5 weinig originele blog posts

Deze 5 blog artikelen zie je vaak op blogs voorbij komen (en zijn weinig origineel dus)

Heb ik je aandacht? Vast wel. Laat ik alvast beginnen met te vertellen dat ik mij zelf ook schuldig heb gemaakt aan een aantal van deze onderwerpen. Yes, ik geef het toe. Zo ben ik dan ook wel weer. Maar ik ben de laatste tijd eens gaan inventariseren en turfde deze 5 blog artikelen die je vaak op blogs voorbij ziet komen. En er zijn er vast wel meer op te noemen…

5 weinig originele blog posts

1. Lijstje STOM! uit Linda Magazine

Als je de bloggers groepen volgt dan zie je er een paar keer per week wel een voorbij komen. Sommige bloggers hebben er zelfs een complete rubriek van gemaakt op hun blog. Andere bedenken een alternatief zoals een lijstje LEUK! (guilty en nog een keer schuldig). En zo’n lijstje STOM! heb ik natuurlijk ook gewon op mijn blog staan. Duh! Overigens vind ik ze vaak wel heel leuk om te lezen. Vooral als ik de persoon leuk vind die het lijstje gemaakt heeft.

LEES OOK >>> Stom!

2. Dingen die je kunt doen met kokosolie

Het zal je verbazen! Wat je allemaal met kokosolie kunt doen. Heus niet alleen bakken, braden, smeren en scrubben. Overigens zijn de mogelijkheden met vaseline en baking soda ook eindeloos. Ik kan het weten. Overigens ben ik altijd nieuwsgierig naar nieuwe tips, dus als je er een hebt die nog niemand weet, zeker delen. Zo lang je maar geen kant en klare lijstjes van andere blogs overtypt, want dat zie ik helaas ook veel te vaak gebeuren.

3. Hoe krijg je meer bezoekers op je blog

Tja… en dit zijn dus wel blogs die ik persoonlijk niet zo goed kan hebben. Vooral omdat de mensen die ze schrijven vaak zelf helemaal niet zo veel bezoekers op hun blog hebben, maar zo’n blog vooral als manier zien om bezoekers te trekken. Dit soort blog artikelen komen vaak ook in de varianten ‘hoe krijg je meer Instagram volgers’ (van accounts met 30 volgers) en ‘hoe zorg je er voor dat mensen op je Facebook posts reageren (van bloggers met pagina’s met 0 reacties of likes #truestory).

Het merendeel van deze blogs is letterlijk overgenomen van een andere blog, soms van een buitenlandse. Jammer genoeg lees ik nooit als tip er tussen staan dat je een blog met blog tips zou moeten schrijven om meer bezoekers te krijgen, want dat zou toch de ultieme tip zijn.

LEES OOK >>> Let’s Talk: Basic Blog Tips

4. Dingen die je zegt tijdens de bevalling

Op zich zijn dit soort blogs altijd grappig om te lezen. Maar niet als je 5 keer in dezelfde week hetzelfde onderwerp voorbij ziet komen op verschillende blogs (overigens geldt dat voor de meeste blog onderwerpen). Vorig jaar zag ik een blogger heel verbolgen reageren met dat haar blog onderwerp (deze dus) al zo vaak gekopieerd was. Terwijl ze zelf die maand ook de 721e was. Geestig vond ik dat.

5. 5 originele Moederdag cadeaus

Of iets in die trant. Het is nu bijna Moederdag, vandaar dat ik het voorbeeld neem. Het kunnen ook 5 originele Valentijnsdag cadeaus zijn of Kerst of Sinterklaas of Sint Juttemis. Nou ja, die laatste is geen goed voorbeeld, want dat zou dan weer wel origineel zijn.

Op zich begrijp ik deze blogs wel hoor. En ik heb mezelf er ABSOLUUT ook schuldig aan gemaakt en ik ga dat zeker ook doen in de toekomst. Het is makkelijk een paar affiliate linkjes verwerken en een leuk zakcentje verdienen. Bovendien is het soms superleuk om zo’n lijstje samen te stellen. Vooral als je de items zelf ook echt graag zou willen hebben. En door dit te typen, krijg ik dus echt zin om zo’n lijstje te maken. Be right back! 😉 Dat het weinig origineel is, is jammer dan. Maar het paste wel mooi in dit rijtje.

