TOP
Food Health Lifestyle

het vernieuwde Weight Watchers programma

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Iedereen kent Weight Watchers, toch? Wist je dan ook al dat Weight Watchers haar programma vernieuwd heeft? Het vernieuwde Weight Watchers programma is aangepast om beter aan te sluiten bij de huidige voedingsinzichten. Ik ben een enorme mazzelaar, want ik mag het programma 6 maanden uitproberen. Bovendien mag ik ook een winactie hosten waarbij ik een online jaarabonnement weggeven! Hoe fantastisch is dat? Wat het nieuwe programma inhoudt, wat tot nu toe mijn ervaring ermee is, wat mijn doel is, wat je kunt verwachten en wat jij kunt doen om te winnen, dat vertel ik je allemaal in dit artikel…

Weight Watchers

Even in het kort voor de mensen die toch stiekem niet weten wat Weight Watchers is: Weight Watchers International is de grootste afslankorganisatie ter wereld en bestaat al bijna een halve eeuw. In Nederland vond de eerste Weight Watchers-cursus plaats in 1974. Je kunt op diverse manieren ‘lid’ van Weight Watchers worden om af te vallen of een gezonde levensstijl aan te leren. Het doel van Weight Watchers is de relatie van haar leden met voeding (weer) te normaliseren. Je kunt daarvoor wekelijks naar een cursus gaan, maar je kunt ook het online programma/applicatie volgen. Als lid krijg je ondersteuning en leer je gezonde eetgewoonten aan, je leert hoe belangrijk het is om te bewegen en hoe je je gedrag kunt aanpassen. In het programma houd je bij hoeveel je eet en beweegt door middel van punten.

Het vernieuwde Weight Watchers programma

In het nieuwe programma ligt de focus op 3 dingen: Eet, Beweeg en Leef. Zoals ik al zei, is het puntensysteem veranderd en wat belangrijk is om te weten, is dat er geen opgeheven vingertje is over alles dat niet mag, maar je wordt als lid juist gemotiveerd om een gezonde manier van leven aan te leren en vast te houden en dat is ook wel nodig want 60% (!) van de Nederlanders is te zwaar. 48% heeft overgewicht en 12% heeft zelfs obisitas…

Eet

Gezonde voeding staat nog steeds centraal bij Weight Watchers. Vroeger telde je in het programma punten en die werden ProPoints genoemd. De ProPoints heten nu SmartPoints. Elke dag krijg je een dagtotaal dat je kunt besteden en voedingsmiddelen met (veel) suiker en verzadigd vet zijn meer punten, terwijl voeding waar veel eiwitten in zitten juist minder punten zijn. Een croissant was in het vorige programma bijvoorbeeld 5 ProPointsmaar telt nu 8 SmartPoints; kip was vroeger 3 ProPoints waard en nu maar 1 SmartPoint.

Beweeg

Bewegen is natuurlijk hartstikke belangrijk als je wilt afvallen of als je gewicht wilt behouden. Bovendien is het goed voor je. In het nieuwe programma krijg je als lid een persoonlijk activiteitendoel; de zogenaamde Activ Points. Dat wordt gebaseerd op hoeveel je dagelijks beweegt, of je meer wilt bewegen etc. Bewegen is in het Weight Watchers-programma niet langer een middel om extra ‘voedsel’ te verdienen, maar het is een deel van je nieuwe manier van leven. Om jou als lid te stimuleren om te gaan bewegen, lanceert Weight Watchers de website ‘Get fit’, met tips en instructievideo’s (van yoga tot lopen). De website wordt in de loop van 2016 verder ontwikkeld.

Leef

Wereldwijd zijn wetenschappers het erover eens: gelukkige mensen maken gezondere keuzes. Vanuit dat oogpunt, betrekt Weight Watchers vanaf nu ook het gevoelsaspect in haar programma. Je innerlijke ik ‘voeden’, helpt bij het behalen van je doelen en het maken van gezonde keuzes. Durven tijd te nemen voor jezelf, ‘nee’ leren zeggen tegen anderen en ‘ja’ tegen jezelf: daar draait het om.

