat je ermee wilde doen. Zonder al te uitgebreid in details te treden, trok ik een aantal kaarten die echte eye openers waren. Hoewel ik echt voor mijn rust kwam, raakte ik behoorlijk geïnspireerd en leerde ik een waardevolle les.

Stiltewandeling

wellness yoga arrangement Hilton Royal Parc Soestduinen stiltewandeling

Een van de hoogtepunten van het programma was de stiltewandeling. In een boekje stonden een aantal wandelingen die je kon doen, en wij kozen voor de Soesterduinen. Een prachtig natuurgebied waar een hele bijzondere energie hing, die ik opeens best goed kon waarnemen. Bijzonder is dat, dat als je ruimte en rust in je hoofd creëert, je weer hele andere dingen ziet en er voor openstaat. Weer een waardevolle les. Je las er al over in mijn kerstwens.

personal peaks 87 soesterduinen

Overigens ligt het hotel ook in een prachtige omgeving met veel bossen en leuke authentieke dorpjes. Dus wat dat betreft zit je er sowieso goed. En het ligt ook nog eens heel centraal, wat ook erg fijn is.

Hilton Royal Parc Soestduinen

wellness yoga arrangement Hilton Royal Parc Soestduinen hotel

Het Hilton Hotel Soestduinen is absoluut een fijne locatie voor het weekend, los van de omgeving erom heen. Mijn kamer en badkamer was erg ruim en had prachtig uitzicht op de besneeuwde golfbaan.

Wat zo lekker is aan een weekend in zo’n luxe 4 sterren hotel bivakkeren, is dat je meteen tot rust komt. Alles is tot de puntjes geregeld en het hotel ademt ontspanning. Tijdens de workshops stond er altijd thee, water, fruit en sap klaar en ook op de hotelkamer kon je koffie en thee zetten.

wellness yoga arrangement Hilton Royal Parc Soestduinen uitzicht golfbaan

Het eten is echt heerlijk en er was altijd voldoende keuze tussen vegetarisch, vlees en visgerechten. Een speciale vermelding verdient het ontbijt, met tig soorten vers sap, diverse broodjes, eieren, pancakes, fruit, alle soorten beleg en ontbijtgranen,  yoghurtjes en kwark. Echt fantastisch geregeld. Een heerlijk begin van de dag en absoluut beter dan in veel andere hotels.

wellness yoga arrangement Hilton Royal Parc Soestduinen ontbijtwellness yoga arrangement Hilton Royal Parc Soestduinen avondeten

Het hotel beschikt ook nog over een fijne gym, Turks stoombad, zonnebank, sauna en zwembad waar je in terecht kunt. Daarnaast kun je ook een schoonheidsbehandeling boeken en krijg je als je deelneemt aan het weekend daarop ook nog eens 15% korting.

wellness yoga arrangement Hilton Royal Parc Soestduinen gymwellness yoga arrangement Hilton Royal Parc Soestduinen zwembad

Mijn ervaring van het weekend

Zoals je merkt, ben ik enorm positief over mijn ervaring en ik kwam dan ook heerlijk uitgerust en boordevol inspiratie weer thuis. Lekker om zo opgeladen het nieuwe jaar in te kunnen. Ik kan het dan ook iedereen aanraden en ik ben enorm verheugd dat ik zo’n prachtige prijs mag weggeven aan een volger van Karenz.!

De kosten voor het weekend zijn €279, maar eigenlijk kun je het niet in waarde uitdrukken, want je krijgt er zo veel voor terug: Balans tussen lichaam en geest. Dat is toch eigenlijk niet te koop? Ik heb echt geleerd beter te onthaasten en bewust te zijn van het nu en ik probeer dat nu ook mee te nemen in mijn dagelijkse leven. Na het weekend heb ik me meteen weer ingeschreven voor yin yoga en ook heb ik inspiratiekaarten besteld waar ik je later een keer meer over ga vertellen.

wellness yoga arrangement Hilton Royal Parc Soestduinen inspiratiekaarten

Ik heb beter geleerd om te mediteren en hoewel ik in eerste instantie soms dacht: ‘Is dit wel wat voor mij?’, bleek het toch enorm goed te voelen en zou ik nu zelf ook zeker weer een keer zo’n yoga weekend me-time willen boeken. Het is weer eens wat anders dan een weekend slenteren, cultuur, shoppen en eten, maar absoluut een mooie aanvulling. Zeker als je een vrij druk leven hebt en vaak het gevoel hebt geleefd te worden.

Winactie wellness yoga arrangement Hilton Royal Parc Soestduinen

wellness yoga arrangement Hilton Royal Parc Soestduinen yogales

Zoals ik al schreef, ben ik enorm blij dat ik zo’n prachtig arrangement aan één gelukkige persoon mag weggeven. Het programma van het weekend kun je hierboven lezen en dan krijg je dus ook nog 2 overnachtingen, een heerlijk diner en twee keer een fantastisch ontbijt. Daarnaast kun je gebruik maken van het hotel en al haar faciliteiten zoals het zwembad, de gym, de sauna en het stoombad.