En zo zijn er nog legio voorbeelden te noemen: Opgemaakt blogs, shop logs, recepten met gezonde brownies en ga zo maar doorrrr.

Welke blogs kan jij nog toevoegen? En als je blogger bent? Waar heb jij je wel eens schuldig aan gemaakt? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Foto © Rawpixel.com via Shutterstock.

Karen

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in Zandvoort / getrouwd met Mark / mama van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / kat Bada Bing / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

58 Reacties

 • Ilona
  10/05/2017 15:17

  vaak zie je ook, ‘opgemaakte producten’, ‘favoriete producten deze maand’…
  Ik heb zulke posts nog niet gedaan, maar wat niet is kan natuurlijk altijd nog komen 🙂

  Ilona

  • Karen
   10/05/2017 15:22

   Graag geen link achterlaten in de reactiebox. Is niet nodig. Je naam is ook al een link.

 • Hennie
  09/05/2017 22:17

  Al steek ik de hand wel in eigen boezem. Ik heb die samenwerkingen ook gehad. Al heb ik erbij gezegd dat het niet te nassen was. Bedrijf boos. Maar goed; mijn maag ook.

 • Hennie
  09/05/2017 22:14

  Dieetblogs icm samenwerkingen met astronautenvoer. En dan beweren dat het lekker is. Kan er bij mij niet in. Zowel letterlijk als figuurlijk.

  • Karen
   10/05/2017 20:22

   Die zie ik lately niet zo vaak voorbij komen? Zijn ze failliet? ;(

 • Ilse van Kreanimo
  09/05/2017 21:18

  Ik heb een weekoverzicht en ik blog wel over bloggen. Niet over hoe je meer volgers krijgt, wel over wat ik tegenkom en welke struggles ik heb. Zoals die spam flags in MoZ en lijn dilemma rond bloglovin.
  Op Amerikaanse blogs zie ik ook vaak van die posts waar ze de beste dingen van andere blogs in een artikel samenbrengen. Eigenlijk ook gewoon pikken, want ik geloof niet dat ze overal toestemming vragen.
  Ik maakte er ongeveer zo één, maar dan met projecten die ik echt zelf had gedaan in mijn klas.

  • Karen
   10/05/2017 23:05

   Dat mag op zich wel hoor. Zo lang je maar genoeg verandert of samenvoegt. Check mijn Let’s Talk daarover maar (auteursrecht)/

 • Alicia
  09/05/2017 20:31

  Ik ben n nieuw in blogland en ben sinds 2 maanden actief. Ik schrijf anoniem gezien de content van mijn blog. Ik zou het graag anders zien maar ik wilde heel graag schrijven over hoe wij proberen het samen spannend te houden met een huis vol pubers, een bedrijf en 26 jaar samen. Je begrijpt dat ik daarbij mijn pubers wil beschermen. Wat leuk is om te zien dat ik geen mensen uit mijn netwerk kan benaderen voor mijn blog en er toch best veel bezoekers zijn.

  Ik schrijf echt vanuit mezelf en merk dat specifieke thema’s minder scoren in de statistieken. 5 mei, Koningsdag e.d.
  Maar de tip’s van andere bloggers vind ik als beginner toch wel handig. Ik gebruik waar ik me goed bij voel….en heb nog geen lijstjes geplaatst. Ben wel begonnen aan een boeken top 5… Is dat heel fout??

  groetjes Alicia

  • Karen
   10/05/2017 20:23

   Niets is fout. Behalve die tips dan. Want die zijn gejat van andere bloggers en worden opgeschreven door bloggers die zelf geen ervaring hebben. Dus gewoon doen wat je leuk vind, als je die blog tips maar achterwege laat 😉

