TOP
waarom sorry zeggen
Editorial Happiness Lifestyle

Sorry zeggen (waarom zou je?)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

“Sorry dat ik het zeg, maar ik vind het niet mooi”. Ik hoorde het mezelf zeggen tegen een vriendin die net mijn mening had gevraagd. “Daar hoef je je toch niet voor te verontschuldigen”, antwoordde ze. En dat klopt. Omdat ik gewoon eens benieuwd was, hield ik de weken die erop volgde eens bij hoe vaak ik ‘sorry’ zei en hoe vaak ik dat eigenlijk zei in situaties die helemaal geen excuus nodig hadden. Conclusie: Ik zeg veel te vaak sorry. En jij ook. Dat weet ik bijna zeker… Sorry zeggen. Waarom zou je?

Sorry… waarvoor?

Als je je afmeldt voor een feestje: “Helaas kan ik niet op je feestje komen. Sorry”.
Waarom? Je kan niet komen omdat je een andere verplichting hebt. Of je hebt gewoon geen zin. Kan ook. Je bent aan niemand verantwoording schuldig.

“Ik vind je trui niet mooi. Sorry daarvoor”.
Nou ja.. jij mag toch een andere smaak hebben dan iemand anders? Daar hoef je je toch niet voor te verontschuldigen.

Tegen een collega: “Sorry, mag ik je perforator even lenen”.
Waarvoor sorry? Omdat diegene de perforator moet aangeven? Want.. dat is een enorm grote opdracht?

In de bus. “Sorry, mag ik daar zitten?”
En dat iemand dan zijn tas van de onbezette plek moet afhalen.

“Sorry dat ik vandaag geen blog heb geplubliceerd”. Ik tweette er een tijdje terug al over.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Het avondeten is helemaal mislukt. “Sorry!”
Ja dag. Je hebt toch niet expres het eten verpest.

En zo kan ik nog wel even doorgaan..

LEES OOK >>> 5 tips om je weer snel happy te voelen

Waarom sorry zeggen

Maar wanneer moet je dan wel sorry zeggen? Dat is heel simpel. Als je het echt echt echt meent. Dus als je iets verkeerd hebt gedaan of iemand hebt benadeeld, beledigd of pijn hebt gedaan. Of als je echt bewust wat fout deed, maar ja.. dat doen jullie fijne lezers natuurlijk nooit.

Sorry ligt vaak in de lijn van verantwoording afleggen. En eigenlijk ben je alleen maar verantwoording schuldig aan jezelf en degenen die je liefhebt. Of als je iemand iets beloofd hebt en die belofte niet bent nagekomen. Kan ook.

Maar je eigenijk hoef je toch geen sorry te zeggen als je niet op een feestje wil of kan komen? Tenzij je de enige gast was en diegene al heeft ingekocht, maar meestal is dat niet zo met een feestje.

Je hoeft geen sorry te zeggen als iemand om je mening vraagt en je geeft niet het gewenste antwoord. Als diegene dat antwoord niet wil horen, had hij/zij de vraag niet moeten stellen.

Als iemand een klein beetje moeite voor jou moet doen, hoef je je ook niet te verontschuldigen. Andersom had je het ook gedaan. Dat is een rare beleefdheidsvorm.

En op die plek mag je gewoon gaan zitten, je hebt er toch voor betaald?

Wat mij betreft heb je altijd een goede reden om niet te publiceren. Ook al heb je een avond vegeterend op de bank gezeten, dan had je daar blijkbaar behoefte aan. Als je je hobby als verplichting gaat zien, dan is het toch eigenlijk geen leuke hobby?

Mislukt eten is een prima excuus om pizza te bestellen. Je huisgenoten zouden je juist dankbaar moeten zijn.

En zo kan ik nog wel even doorgaan…

LEES OOK >>> Wat zegt die reactie over jou?

Moeilijk om sorry te zeggen

Maar weet je wat nou het rare is? Ik ben dus heel goed in sorry zeggen, maar als ik echt sorry zou moeten zeggen dan laat ik het wel eens afweten. En dat is juist bij de mensen die ik het allerliefste heb.

Dus lieve echtgenoot, zoon, zus, ouders en besties. Voor al die keren dat ik geen sorry heb gezegd, doe ik het nu. Ik beloof dat ik de sorry’s die ik te pas en te onpas over vreemden heen strooi, wat vaker jullie richting in zal deponeren.

En waarschijnlijk heb ik met dit blog artikel wel weer iemand beledigd, maar daar ga ik me niet voor verontschuldigen. Hoe je iets leest, ligt helemaal aan jezelf.

Zeg jij ook te vaak sorry? Herken je je in deze punten? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs, Karen

Uitgelichte foto via Shutterstock.

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.