TOP
Food Health Lifestyle

het vernieuwde Weight Watchers programma

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Iedereen kent Weight Watchers, toch? Wist je dan ook al dat Weight Watchers haar programma vernieuwd heeft? Het vernieuwde Weight Watchers programma is aangepast om beter aan te sluiten bij de huidige voedingsinzichten. Ik ben een enorme mazzelaar, want ik mag het programma 6 maanden uitproberen. Bovendien mag ik ook een winactie hosten waarbij ik een online jaarabonnement weggeven! Hoe fantastisch is dat? Wat het nieuwe programma inhoudt, wat tot nu toe mijn ervaring ermee is, wat mijn doel is, wat je kunt verwachten en wat jij kunt doen om te winnen, dat vertel ik je allemaal in dit artikel…

Weight Watchers

Even in het kort voor de mensen die toch stiekem niet weten wat Weight Watchers is: Weight Watchers International is de grootste afslankorganisatie ter wereld en bestaat al bijna een halve eeuw. In Nederland vond de eerste Weight Watchers-cursus plaats in 1974. Je kunt op diverse manieren ‘lid’ van Weight Watchers worden om af te vallen of een gezonde levensstijl aan te leren. Het doel van Weight Watchers is de relatie van haar leden met voeding (weer) te normaliseren. Je kunt daarvoor wekelijks naar een cursus gaan, maar je kunt ook het online programma/applicatie volgen. Als lid krijg je ondersteuning en leer je gezonde eetgewoonten aan, je leert hoe belangrijk het is om te bewegen en hoe je je gedrag kunt aanpassen. In het programma houd je bij hoeveel je eet en beweegt door middel van punten.

Het vernieuwde Weight Watchers programma

In het nieuwe programma ligt de focus op 3 dingen: Eet, Beweeg en Leef. Zoals ik al zei, is het puntensysteem veranderd en wat belangrijk is om te weten, is dat er geen opgeheven vingertje is over alles dat niet mag, maar je wordt als lid juist gemotiveerd om een gezonde manier van leven aan te leren en vast te houden en dat is ook wel nodig want 60% (!) van de Nederlanders is te zwaar. 48% heeft overgewicht en 12% heeft zelfs obisitas…

Eet

Gezonde voeding staat nog steeds centraal bij Weight Watchers. Vroeger telde je in het programma punten en die werden ProPoints genoemd. De ProPoints heten nu SmartPoints. Elke dag krijg je een dagtotaal dat je kunt besteden en voedingsmiddelen met (veel) suiker en verzadigd vet zijn meer punten, terwijl voeding waar veel eiwitten in zitten juist minder punten zijn. Een croissant was in het vorige programma bijvoorbeeld 5 ProPointsmaar telt nu 8 SmartPoints; kip was vroeger 3 ProPoints waard en nu maar 1 SmartPoint.

Beweeg

Bewegen is natuurlijk hartstikke belangrijk als je wilt afvallen of als je gewicht wilt behouden. Bovendien is het goed voor je. In het nieuwe programma krijg je als lid een persoonlijk activiteitendoel; de zogenaamde Activ Points. Dat wordt gebaseerd op hoeveel je dagelijks beweegt, of je meer wilt bewegen etc. Bewegen is in het Weight Watchers-programma niet langer een middel om extra ‘voedsel’ te verdienen, maar het is een deel van je nieuwe manier van leven. Om jou als lid te stimuleren om te gaan bewegen, lanceert Weight Watchers de website ‘Get fit’, met tips en instructievideo’s (van yoga tot lopen). De website wordt in de loop van 2016 verder ontwikkeld.

Leef

Wereldwijd zijn wetenschappers het erover eens: gelukkige mensen maken gezondere keuzes. Vanuit dat oogpunt, betrekt Weight Watchers vanaf nu ook het gevoelsaspect in haar programma. Je innerlijke ik ‘voeden’, helpt bij het behalen van je doelen en het maken van gezonde keuzes. Durven tijd te nemen voor jezelf, ‘nee’ leren zeggen tegen anderen en ‘ja’ tegen jezelf: daar draait het om.

Het nieuwe programma bevat:

  • Een app waarin leden van de community elkaar kunnen ondersteunen, hun activiteiten en voeding kunnen bijhouden en inspiratie op kunnen doen.
  • Vernieuwde cursussen met persoonlijke doelstellingen op het gebied van je lifestyle.

het vernieuwde weight watchers programma + winactie

Mijn persoonlijke ervaring met Weight Watchers tot nu toe:

Zoals je misschien wel weet, weet ik door mijn achtergrond ontzettend veel van gezonde voeding en afvallen. De afgelopen jaren ben ik zelf alleen ook best wel wat aangekomen. Dat had verschillende oorzaken, maar een van de oorzaken is natuurlijk ook dat ik minder gezond heb geleefd. Ik had me natuurlijk al voorgenomen in mijn doelen dat ik moest afvallen, dus hoe relaxed is het dan dat ik zo’n prachtig programma mag uitproberen?

Laat ik beginnen met vertellen dat ik de interface van de site echt heel prettig vind. Lekker fris, wit en overzichtelijk, ik hou ervan. De informatie is ontzettend duidelijk en je kunt alles snel vinden. Na heel even pielen, had ik door hoe het online programma (en app) werkte. Als je je aanmeldt, dan krijg je al een aantal vragen plus uitleg van het programma. Je Smart Points en Activ Points worden berekend en je vertelt het programma wat je doel is.

Wat ontzettend fijn is, is dat je behoorlijk veel extra punten krijgt. Die kun je elke dag besteden, maar je kunt ook een hele dag een cheat day inzetten. Wat je zelf prettig vindt. Je kunt er ook voor kiezen om een dag geen voeding te hoeven tellen. Het kan allemaal!