Het nieuwe programma bevat:

 • Een app waarin leden van de community elkaar kunnen ondersteunen, hun activiteiten en voeding kunnen bijhouden en inspiratie op kunnen doen.
 • Vernieuwde cursussen met persoonlijke doelstellingen op het gebied van je lifestyle.

het vernieuwde weight watchers programma + winactie

Mijn persoonlijke ervaring met Weight Watchers tot nu toe:

Zoals je misschien wel weet, weet ik door mijn achtergrond ontzettend veel van gezonde voeding en afvallen. De afgelopen jaren ben ik zelf alleen ook best wel wat aangekomen. Dat had verschillende oorzaken, maar een van de oorzaken is natuurlijk ook dat ik minder gezond heb geleefd. Ik had me natuurlijk al voorgenomen in mijn doelen dat ik moest afvallen, dus hoe relaxed is het dan dat ik zo’n prachtig programma mag uitproberen?

Laat ik beginnen met vertellen dat ik de interface van de site echt heel prettig vind. Lekker fris, wit en overzichtelijk, ik hou ervan. De informatie is ontzettend duidelijk en je kunt alles snel vinden. Na heel even pielen, had ik door hoe het online programma (en app) werkte. Als je je aanmeldt, dan krijg je al een aantal vragen plus uitleg van het programma. Je Smart Points en Activ Points worden berekend en je vertelt het programma wat je doel is.

Wat ontzettend fijn is, is dat je behoorlijk veel extra punten krijgt. Die kun je elke dag besteden, maar je kunt ook een hele dag een cheat day inzetten. Wat je zelf prettig vindt. Je kunt er ook voor kiezen om een dag geen voeding te hoeven tellen. Het kan allemaal!

In het programma vind je ontzettend veel recepten waarbij bij elk recept handig genoteerd is, hoeveel punten iets bevat. Heb je bijvoorbeeld voor de avond nog weinig punten over, dan kun je daar een passend recept bij zoeken. Vers fruit en groentes zijn overigens 0 punten, dus je kunt altijd kiezen voor een bord verse groenten :). Die kun je onbeperkt eten. Op avocado na dan, maar daar zit natuurlijk best veel vet in. Als avocado lover vind ik dat natuurlijk wel een beetje jammer.

Het programma is naast recepten ontzettend compleet, er is een community waar je andere leden vragen kunt stellen, of recepten kunt delen. Je vindt er tips om te bewegen en er zijn ook nog leuke artikelen te vinden als: ‘Survivaltips met Carnaval’,  ‘Kom uit je winterslaap’ en nog véél meer.

Ik was wat huiverig om weer punten te moeten gaan tellen, maar uiteindelijk werkt het voor mij dus best motiverend en verhelderen. Een puntje van kritiek: Ik ben van de wat bijzonderdere voedingsmiddelen en veel van die voeding staat niet in het systeem. Kokoswater stond er bijvoorbeeld niet bij. Maar gelukkig kun je je eigen voedingsmiddelen gewoon invoeren en worden automatisch daarvan de punten berekend. Ook kun je zelf snel punten toevoegen, als je bijvoorbeeld uit eten gaat en niet precies meer weet wat je allemaal gegeten hebt.

In het zoekscherm kun je makkelijk voedingsmiddelen, beweging en recepten vinden. Je punten bijhouden is eigenlijk peanuts (en pinda’s zijn 2 punten voor 15 gram 😉 ).

Mijn doel:

De komende 6 maanden ga ik het Weight Watchers programma volgen. Een keer in de zo veel tijd, lees je hier een update van hoe het gaat en wat het resultaat is. Het fijne is dat ik volledige vrijheid heb gekregen van Weight Watchers, dus als iets minder goed bevalt, dan ga je dat ook horen. Je leest mijn echte eerlijke mening, ervaring en resultaten.

Maar wat moet er dan van af. * tromgeroffel * Ik weeg nu 63 kilo. Nu denk je misschien: ‘Huh, dat is toch niets?’ Nou voor mij dus wel. Ik ben namelijk maar 1.58 lang en om je een voorbeeld te geven; toen ik ging studeren woog ik 48 kilo. En toen topsportte ik ook nog en spieren wegen behoorlijk veel. Nou wil ik natuurlijk niet terug naar 48 kilo, want dat zou irreëel zijn. Mijn doel is dan ook om over een half jaar 58 kilo te wegen. Als ik kijk naar mijn bouw en naar mijn manier van leven en bewegen, dan vind ik dat een goed en reëel doel. Als het dan goed gaat, dan kan ik altijd nog door tot de 55 kilo (mijn einddoel), maar dat zien we dan wel weer.