 • Sonja
  09/05/2017 20:10

  Ik lees eigenlijk nooit die posts… bedoel leuk die tips, maar 90% had ik zelf ook al uitgevogeld.
  Dan de opgemaakte posts, je valt vaak in herhaling door dingen te laten zien die je al gereviewd had. Bij sommige dames kijk ik, omdat ze in mijn vaste leeslijst staan.
  De my boyfriend bladiebla vond ik toen ook zo’n hype! En die Wishlist? Wil je iets nieuws? Kun je ook kopen of wacht je op een reactie van een bedrijf? Geeft mij soms een naar smaakje! Doe het dan gewoon vragen… nee heb je, ja kun je krijgen! Oh… ik geeft toe dat ik soms baldadig ben en uit ergernis wel eens wat post. Zet er nu wel de #baldadig bij, dan weet je het 😂

  • Karen
   10/05/2017 20:26

   Ja klopt. Die wishlists daar heb ik hetzelfde gevoel bij. Ik zag laatste ook een mediakit van een ‘blogger’ met een wishlist erop. Plaatsvervangende schaamte.

 • Nicole
  09/05/2017 20:09

  Oh, wat heb je dit heerlijk geschreven! Denk dat elke blogger zich hier wel eens, in meer of mindere mate, schuldig aan maakt. Want heel eerlijk, als iets goed aanslaat, pak je dat natuurlijk wel op. Het is dan nog wel een kunst om toch een beetje origineel te blijven. Als foodblogger zit je daar net zo mee. Wat voor soort recepten slaan goed aan? Wat is trending?
  Mijn blog is nog heel klein en ik blog vooral om met familie en vrienden mijn recepten te delen, een beetje mijn eigen online kookschriftje. Maar stiekem zou ik het toch wel leuk vinden om meer (onbekende) bezoekers te krijgen. Dus ja, ik heb heel wat van die ‘tips om meer bezoekers te krijgen’ gelezen. Jammer genoeg zat daar tot nog toe zelden iets nuttigs bij. Misschien moet ik zelf zo’n blog met tips eens schrijven (want heb al wel een ‘hele hand’ vol bezoekers!), dergelijke artikelen worden immers goed gelezen. Lokvoer noemen ze dat, toch? 😉

  • Karen
   10/05/2017 20:28

   Ja, maar lokvoer werkt averechts als mensen een slechte nasmaak eraan overhouden. Dat zou je als food blogger moeten weten 😉 Mooie recepten hoor. Ik zou wel een read more maken ipv alles op de homepage 🙂

   • Nicole
    10/05/2017 20:58

    Dank je, ook voor de tip. Wil inderdaad ook een ‘read more’ maken, maar is me helaas nog niet gelukt. En aan lokvoer heb ik als lezer zelf maar al te vaak een slechte nasmaak aan overgehouden. Nee, ik zal echt geen blog met tips schrijven voor meer bezoekers, dat laat ik mooi aan de vele ‘experts’ over (in de hoop dat ik nog eens écht goede tips tegenkom) 😉

 • Sharon
  09/05/2017 19:49

  Hier ook via mobiel maar reactie is niet geplaatst

 • Sharon
  09/05/2017 19:47

  Klopt allemaal, ik zie ook steeds vaker lijstjes van wat niet leuk is in blogland of lijstjes die niet leuk qua instagram. Of nadelen van blogger zijn etc.. Vond ik eerst wel leuk te lezen maar die lijstjes lijken ook bij iedereen een beetje hetzelfde en ik vind een hele “negatieve” blog minder leuk te lezen merk ik.

  • Karen
   10/05/2017 21:02

   Als het terechte en originele punten zijn, vind ik het leuk om te lezen. Wat ik wel vervelend vind, is dat er een aantal bloggers anoniem bloggen, maar wel continu kritiek hebben. Dat vind ik heel laf.

 • Marijke
  09/05/2017 14:53

  Ik krijg spontaan inspiratie voor een lijstje met items die ik met Sint Juttemis wil hebben….. nu alleen nog even bedenken of dat nu positieve dingen of juist walgelijke dingen moeten zijn…
  Wacht dat kan dus nu niet meer, daar gaat de originaliteit.