Wat je moet doen om kans te maken op het weekend?

 1. Je volgt Karenz. op Facebook.
 2. Je reageert onder dit artikel dat je meedoet aan de winactie. Je hoeft geen website achter te laten in het reactiescherm, maar ik heb wel een e-mail adres van je nodig.
 3. Onder het bericht op Facebook tag je iemand waarvan jij denkt dat hij/zij zo’n weekend ook goed kan gebruiken, zodat diegene ook kans kan maken op zo’n fijn weekend.
 4. Het weekend is van 12 – 14 januari, dus je moet dat weekend wel vrij hebben om mee te kunnen gaan. De data kunnen niet veranderd worden en saillant detail: Ik ben jarig op 14 januari dus dat maakt het extra leuk om dan zo’n mooi cadeau weg te kunnen geven 🙂

Voorwaarden:

 • Over de uitslag wordt niet gecommuniceerd.
 • De winactie loopt tot 2 januari 2018. Op 3 januari krijgt de winnaar een persoonlijk bericht.
 • Er zullen de komende tijd meer winacties voorbij komen. Je mag aan alle winacties meedoen en ook als je al een keer gewonnen hebt, kun je gewoon weer deelnemen.
 • Positieve verhalen worden gewaardeerd. Geen tranentrekkende berichten of gedichten graag. Die worden niet zo gewaardeerd ?

Wil je meer informatie over het weekend en Annette Paulich? Dan kun je haar website Meer dan Yoga bekijken.
Kijk hier voor een uitgebreid sfeerbeeld van het Hilton Royal Parc Soestduinen.

Doe je mee met de winactie? Waarom zou jij zo’n weekend goed kunnen gebruiken? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag en veel succes!

Liefs, Karen

Uitgelichte foto via Shutterstock. De rest van de foto’s heb ik zelf gemaakt.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

23 COMMENTS
 • Grete Karina
  2 jaar ago

  Wat een verwennerij, ik loot heel graag mee!
  Als hardwerkende verpleegkundige met een druk gezinsleven heb ik weinig “me-time’ en het lijkt me heerlijk om aan dat wellness yoga arrangement te mogen deelnemen en zo wat tot rust te kunnen komen.
  Een goed begin van het nieuwe jaar zou dat zijn.
  Fijne jaarwisseling en groeten, Grete Karina

 • Yvonne
  2 jaar ago

  Wat een ontzettend gave actie Karen! Deze kan ik niet weerstaan 🙂 Ik had ook nog nooit van Dru Yoga gehoord, maar klinkt wel als iets voor mij. Prachtige omgeving ook voor de nodige me-time. *duimt* 😀

 • Bianca van As
  2 jaar ago

  Dit zou ik zó graag willen doen en heel goed kunnen gebruiken. Leren beter naar min lichaam te luisteren en op tijd rust tree pakken is een blijft een verbeterpuntje ?
  Liefs Bianca

 • Renate Kramer
  2 jaar ago

  Ja natuurlijk doe ik mee. Sinds een paar maanden volg ik dru yoga lessen. Puur om rust te vinden en mijn ademhaling onder controle te krijgen en houden. Mijn vriendin Bianca die altijd voor iedereen klaar staat en zichzelf daardoor wel eens voorbij loopt gun ik dit weekend heel erg. Het zou voor haar een mooie kennismaking met yoga zijn. Hoop dat t haar net zoveel rust geeft als dat het mij geeft.

 • Iris
  2 jaar ago

  Wat een leuke winactie!
  Ik zou wel wat balans kunnen hervinden na een druk werk- en studiejaar in 2017 en met nog komende veranderingen voor 2018!
  Ik doe dan ook graag mee met deze actie.

 • Evelyn Braak
  2 jaar ago

  Wat een heerlijke welkome kans om het nieuwe jaar ontspannen te beginnen.
  Ik neem dan graag mijn zus mee. We hebben beide een roerig jaar achter de rug en beide jonge kinderen en weinig tot geen gelegenheid gehad om bij te kletsen of Q-time te hebben samen…
  Groetjes Evelyn

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Hi Evelyn, leuk dat je meedoet! Even voor de goede orde: Ik schreef het gisteren ook al aan iemand anders; Je kunt niet samen het weekend winnen. Het is echt voor 1 persoon. Ik vraag alleen of mensen een ander er ook op kunnen attenderen die zo’n weekend zou kunnen gebruiken.

 • Evelyn Braak
  2 jaar ago

  Wat een heerlijke welkome kans om het nieuwe jaar ontspannen te beginnen.
  Ik neem dan graag mijn zus mee. We hebben beide een roerig jaar achter de rug en beide jonge kinderen en weinig tot geen gelegenheid gehad om bij te kletsen of Q-time te hebben samen…

 • Sanne
  2 jaar ago

  Ik doe mee. Lijkt me een heerlijk begin van 2018 ?