Winactie: Win een online jaarabonnement

En hoe leuk, jij kunt met mij meedoen. Want jij kunt ook een Weight Watchers abonnement winnen. Maar dan geen half jaar abonnement, maar gewoon pats boem een heel jaar! Stel je eens voor hoeveel je kunt bereiken met 1 jaar Weight Watchers?! Doutzen eat your heart out

Wat moet je daar voor doen? 

 1. Zoals ik al zei, jij kunt met mij meedoen! En dat is ook meteen de eerste voorwaarde. Je gaat namelijk echt met mij meedoen. We gaan elkaar motiveren, resultaten doorgeven etc. etc. Dat betekent dus wel dat je ook echt af en toe een verslagje moet maken en dat jouw resultaten hier ook gepubliceerd gaan worden. Dat is misschien een beetje eng, maar meteen ook een enorme stok achter de deur! Vind je niet? Overigens mag je, als je zelf ook een blog hebt, er ook op je eigen blog over schrijven.
 2. Je laat onder dit artikel je motivatie achter. Zie het maar als een soort mini sollicitatiebrief. Zoals je wellicht al wel weet, hoor ik graag een positief verhaal. Zielige verhalen bewaar je maar voor je vrienden :).
 3. Je liket de Weight Watchers Facebookpagina.
 4. Je liket de Dejlig Facebookpagina. Als je dat al ooit gedaan hebt, dan hoor ik het ook graag.
 5. Sharing = Caring. Als je deze winactie deelt, heb je een extra winkans. Laat ook even weten waar je ‘m hebt gedeeld.
 6. Je hebt alle punten hierboven gedaan en je laat dat ook weten in je reactie onder dit artikel.

Op 8 februari (2016) maak ik de winnaar bekend, dus tot 7 februari kun je meedoen.

NB. Weight Watchers en ik selecteren samen een winnaar en we hebben het recht om de voorwaarden voor deze winactie op elk moment aan te passen. We hebben het recht deelnemers te diskwalificeren vanwege het niet respecteren van de voorwaarden of frauderen (nu en in het verleden).

Succes!

Kende je het nieuwe Weight Watchers al en wat is je eerste indruk? Doe je mee met de winactie? Ik ben benieuwd! Mocht je nog vragen hebben over het programma, stel ze gerust…

Wil je meer informatie over Weight Watchers? Bezoek ook de website.

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Credits foto’s: Uitgelichte foto ⇒ PublicDomainPictures, foto in artikel ⇒ Jill111, beiden via Pixabay.

* Dit artikel en deze winactie is geschreven in samenwerking met Weight Watchers. Lees ook mijn disclaimer.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

22 COMMENTS
 • francesca
  3 jaar ago

  Ohh haha..ik zie nu dat het verlopen is…jammer!sorry ben niet zo slim!

 • francesca
  3 jaar ago

  Hello! !
  Kan je hier nog aan meedoen?beetje laat …maanden te laat zo te zien hihi. .
  Mijn naam is Francesca en wil dit ook graag winnen.
  De reden dat ik dit graag wil…mmhh
  Tja ik ben gewoon tonnetje,en ik weet me gewoon echt geen raad meer!
  I love food! !!Alles echt van alles,en drankjes ..
  mmhh malibu appelsap …ohh mag je mij voor wakkermaken
  Ook hier bij ben ik veel te laat mee..maar geen maanden maar jaren haha..
  Ik had eerder aan de bel moeten trekken,ding dong, help ik love food…
  Maar nee gewoon doorgaan en nu veel te zwaar
  Ik kan nog uren doorgaan en ook een zielig verhaal erbij vertellen maar laat ik dat maar niet doen
  Want dan weten mensen die dit lezen meteen wie ik ben…
  Doei!groetjes francesca

