TOP
Let's Talk about
Editorial Personal

Let’s Talk: Waarom lees je een blog?

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Een tijd geleden ben ik lid geworden van de groep The Bloggerslist op Facebook omdat ik het leuk vond om andere blogs te ontdekken. Ik wilde natuurlijk ook mijn eigen bereik iets vergroten, laat ik daar vooral geen doekjes om winden, maar de nummer 1 reden was toch om andere blogs te leren kennen. Als ik een ding heb geleerd van life bloggen, is dat het sparren met andere bloggers superleuk is. Het is leuk om elkaar te ontmoeten, te klagen over typische blog problemen, tips uit te wisselen en hulp te vragen en geven bij bijvoorbeeld wordpress issues.

De ene blog spreekt je meer aan dan de andere blog. De ene blog bezoek je een keer om ‘m vervolgens te vergeten en de andere blog bezoek je dagelijks, misschien zelfs wel meerdere keren per dag? ‘Waarom’, vroeg ik me af. ‘Waarom spreekt de ene blog me meer aan dan de andere?’ Ik schrijf er vandaag over in deze Let’s Talk: Waarom lees je een blog?

Waarom lees ik een blog?

1) Omdat ik een band met iemand heb. Sommige mensen ken ik in het echt en ik vind het dan leuk om via hun blogs op de hoogte te blijven van het wel en wee in hun levens. Anderen lees ik al jaren en daar heb ik dan het gevoel bij dat ik ze ‘echt ken’. Al is dat soms helemaal niet zo. Het wil trouwens niet zeggen dat als ik iemand al jaren lees, dat betekent dat ik altijd blijf doen. Als mensen bijvoorbeeld heel vaak in herhaling vallen, knap ik af.

2) Omdat ik de lay-out van een blog mooi vind. Ik merk aan mezelf dat ik gevoelig ben voor vormgeving. Sommige blogs zijn prachtig en ik vind het sowieso leuk om te zien dat iemand zijn of haar best heeft gedaan. Sommige blogs zijn, naar mijn bescheiden mening, heel onoverzichtelijk, te druk, te roze of er staan te veel bewegende dingen op. Dat kan ik niet goed aan en dan ben ik weg.

3) Omdat het onderwerp of de onderwerpen me aanspreekt/aanspreken. Ja logisch natuurlijk. Je leest ook geen boek over tuinieren als je een hekel hebt aan in de tuin werken.

4) Omdat ik de schrijfstijl mooi vind. Ik houd van verschillende schrijfstijlen. Sommige mensen verwoorden dingen prachtig, anderen hebben juist weer veel humor. De ene schrijver vind je nou eenmaal leuker dan de ander.

5) Omdat iemand normaal Nederlands schrijft zoals je dat geleerd hebt op de lagere school ;). Ik kan niet zo goed tegen slecht Nederlands als ‘me vriend’ of ‘hun hebben’.

6) Omdat iemand mooie foto’s maakt of plaatst. Ik merk dat ik daar erg gevoelig voor ben. En ik weet ook hoe lastig het is, om mooie foto’s te maken, dus heb ik nog meer bewondering voor mensen die dat goed kunnen. Slechte foto’s zijn voor mij een enorme afknapper. Nagellak swatches met nagellak over de halve vinger, selfies van mensen die enorm onzeker de lens in kijken, een interieur foto die veel te donker is en ga zo maar door. Ik haak dan vrijwel meteen af.

7) Omdat iemand origineel is. Ja, dat is ook heel moeilijk. Ik weet het! En daarom waardeer ik het zo als mensen het zijn. En dat kan in verschillende dingen zitten; een originele schrijfstijl, originele onderwerpen, originele foto’s en ga zo maar door. Ik vind dat cool! En knap!

Natuurlijk heb ik ook een heel lijstje met dingen waarop ik afknap, maar daar wil ik vandaag niet verder op ingaan. Nu wil ik jullie aan het woord laten. Medebloggers en lezers, waarom lezen jullie bepaalde blogs wel of niet? Ik hoor het graag!

-xxx- Karen

Volg je me al op:
Facebook
Instagram
Bloglovin
Pinterest

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.