 • Jacqueline Roose
  2 jaar ago

  In 2018 wat meer rust creëren, wat meer ontspannen, niet zoveel piekeren. Wat meer tijd voor mezelf nemen!Ik zorg graag voor anderen, maar denk daarbij niet altijd aan mezelf. Hoe verander ik dit? Dit yogaweekend komt dan ook als geroepen! Enthousiast geworden door jouw ervaringen te lezen. In een prachtige omgeving tot rust komen, wat een aanrader voor iedereen! Zou geweldig zijn om 2018 uitgerust te beginnen!

 • Janske
  2 jaar ago

  Wauw, dit klinkt echt als een weekend puur me-time! Wat heerlijk zeg! Ik zou graag samen met mijn vriendinnetje Femke willen gaan. Ze heeft alleen geen Facebook…boooooeeee…. (hopelijk maken we toch kans…)

 • Anita te Gussinklo
  2 jaar ago

  Dat lijkt me zo fijn, zo’n weekendje welness yoga arrangement.
  ja ik wil wel energie én ontspanning creëren in mezelf.

 • Madelaine
  2 jaar ago

  Ik ben normaal nooit zo van het mee doen met winacties, maar dit kan ik niet aan me voorbij laten gaan. Als ik ergens gelukkig van word dan is het wel yoga, een mooie tegenhanger van alle snelheid in m’n leven! Daarnaast kan ik wel wat rust gebruiken in m’n hoofd en lijkt mij dit een geweldige ervaring!

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Jaaaaa, je hebt gewonnen Madelaine. Gefeliciteerd! Stuur je mij een mailtje op info@karenz.nl?

 • Sonja
  2 jaar ago

  Ja, lijkt me heerlijk! Lekker relaxen. Ik ben bekend met het spirituele en dit zal zeer zeker weer mijn chakra’s in balans brengen! Vooral het aarden is iets wat mij de laatste tijd niet lukt.
  Yoga is nieuw voor mij, dus dat is wellicht een openbaring. En een gym? Helemaal top!

 • Jan-willem Slabbekoorn
  2 jaar ago

  Mijn vrouw is altijd aan het zorgen. Nu mag zij een keer genieten en alles aan de kant leggen! Dat gun ik haar!

 • Bea
  2 jaar ago

  Ja heel graag
  Heb ontzettende behoefte aan rust en tijd om aan mezelf te werken om belangrijke keuzes te kunnen maken en nieuwe wegen te gaan bewandelen in 2018

 • Jeske
  2 jaar ago

  Mijn beste vriendin en ik hebben elkaar al een half jaar niet gezien ivm buitenlandse studies. We zijn in januari eindelijk verenigd en willen dit natuurlijk wel op een speciale manier vastleggen. Ik volg je natuurlijk al op FB maar wil haar liever niet Taggen want dan is de verrassing eraf!

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Hi Jeske, superleuk dat je meedoet. Even voor de duidelijkheid: Je kan het weekend alleen voor jezelf winnen. Het taggen op FB is zodat je vriendin zelf ook kans kan maken op het weekend 🙂 En het is wel een voorwaarde voor deelname. Groetjes, Karen

 • Gerrie
  2 jaar ago

  Ik ben nog helemaal onbekend met yoga maar ben er door je artikel wel heel nieuwschierig naar geworden.
  Vooral omdat ik zelf niet helemaal lekker in m’n vel zit en hiermee misschien wel weer een beetje mezelf kan terug vinden?

 • Laura Sterken
  2 jaar ago

  Net als jij gaat mijn hart sneller kloppen van dit bericht. Oh wat lijkt me dat fijn! Een heel weekend voor mezelf. Geen drukke webshop, geen drukke baan en even geen mama. Zalig maar misschien ook wel raar bedenk ik me nu?? Maar wat is het goed om weer tot jezelf te komen en om dan te gaan knallen. 2018 wordt mijn jaar!!

 • Inge
  2 jaar ago

  Jaaaaa, heel graag! Na een jaar snoeihard werken, zorgen en mezelf vergeten heb ik mezelf bij de lurven gepakt. 2018 wordt het jaar waarin ik ga voelen in plaats van denken. Een jaar waarin ik najagen wil verruilen voor delen. Yoga is mijn passie. Het confronteert me met mijn onzekerheden en laat me weten dat het oké is.
  Fijne dagen,
  Liefs Inge

 • Hennie
  2 jaar ago

  Of ik mee wil doen? Is de Paus Rooms? Ik zit al een tijdje aan yoga te denken en ik – grunnse in hart en nieren – vond het altijd nogal wat zweverig, maar moeders wordt wat ouder en merkt dat die innerlijke balans nogal mist in het hectische bestaan dat ik leid. Iets meer communicatie met my inner core zou welkom zijn en dat is dan ook exact de reden waarom ik graag een kansje waag. Voor mezelf. Lekker egoistisch.

  Ik zal je nu even zoeken op Facebook en mocht ik je niet meer spreken: een heel fijn 2018 gewenst!

  Liefs Hennie

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.