 • Melanie
  4 jaar ago

  Hi ik ben melanie en heb overgewicht van af mijn 20 ste. Ik ben nu 35 en heb morbide obesitas ben nu bijna 130 kilo en ben ook zwanger op 5 juni ben ik uitgerekend. Eigenlijk zou het het mooiste zijn als ik nu al geen grammetje meer zou groeien .maar mijn uiteindelijk doel os als mijn kindje geboren is er een missie van te maken om weer gezond en fit te zijn

 • Marianne
  4 jaar ago

  Hallo,

  Lijkt me geweldig om zo’n positieve stok achter de deur te hebben! Ik ben 55 jaar en echt veel te zwaar. Graag zou ik mee doen om het nu eindelijk eens vol te houden.

 • Kirsten
  4 jaar ago

  Ik doe heel graag mee met je winactie, aangezien ik in augustus dit jaar ga trouwen en graag nog een aantal kilo’s zou kwijtraken tegen dan.. Momenteel volg ik het oudere programma van WW, maar ik zou graag het nieuwe leren kennen & dit nog toepassen voor die laatste kilo’s er af te krijgen.. Ik zou er graag nog 7 kwijt willen tegen juni, want dan moet ik mijn kleed gaan passen..

  Heb de Fb-pagina van WW en van jou een like gegeven & de winactie van op jouw pagina via Facebook gedeeld..

  Ik ben zeker bereid om mijn resultaten te delen op jouw blog & op de mijne 🙂

  Liefs
  Kirsten

 • Esmeralda
  4 jaar ago

  Ik heb gisteren al je stukje gelezen en de pagina van Weightwatchers een like gegeven. Ik twijfelde of ik mee wilde, of laat me zeggen mee durfde te doen aan de winactie, want ja stel je voor dat ik win. Dan moet ik er toch echt tegenaan, iets wat ik de afgelopen jaren eigenlijk al doe maar steeds terugval in mijn oh zo vertrouwde (vr)eetgewoontes.

  Ik ben 41 jaar, weeg 76 kilo en ik ben 1.59 kort misschien inmiddels wel weer wat korter omdat ik vervroegd in de perimenopauze terecht ben gekomen en dan is de kans groot dat je krimpt haaa! Mijn hormoonhuishouding ligt overhoop en ik ben erg benieuwd wat gezonder eten en afvallen met mijn hormonen zal doen.

  Dus ja ik doe graag met JOU mee het lijkt mij erg fijn om dit samen met iemand te doen. Jouw pagina had mijn like al, de Weightwatchers pagina inmiddels ook en heb het bericht openbaar op mijn FB timeline gedeeld.

 • Michella
  4 jaar ago

  Tja, ik heb onlangs al wat gewonnen natuurlijk, maar doe toch graag mee.

  Ik ben te zwaar. Veel te zwaar. En ik ben dol op koken en lekker eten en alles eromheen. Ik ben onlangs zelfs een foodblog begonnen! Dat genieten van eten wil ik graag behouden, maar ik moet er wel bewuster mee omgaan.

  Ik hoef geen slanke den te worden, maar om mij heen laten steeds meer mensen zich opereren om af te vallen. Onlangs ook een van mijn beste vriendinnen. Als ik haar nu bezig zie met eten kan ik alleen maar denken: dat nooit! Ik wil niet op het punt komen dat een maagverkleining toch nog de enige uitweg lijkt.

  Gelukkig voldoe ik ook niet aan de BMI-eisen voor een dergelijke operatie..maar heel veel scheelt het niet. De knop moet dus om en dat ik weer voor Weight Watchers ging kiezen was al snel bepaald. In het verleden ben ik ook succesvol kilo’s kwijtgeraakt met behulp van Weight Watchers.

  Een jaarabonnement komt dus als geroepen! En ik schrijf er met alle liefde over en motiveer graag mee, ik denk dat dat mij óók heel erg zou helpen…

 • Nathalie
  4 jaar ago

  De laatste 10 jaar niet meer gesolliciteerd, maar ik ga het proberen!