 • Diana
  09/05/2017 12:51

  Een weekoverzicht zie je ook veel. Plaats die zelf ook. Niet origineel maar mensen willen t wel lezen.

  • Karen
   10/05/2017 21:03

   Vind ik ook anders hoor. Want niet elk weekoverzicht is hetzelfde. Het jouwe ZEKER niet 😉

 • Patricia | TwijfelMoeder
  09/05/2017 11:51

  Blogtips op blogs die helemaal niets met bloggen te maken hebben. Uhm juist.. dan wil je dus alleen je bezoekerscijfers beïnvloeden, omdat die artikelen goed scoren in de share-groepen. En op de mamablogs heb je natuurlijk de standaard updates met hoeveel weken ze zwanger zijn. Vaak ook nog met ‘zo groot is de baby nu’. En dan heb je ook nog de groep bloggers die ‘dagen van’ in de gaten houden. Dan heb je niet alleen met Moederdag veel dezelfde artikelen, maar ook op foute truien dag etc.

  Zelf is mijn blog door mijn zwangerschap natuurlijk ook meer ‘doorsnee’ geworden, maar probeer met mijn content nog steeds iets extra’s te bieden. Weet dat week van-berichten goed scoren, maar wij hebben besloten dat ons mannetje niet in beeld komt. Nou, dan is dat natuurlijk alles behalve interessant. Ja, dan wordt een bericht wel eens minder gelezen. Maar moet het allemaal om de cijfers gaan? Heb het idee dat de focus daar (zeker bij de nieuwe generatie) te veel op ligt.

  • Karen
   11/05/2017 10:12

   Ik kan me helemaal in je punten vinden. BTW had jij vroeger niet blogqueen? Zit ik opeens te bedenken?
   Denk dat veel bloggers zichzelf echt te serieus nemen. Vooral bloggers die weinig te bieden hebben nog.

 • cassandra
  09/05/2017 11:37

  alleen punt 5 heb ik wel met enige regelmaat gedaan (kerst, sint, etc etc ) de rest heb ik zelf niet geschreven. Juist omdat ze niet heel origineel zijn hha.

  • Karen
   11/05/2017 10:13

   Haha, lees de feedback even in de reacties. ‘Hoe verdien je geld met bloggen?’ 😉

   • cassandra
    11/05/2017 15:39

    Aan die maak ik mij idd wel schuldig, maar wil vragen die met regelmaat voorkomen van volgers ook niet negeren… Je ontkomt er in sommige gevallen dus niet aan.

 • Fleur
  09/05/2017 10:55

  Hahaha aan dat stom lijstje ben ik ook schuldig, al dan wel een hele tijd geleden en in de leuk versie. Maar als nog, precies wat jij zegt, omdat vele het doen, hoe leuk het ook is, is het niet meer uniek!
  De andere onderwerpen die ik heb zo ver ik mij kan herinneren mezelf niet schuldig aan gemaakt ;p. Of anders probeer ik er toch wel een draai aan te geven waardoor het ‘unieker’ wordt. Al lukt dat blijkbaar dus niet altijd:).

 • Kimberly
  09/05/2017 10:47

  Ik volg veel mama’s en zie nu dus inderdaad weer veel moederdag-dingen langskomen terwijl ik alleen maar benieuwd ben naar de knutsel van m’n kind. Ook de “hoe krijg je veel bezoekers” zie ik veel, soms kijk ik al helpt het mij geen reet. Gezonde zonder pakjes recepten, draagissues, zeiken over andere blogs/bloggers. Je zou van de laatste categorie zodat een minderwaardigheids- probleem krijgen als startende blogger.

  • Karen
   11/05/2017 10:16

   Er valt ook best veel te zeiken op andere bloggers 😉 Vooral op de bloggers die zijn gaan bloggen voor de goodies en waarvan je duidelijk ziet dat het niet echt een hobby is. Haha.

