TOP
vrouwen curling
Column

Het Nederlands Vrouwen Curling Team (over een mooie avond met sterke verhalen in de kroeg)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

2 mei 2008

Het was op een vrijdagavond en vriendin D, J en ik gingen op bezoek bij vrienden in een kroeg in de Utrechtsestraat in Amsterdam. Nadat we er pas ongeveer een uur waren, gingen de vrienden al weer naar huis. Omdat ze het lumineuze idee hadden gekregen om met z’n allen the Big Lebowski te gaan kijken. Voor de 421e keer. Tja… mannen hè? D, J en ik hadden daar alleen niet zo veel zin in. Wij waren namelijk pas net in de kroeg-modus en hadden er zin in.

Terwijl wij afscheid stonden te nemen van ‘onze’ mannen, had vriendin D kennis gemaakt met twee vreemde mannen. Als in dat we ze nog niet kenden. Niet dat ze vreemd waren.
“Komen jullie hier zitten”, riep ze naar J en mij. “Dan gaan we Matthijs van N. sms-en. Ik heb net zijn nummer gekregen van hun”, zei ze terwijl ze naar de twee vreemde mannen wees. J en ik vonden dat op z’n minst opmerkelijk. “Waarom dan”, vroegen we.
“Omdat ik met hem werk”, zei de ene vreemde man. “Ik ben eindredacteur van Holland Sport. Ik heet B. En wie zijn jullie?”

Later zou blijken dat die zin het startsein voor een geestige avond was.

J en ik ploften bij vriendin D en de twee vreemde mannen aan tafel en begonnen ons te mengen in de conversatie.
“Doen jullie nog wat aan sport”, vroeg B.
“Nou”, zei ik. “Toevallig dat je het vraagt. Wij zijn het Nederlands Vrouwen Curling Team”.
“Cool”, riep B. “Ik ben al tijden bezig met item over curling in Holland Sport. Wat bijzonder dat jullie nou net curlers zijn!”
Wij knikten van ‘ja’. Tjonge jonge, wat was dat bijzonder. Vooral omdat wij natuurlijk helemaal geen curlers waren en we ons absoluut niet konden voorstellen dat de heren dat zouden geloven.
Maar ze geloofden het wel en onze fantasie begon op hol te slaan. En zo wijdden we uit over curling technieken, hoe moeilijk het was om in Nederland succesvol te curlen en onze sponsoren. Gelukkig hadden we al snel een sponsor verzonnen, namelijk Babyliss (voor de beste curls, wink wink), vertelden we over de viral die we hadden gemaakt op two curls one cup en stonden J en ik nog geen uur later voor te doen wat de beste curling techniek was met een asbak over het parket van de kroeg.

We zaten bijna in de uitzending van de komende maandag.

B werd helemaal enthousiast over het curlen en de drie stoere leuke vrouwen die fantastisch voor de uitzending zouden zijn. En toen verknalden we het.
“En hoe doen jullie het dan met vegen”, vroeg B nieuwsgierig.

“Dat doen we niet”, zei vriendin J gedecideerd. “Daar hebben we natuurlijk een werkster voor. Wij vegen? Kom op zeg”.

En toen was het over. Toen geloofde eindredacteur B ons niet meer. Hoewel het een mooie grap was geweest, waren we ook een beetje teleurgesteld. Hoe grappig was het geweest als wij opeens in een item van Holland Sport hadden gezeten. Dan hadden we nog ja-ren een mooi verhaal om te vertellen in de kroeg op avonden als deze avond.

B en zijn vriend vonden het ook een fantastisch verhaal. Maar na de opmerking van de werkster konden we hen echt niet meer overtuigen dat we echt curlsters waren.
En dat was op zijn minst jammer want we hadden nog wel uren kunnen doorgaan.

Het ironische is dat we na die bewuste avond wel opgezocht hebben waar je in Amsterdam aan curling kan doen. We hebben B’s visitekaartje en we moeten en zullen in die uitzending.
Het was een fantastische avond en bij deze wil ik B en E nog heel erg bedanken voor de biertjes. En we maken het goed. Over een jaar of twee heb jij je item B. Nog een paar jaar oefenen en dan kunnen wij heus wel naar de Olympische Spelen. Zo veel Nederlandse curlsters zullen er toch niet zijn?

*****

Deze blog verscheen op 8 mei 2008 op mijn vorige blog. Toevallig las ik deze week een artikel in de Volkskrant: ‘Waarom curling geen sport is om lacherig over te doen‘. Je begrijpt dat ik hier wel moest lachen ( en dan vooral om de titel en het gedeelte over vegen) en dat ik meteen terugdacht aan die heerlijke avond in 2008 een half leven geleden toen ik nog single was in Amsterdam en elk weekend de hort op ging. En nu klinkt het alsof ik dat mis, maar dat is niet zo. Ik heb genoeg fijne herinneringen zoals deze waar ik op kan teren en ik geniet ervan dat ik nu de rust heb niet meer elk weekend de hort op te hoeven :). Over die herinneringen gesproken.. wat vind ik het achteraf fijn dat ik die op ‘papier’ heb. Mijn blog was ook een soort dagboek en het is zo leuk dat ik ze nu gewoon kan opzoeken in het archief. Toch maar vaker over leuke gebeurtenissen schrijven, zodat ik over een jaar of 10 ook in mijn archief kan zoeken hoe het nou precies was gegaan.

Overigens stuurde ik het bericht uit de Volkskrant door naar vriendinnen D en J die er ook meteen hard om moesten lachen. Herinneringen zijn mooi, maar het is nog mooier als je ze met fijne vrienden kunt delen.

Heb jij ook zo’n soort kroegherinnering? Of heb je wel eens aan curling gedaan? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs, Karen

Uitgelichte foto via Pixabay.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.