  Sinds een jaar ben ik aan het afvallen, vorig jaar 11 kg verloren, dit jaar is het streven minimaal 10 kilo af te vallen. Op dit moment doe ik dat met de Sonja Bakker methode en ik verlies gewicht maar in tegenstelling tot vorig jaar heb ik toch wat moeite met de menu’s. Naar aanleiding van je bericht ben ik eens gaan kijken bij weight watchers, het spreekt me erg aan, waarom? Omdat er zoveel mogelijk lijkt te zijn, dit maakt het iets makkelijker als ik onderweg of op het werk ben.

  Mijn BMI ligt veel te hoog, ondanks de kilo’s die ik al kwijt ben! Voor een gezond BMI zou ik zelfs nog 20 kg moeten verliezen, echter dat voelt als een onhaalbaar doel. Daarom kies ik voor het verliezen van een bepaald gewicht per jaar en gaat er meer af is het alleen maar fijn.

  Het gezamenlijk afvallen en elkaar motiveren lijkt me prettig! Wellicht kan deze methode me een eind de goede richting op sturen!

  Gedeeld op Facebook en Twitter!
  Veel succes (en plezier) met het kiezen van een winnaar!

 • Vicky
  4 jaar ago

  Ik ben Vicky, 36 jaar en moeder van een prachtige zoon van 5 maanden die mij iedere dag heel erg gelukkig maakt. Tijdens m’n zwangerschap ben ik best wel wat kilootjes aangekomen. Niet dat ik nou van die hele rare cravings had en heb ik ook eigenlijk best wel op m’n voeding gelet, maar desondanks ben ik toch wel behoorlijk wat kilootjes aangekomen. Na de geboorte van mijn zoontje heb ik 5 weken borstvoeding gegeven en helaas moest ik daarna stoppen. De eerste paar weken waren best wel zwaar, weinig slaap, m’n babytje die te licht was en door de stress en vermoeidheid ben ik helaas wat ongezonder gaan eten en sporten had ik nul energie voor.
  Maar uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en weegt hij nu bijna 8 kilo en het is zo’n lief mannetje! Ik werk momenteel niet, ben een ‘stay at home mom’, waardoor het helaas niet altijd lukt om naar de sportschool te gaan. Ik wandel overdag wel veel met m’n zoontje, maar dit zet ook niet echt zoden aan de dijk. Maar nu gaan we over een maand verhuizen en zal onze zoon waarschijnlijk 1 of 2 dagen naar de creche gaan en daarnaast willen de oma’s ook erg graag oppassen, dus dat betekent dat ik wat meer tijd voor mijzelf heb, waardoor ik eindelijk kan gaan sporten! We gaan naar een hele fijne plek dichtbij het strand verhuizen en wat zou het toch leuk zijn als ik deze zomer een beetje aantoonbaar in mijn bikini of badpak over het strand zou kunnen paraderen 🙂 Nu weet ik dat ik hiervoor echt aan de bak moet en het lijkt het mij daarom super om dit samen met jou te doen. Mijn moeder is na haar zwangerschap ook veel kilo’s afgevallen met behulp van Weight Watchers, dus het zou ook echt super zijn als mij dat ook gaat lukken! En samen staan we zoveel sterker dan alleen. Elkaar motiveren, samen sporten en resultaten delen, dan moet het volgens mij helemaal goed komen. En als ik over 5 maanden een beetje aantoonbaar op het strand wil liggen moet ik NU aan de bak, dus this is the moment! Bij mij moet er 10 kilo af, dus ik heb best een weggetje te gaan, maar zoals Nike het zegt: Just do it!!!

 • Kiss & Make-up
  4 jaar ago

  Ik sla de winactie over omdat ik blij ben met mijn huidige gewicht, maar ik vind het Weight Watchers programma wel een van de aantrekkelijkste weight loss programma’s omdat het volgens mij haalbaar is voor iedereen. Het is een realistisch programma dat geen enkele voedselgroep schrapt en plaats laat voor genieten.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ja klopt. Het is zeker nu het zo goed aangepast is, in mijn ogen een van de beste programma’s.