 • Nathalie
  09/05/2017 10:14

  Vooral die tips van bloggers die zelf weinig volgers hebben op hun social media of zelf de 1000 unieke bezoekers nog niet hebben gehaald, daar irriteer ik me aan. Ook de blogjes ‘hoe verdien ik geld met mijn blog’ vind ik niet geweldig.

  Volgens mij moet je vooral bloggen omdat je het leuk vindt en komt het er ooit van dat je er mee kan verdienen is het alleen maar leuk.

  Verder die stom en leuk lijstjes… ik doe ook aan ‘Blije Blog’ lijstjes, daarin som ik fijne momentjes op. Stom lijstjes heb ik niet, al heb ik wel een keer een blog geschreven met ‘Bloggen is STOM’.

 • marleen
  09/05/2017 10:08

  HAHA. Best een beetje schuldig hoor soms! Ik lees ook vaak: “Waarom ik stopte met de pil!” en “Waarom ik besloot om vegan te worden” :’)

  • Karen
   11/05/2017 10:46

   Die blogs zie ik dan weer weinig, maar ik heb ze wel eens voorbij zien komen 🙂

 • Huismama
  09/05/2017 10:07

  Heel herkenbaar! Ik zal me er ook wel eens schuldig aan gemaakt hebben of nog gaan maken. Toch probeer ik vaak een ‘anti’ geluid te laten horen door een draai aan het onderwerp te geven…Hmm, goeie tip ook om eens ‘tips voor meer bezoekers’ te schrijven. 😉

  • Karen
   11/05/2017 10:48

   Iedereen maakt zich wel ergens schuldig aan 😉

 • Loes | Gewoon iets met Loes
  09/05/2017 10:03

  Haha heerlijk! Ik maak die cadeau-lijstjes ook, maar dat komt ook omdat ik het zo leuk vind om het bij anderen te zien. En shoplogs, die doen het qua bezoekersaantallen echt verbazingwekkend goed! Die opgemaakt video’s vind ik dan weer een ander verhaal, soms wel leuk om te bekijken, maar dan alleen van de ‘doorgewinterde’ beautybloggers, anders vind ik er niks aan.

  • Karen
   11/05/2017 11:31

   Heeft ook met de persoonlijkheid te maken. De een zit er futloos bij, de ander maakt er een leuk energiek verhaal van.

 • Romy
  09/05/2017 09:55

  Heel herkenbaar allemaal, maar ik denk ook dat het voor een blogger steeds lastiger is om origineel te blijven. Als je alleen al kijkt naar mamablogs bijvoorbeeld is ook echt alles al een keer gezegd en gedaan. Is voor mij wel een reden geweest om wat persoonlijker te gaan bloggen trouwens.

  De artikelen over meer bezoekers naar je blog trekken sla ik inmiddels standaard over.

  • Karen
   11/05/2017 11:32

   Klopt hoor Romy, je persoonlijkheid maakt je blog origineel. Maar laat dat dan ook een tip zijn voor de duizendineenblogs die alleen maar kant-en-klare onderwerpen posten 😉

 • Elcke
  09/05/2017 09:48

  Haha, ik was hier wel nieuwsgierig naar! Benieuwd of er toevallig ook een onderwerp tussenstond waar ik over had geschreven, gelukkig valt het mee.
  Maar inderdaad dit zijn wel veel voor de hand liggende onderwerpen om over te schrijven. Leuk artikel 🙂
  Liefs! Elcke

 • Anouk
  09/05/2017 09:44

  Wat ik de laatste tijd vaak voorbij zie komen zijn klaagartikelen over andere (nieuwe) bloggers. Ik heb daar écht een hekel aan haha. Iedereen doet het op zijn eigen manier, laat mensen in hun waarde. Niet iedereen begint een blog op dezelfde manier, en iemand dan helemaal afkraken (ook al is het vaak algemeen) vind ik gewoon jammer. Ik zie mede bloggers ook echt niet als concurrentie of iets dergelijks, dus iemand zwartmaken vind ik not done

  • Karen
   11/05/2017 11:44

   Wat ik me dan afvraag, bedoel je daar deze blog ook mee? Want dit is niet echt een klaagblog, maar meer een constatering.
   Overigens vind ik klaagblogs van ervaren bloggers niet erg. Daar leren beginnende bloggers ook weer van en het is soms fijn je ei kwijt te kunnen en daar herkenning in te vinden. Wat ik wel heel erg vind, is als bloggers anonieme blogs hebben en klagen. Dat vind ik zulke laffe mensen.