In het programma vind je ontzettend veel recepten waarbij bij elk recept handig genoteerd is, hoeveel punten iets bevat. Heb je bijvoorbeeld voor de avond nog weinig punten over, dan kun je daar een passend recept bij zoeken. Vers fruit en groentes zijn overigens 0 punten, dus je kunt altijd kiezen voor een bord verse groenten :). Die kun je onbeperkt eten. Op avocado na dan, maar daar zit natuurlijk best veel vet in. Als avocado lover vind ik dat natuurlijk wel een beetje jammer.

Het programma is naast recepten ontzettend compleet, er is een community waar je andere leden vragen kunt stellen, of recepten kunt delen. Je vindt er tips om te bewegen en er zijn ook nog leuke artikelen te vinden als: ‘Survivaltips met Carnaval’,  ‘Kom uit je winterslaap’ en nog véél meer.

Ik was wat huiverig om weer punten te moeten gaan tellen, maar uiteindelijk werkt het voor mij dus best motiverend en verhelderen. Een puntje van kritiek: Ik ben van de wat bijzonderdere voedingsmiddelen en veel van die voeding staat niet in het systeem. Kokoswater stond er bijvoorbeeld niet bij. Maar gelukkig kun je je eigen voedingsmiddelen gewoon invoeren en worden automatisch daarvan de punten berekend. Ook kun je zelf snel punten toevoegen, als je bijvoorbeeld uit eten gaat en niet precies meer weet wat je allemaal gegeten hebt.

In het zoekscherm kun je makkelijk voedingsmiddelen, beweging en recepten vinden. Je punten bijhouden is eigenlijk peanuts (en pinda’s zijn 2 punten voor 15 gram 😉 ).

Mijn doel:

De komende 6 maanden ga ik het Weight Watchers programma volgen. Een keer in de zo veel tijd, lees je hier een update van hoe het gaat en wat het resultaat is. Het fijne is dat ik volledige vrijheid heb gekregen van Weight Watchers, dus als iets minder goed bevalt, dan ga je dat ook horen. Je leest mijn echte eerlijke mening, ervaring en resultaten.

Maar wat moet er dan van af. * tromgeroffel * Ik weeg nu 63 kilo. Nu denk je misschien: ‘Huh, dat is toch niets?’ Nou voor mij dus wel. Ik ben namelijk maar 1.58 lang en om je een voorbeeld te geven; toen ik ging studeren woog ik 48 kilo. En toen topsportte ik ook nog en spieren wegen behoorlijk veel. Nou wil ik natuurlijk niet terug naar 48 kilo, want dat zou irreëel zijn. Mijn doel is dan ook om over een half jaar 58 kilo te wegen. Als ik kijk naar mijn bouw en naar mijn manier van leven en bewegen, dan vind ik dat een goed en reëel doel. Als het dan goed gaat, dan kan ik altijd nog door tot de 55 kilo (mijn einddoel), maar dat zien we dan wel weer.

Winactie: Win een online jaarabonnement

En hoe leuk, jij kunt met mij meedoen. Want jij kunt ook een Weight Watchers abonnement winnen. Maar dan geen half jaar abonnement, maar gewoon pats boem een heel jaar! Stel je eens voor hoeveel je kunt bereiken met 1 jaar Weight Watchers?! Doutzen eat your heart out

Wat moet je daar voor doen? 

  1. Zoals ik al zei, jij kunt met mij meedoen! En dat is ook meteen de eerste voorwaarde. Je gaat namelijk echt met mij meedoen. We gaan elkaar motiveren, resultaten doorgeven etc. etc. Dat betekent dus wel dat je ook echt af en toe een verslagje moet maken en dat jouw resultaten hier ook gepubliceerd gaan worden. Dat is misschien een beetje eng, maar meteen ook een enorme stok achter de deur! Vind je niet? Overigens mag je, als je zelf ook een blog hebt, er ook op je eigen blog over schrijven.
  2. Je laat onder dit artikel je motivatie achter. Zie het maar als een soort mini sollicitatiebrief. Zoals je wellicht al wel weet, hoor ik graag een positief verhaal. Zielige verhalen bewaar je maar voor je vrienden :).
  3. Je liket de Weight Watchers Facebookpagina.
  4. Je liket de Dejlig Facebookpagina. Als je dat al ooit gedaan hebt, dan hoor ik het ook graag.
  5. Sharing = Caring. Als je deze winactie deelt, heb je een extra winkans. Laat ook even weten waar je ‘m hebt gedeeld.
  6. Je hebt alle punten hierboven gedaan en je laat dat ook weten in je reactie onder dit artikel.

Op 8 februari (2016) maak ik de winnaar bekend, dus tot 7 februari kun je meedoen.

NB. Weight Watchers en ik selecteren samen een winnaar en we hebben het recht om de voorwaarden voor deze winactie op elk moment aan te passen. We hebben het recht deelnemers te diskwalificeren vanwege het niet respecteren van de voorwaarden of frauderen (nu en in het verleden).

Succes!

Kende je het nieuwe Weight Watchers al en wat is je eerste indruk? Doe je mee met de winactie? Ik ben benieuwd! Mocht je nog vragen hebben over het programma, stel ze gerust…

Wil je meer informatie over Weight Watchers? Bezoek ook de website.

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Credits foto’s: Uitgelichte foto ⇒ PublicDomainPictures, foto in artikel ⇒ Jill111, beiden via Pixabay.

* Dit artikel en deze winactie is geschreven in samenwerking met Weight Watchers. Lees ook mijn disclaimer.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.