 • YuStSoMe
  4 jaar ago

  Geachte WW,
  Ik ben Sonja, 47 jaar, moeder van 2 heren en getrouwd.
  Mijn gewicht is net een speeltuin. Weeg ik de ene keer 80, na wat lijnen weer 70.
  Momenteel ben ik supertof bezig en weer 10 klo afgevallen!
  Ik sport 4 keer per week en ben vooral bezig met gezond eten op 5 dagen per week. Het weekend mag ik zondigen (lig je in bed met nachtmerries, bang dat er weer 10 kilo aan zijn)…. Hihihi.
  Waar ik moeite mee heb is balans vinden tussen de eiwitten en koolhydraten. Denk daarbij aan het feit dat ik geen fruit en aardappelen kan eten door allergie.
  Het zou heel fijn zijn indien ik wat handvatten krijg en die stok ook voor in het weekend in de rug dmv weight watchers!
  Mijn doel is met mijn 1.75 om 65 kilo te wegen. Dus nog 5 te gaan!

  • YuStSoMe
   4 jaar ago

   Gelked, gedeeld op mijn facebook! En Instagram!

  • chucky1012
   4 jaar ago

   Ik wens jou veel succes en gun deze fijne prijs van harte…. je bent goed bezig ??

   • Karen
    4 jaar ago
    AUTHOR

    Wat lief dat je Sonja aanmoedigt en steunt! <3

 • Lesley
  4 jaar ago

  Nou Karen, van de week gaf je het al aan via Miss Natural dat je een afslankactie zou beginnen, ik neem aan dat dit hem is. Ik ben net als jij 158 en weeg momenteel 67 kilo. Voor de frozen shoulder schommelde ik altijd rondom de 60 (58 zou nog mooier zijn ;)) en is het erg moeilijk om af te vallen. Overgang en frozen shoulder is duidelijk geen goede combinatie! Maar omdat ik geen zin heb in poedertjes en repen etc. die toch allemaal niet helpen, zou het fantastisch zijn om een nieuwe start te maken met WW. Weet je…ik heb er eigenlijk heel erg zin in. Ik zal WW en jouw FB liken en hoop daarmee een kans op een nieuw begin te maken.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Klopt helemaal! Leuk dat je meedoet! Succes.

 • Judith
  4 jaar ago

  Grappig ik had je slanker ingeschat. Toch snap ik je wel. Ik ben nu 75 en wil terug naar 60. Voor de kinderen was ik 52, dat vind ik nu niet meer gezond. Maar ik heb veel moeite om het alleen te doen, en die steun in de rug kan ik wel gebruiken. Jij bent best streng en gedisciplineerd dus lijkt mij een top combinatie! Ik ga het uiteraard delen, en volg alles. Super winactie!

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ik ben ook niet echt dik ;). Mijn vetpercentage is alleen te hoog. Door het sporten heb ik wel een taille en gespierde benen, maar mijn bovenarmen en buikje daar ben ik niet echt trots op 🙂 En die krijg ik er met sporten niet af, dus dat moet ik met voeding gaan proberen.

   • Judith
    4 jaar ago

    Nee dik absoluut niet, maar je oogt heel tenger, dus vandaar.

    • Karen
     4 jaar ago
     AUTHOR

     Haha, dank voor het compliment. Laten we het er op houden dat ik me goed weet te kleden!

 • Nicole
  4 jaar ago

  Ik ben enorm slecht in sollicitaties, het is ook alweer te lang geleden dat ik zoiets deed dus verwacht van mij maar geen geweldig verhaaltje over waarom ik wil winnen. De reden is jou allang bekend denk ik 🙂

  Dit is een winactie die precies past bij mijn doelen en wensen die ik toevallig vandaag ook bespreek op mijn blog. Ik heb niet zo’n goede achtergrond met eten en ben heel erg zoekende naar de balans erin vinden. Ik heb op dit moment obesitas als je kijkt naar mijn bmi dus dat er kilo’s af moeten dat is 1 ding wat zeker is! De knop is bij mij om, ik ben er vol enthousiasme mee bezig maar om dat dan samen met jou te kunnen doen lijkt me enorm motiverend! Sowieso is mijn motivatie groot want ik wil een gezonde moeder zijn voor mijn dochter. Zodat ik een goed voorbeeld voor haar ben en geen slecht…

  Verder heb ik zojuist je fb bericht gedeeld en like ik beide pagina’s 🙂
  Veel succes met een winnaar uitkiezen!!

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.