   • Anouk
    11/05/2017 11:59

    Nee, daar bedoel ik jouw blog niet mee. Vind niet dat jij iemand of een groep persoonlijk neerhaalt of mega klaagt. Je insteek is ook anders dan de artikelen die ik bedoelde 😉 Ik snap dat het fijn is dat mensen hun ei kwijt kunnen/willen, en dat het goed bedoeld is, maar alle afkraakblogs over betaald bloggen worden er gewoon erg veel 😉 (O.a)

 • Maai
  09/05/2017 09:22

  Welke ik op moment veel voorbij zie komen? Hoe verdien ik geld met mijn blog. Serieus, en elk stukje is hetzelfde. Niet helemaal toevallig… als je er dan voor betaald krijgt, maak er dan wat origineels van

 • Desirée
  09/05/2017 08:53

  Sommigen zijn zeker herkenbaar en andere doe ik zelf ook wel eens, maar dan met eigen invulling en uit eigen inspiratie dan als ‘nadoen’. Op een gegeven moment is veel al eerder gedaan natuurlijk ook 🙂

  • Karen
   11/05/2017 11:45

   Ja, dat is ook zo hoor. Je kunt het alleen origineel maken met je eigen persoonlijkheid 🙂

 • Nicole
  09/05/2017 08:31

  Sowieso veel onderwerpen over zwanger zijn etc zie je veel langs komen. En ik maak me daar keihard schuldig aan!

 • Romy
  09/05/2017 07:51

  Die STOM-lijstjes vind ik ook altijd stiekem best leuk (hihi, lekker tegenstrijdig!). Grappig artikel dit! Ik herken inderdaad wel veel van deze artikelen. Aan de happy-lijstjes en cadeautips maak ik me ook weleens schuldig.

 • Jacqueline
  09/05/2017 07:43

  Zo’n lijstje met cadeautips heb ik ook weleens gedaan.
  En eentje die ik ook maar blijf tegenkomen: hoe je een bulletjournal kunt gebruiken. Het heeft me zelfs een keer overgehaald om het zelf te proberen, maar ik faal daar zo in… Misschien moet ik daar maar eens een artikel aan wijden. 😉

  PS: het lukt me tegenwoordig niet meer om vanaf mijn mobiel te reageren hier, ik krijg dan een lege pagina als ik op ‘verstuur bericht’ klik. Nu weet ik niet of je me gemist hebt, maar ik vind dat wel jammer. Enig idee of dat aan mijn instellingen ligt of die van jou?

  • Karen
   09/05/2017 09:49

   Ik had je inderdaad gemist! Vrees dat het bij mij ligt, want je bent nu de tweede met reactieproblemen. We gaan er naar kijken. Sorry voor het ongemak.

 • Anne-Marie
  09/05/2017 06:50

  En het stomme is, dat ik er toch nog regelmatig op klik, op die blogpost met tips over meer bezoekers etc. Oprecht nieuwsgierig ben ik dan iedere keer weer teleurgesteld over de inhoud. De enige die meer bezoekers hiermee krijgt zijn zij zelf!

  • Sylvia
   09/05/2017 09:45

   Oh, herkenbaar dit haha! Nu ja, iets met ‘gedeelde smart’ zullen we maar zeggen … 😉

 • marije
  09/05/2017 06:28

  Ik vind vooral die blogs met “tips” voor meer bezoekers altijd interessant. Ik vraag mij dan regelmatig af wat iemand heeft doen besluiten om zichzelf uit te roepen als expert.

  Ik maak mij schuldig aan het wekelijkse happy lijstje en ook wel eens aan de cadeautjes lijstje 😉

Laat een reactie achter