TOP
voordelen van wimperextensions
Beauty

Wimperextensions. Hoe bevallen ze? En wat zijn de voor- en nadelen?

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Een kleine maand geleden liet ik wimperextensions zetten. Vandaag vertel ik je uitgebreid wat ik ervan vind, hoe ze bevallen en wat voor mij de voordelen van wimperextensions zijn, maar natuurlijk ook de nadelen. Laat ik beginnen met te vertellen dat ik behoorlijk enthousiast ben…

Waarom wimperextensions?

de voordelen van wimperextensions

de VOOR foto

Eigenlijk wilde ik 5 jaar geleden al wimperextensions. Ik ging trouwen en het leek me wel eens een keer leuk, zo’n weelderige oogopslag. Ik heb namelijk best wel korte wimpers van mezelf. Daar moet je echt je best voor doen, er wat van te maken en er gaat dus ook zeker een mascara roller per maand doorheen bij mij thuis. Bovendien lijkt wimpergroeimiddel bij mij niet te werken. Dus moesten het neppers worden. Maar vlak voordat ik de wimperextensions ging zetten (de afspraak stond al), hoorde ik een verhaal van een meisje dat allergisch was voor de lijm en al haar wimpers verloor. Dat leek me vrij oncharmant; wimperloos trouwens. Want je zou natuurlijk net zien dat dat mij ook zou gebeuren. Dus liet ik me een set nepwimpers aanmeten en trouwde ik alsnog met weelderige oogopslag, alleen werd ik ergens op het eind van de avond er wel door een bruiloftsgast op attent gemaakt dat mijn ene wimper er half afhing. En dus roste ik op de toilet maar allebei de wimpers eraf, dus ik nam afscheid van mijn gasten met mijn eigen doodgewone wimpers.

Hoe bevallen de wimperextensions?

de voordelen van wimperextensions 1

vanaf de linkerkant gezien

Maar goed… ik liet dus een kleine maand geleden eindelijk in de historie van Karen G-C wimperextensions zetten. Retespannend natuurlijk. Mijn oogleden werden afgeplakt met een soort plakband en dat voelde een beetje gek. Desondanks viel ik tijdens de behandeling van anderhalf uur gewoon in slaap. Nou moet ik je er wel bijvertellen dat als mijn lichaam tegenwoordig in de relax-ik-hoef-niets-te-doen-stand is, ik vrijwel meteen in slaap val, maar dat komt ook bijna nooit meer voor.

Hé K! Je dwaalt af.. Klopt helemaal. Maar om het kort te maken. Ze bevallen dus goed. Het zetten viel enorm mee. Ik schrok in eerste instantie wel een beetje van het resultaat. Dat komt omdat ik van niets naar iets ging natuurlijk. En ik had nog wel de kortste genomen. Ik keek in de spiegel en ik zag een Disney Bambi prinses terugkijken. Maar inmiddels ben ik helemaal gewend en denk ik dat ik me heel naakt zou voelen zonder.

De voordelen van wimperextensions

de voordelen van wimperextensions 2

Vanaf de rechterkant gezien

Er zijn dus best veel voordelen op te noemen. Ik loop de lijst even met je langs:

 • Ik draag veel minder make-up.
 • En ik ben dus ook minder lang met mijn make-up bezig. Een bb cream, klein beetje mascara op het onderste ooglid, wimperpotlood en heel soms een lijntje en wat blush vind ik genoeg.
 • Je hebt op ieder moment van de dag mooie wimpers. Dus zelfs zonder make-up zie je er verzorgd uit.
 • In het begin voel je ze een beetje zitten, maar al snel niet meer.
 • In principe kunnen ze gewoon tegen water, tranen, normale make-up remover (zonder olie), zeewater en chloor in het water.
 • Ze beschadigen je eigen natuurlijke wimpers niet.
 • Omdat je geen mascara op het bovenste ooglid meer op hoeft, heb je ook geen last van uitlopende mascara.
 • Het ziet er, afhankelijk van de wimpers die je kiest, heel natuurlijk uit. De meeste mensen zien het niet eens.
 • Het zetten doet geen pijn.
 • Ze kunnen heel lang blijven zitten, maar je moet ze wel bij laten werken.
 • Jarengeleden heb ik een ooglidcorrectie gehad, maar dat lijkt een beetje ‘uitgewerkt’. De wimperextensions laten mijn ogen weer veel gelifter en opener lijken.
 • Ze geven me een jeugdige uitstraling. Al zeg ik het zelf…

De nadelen van wimperextensions

de voordelen van wimperextensions 3

Met mijn ogen dicht

Okay, we hebben de voordelen gehad, laten we dan ook de nadelen even doorlopen:

 • Verslaafd! Ik weet niet of ik nog zonder kan. Ik vrees dat ik me dan heel naakt ga voelen.
 • Je moet oppassen met zweet en reinigen. Je mag bijvoorbeeld absoluut geen oliereiniger gebruiken. De eerste keer had ik mijn ogen wel schoongemaakt en verloor ik best snel veel haartjes. Nu heb ik een speciale reiniger gekocht en ben ik wat voorzichtiger en blijven ze beter zitten.
 • Ze blijven niet eeuwig zitten. Je moet ze dus laten vullen. Dat kan bij de meeste salons, elke twee, drie of vier weken. Hoe sneller je weer gaat hoe goedkoper het dan is. Dat vullen duurt na twee weken maar een half uurtje. Als je er langer tussen laat zitten, duurt het langer.
 • Het kost dus tijd. Je moet om de paar weken terug naar de salon. Dat kun je ook zien als momentje voor jezelf natuurlijk. Maar toch..het kost tijd. Ik ben zelf na twee weken al weer terug gegaan om bij te vullen.
 • Volgens mijn wimperstyliste kun je met een set enorm lang doen. Sommige mensen vervangen de complete set pas na een half jaar, anderen veel eerder. Maar het kan dan wel een beetje slordig gaan zitten.
 • Als die wimpers uitvallen voel je je heel kaal en dat is ook best een klein drama.
 • Je kunt een set niet zelf verwijderen. Dat moet je echt bij de salon laten doen. Sommige salons rekenen geen geld als je daarna een nieuwe set laat zetten.
 • Het is relatief duur. Maar als ik kijk naar de mascara en rest van de make-up die ik uitspaar, is het weer minder duur. Maar ik gebruik dan ook wel wat duurdere producten.

Aanvullende informatie over wimperextensions

Er zijn verschillende technieken en wimpersets. Je hebt de glamorous Hollywood wimpers die zorgen voor dikke wimpers. Ik koos voor One by One wimperverlenging. Per haartje wordt dan je eigen wimper verlengd. Over het algemeen kun je de lengte, dikte en curve aanpassen aan jouw wensen. Ik heb de korste genomen, maar heb wel een curve.

Het voordeel van de one by one methode is dat het niet zo erg – nou ja – minder erg is als een haartje uitvalt. Als je plukjes neemt, is dat vervelender.

Voor het aanzetten wordt lijm gebruikt. Er is ook lijm voor gevoelige ogen, dus als je daar last van hebt, kun je dat aangeven.

Vlak na het zetten, is de lijm nog niet uitgehard en kun je beter je wimpers niet al te nat laten worden.

Mijn oordeel

de voordelen van wimperextensions karen

Je hebt het al uitgebreid kunnen lezen, maar ik kan het iedereen aanraden. Behalve als je al enorm weelderige lashes van jezelf hebt natuurlijk. Dan is het niet nodig. Het is niet goedkoop, maar als je het terugrekent, is het ook niet duur.

Bij mijn salon betaal je 50 euro voor een nieuwe set. Als je na twee weken gaat opvullen, kost dat 29 euro. Na drie weken 39 euro en na vier weken 49 euro. Dat is dus ongeveer net zo duur als een nieuwe set.

Ik denk dat ik het voorlopig wel gewoon blijf doen, al moet ik natuurlijk even kijken hoe het in de zomer gaat, als het warmer is.

Zouden wimperextensions iets voor jou kunnen zijn? Heb je ze al wel eens gehad of zou je ze willen proberen? En hoe vind je het bij mij staan? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

SaveSave

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

18 COMMENTS
 • Sarah
  2 jaar ago

  Ik had hetzelfde probleem! Werd er echt verslaafd aan, kon echt niet meer zonder. Vond mezelf er dan heel raar uitzien ofzo. Ik had ze laten zetten bij (indien factuur wordt betaald, plaats ik de link terug), ook echt een super aanrader voor mensen die nog op zoektocht zijn!

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Hi Sarah, laat me even weten of je mijn disclaimer hebt gelezen en een factuur adres wil doorgeven. Dan kan ik je link terugplaatsen. Prima als je reclame wil maken, maar niet gratis 🙂

 • Jacqueline
  3 jaar ago

  Ik zei de vorige keer al dat ik twijfelde, omdat ik het misschien too much zou vinden om mee voor de klas te staan. Maar ik neig toch steeds meer naar het te willen uitproberen. Aan het begin van de zomervakantie ofzo, dan heb ik 7 weken de tijd om te bedenken of ik er ook verslaafd aan wil worden. 😉

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Ja, dat is een mooie tussenperiode om het uit te proberen!

 • Henrieke
  3 jaar ago

  Dat staat mooi zeg! Ik vind het altijd heel mooi van die superlange wimpers en heb die helaas zelf ook niet. Toch zou het prijskaartje me wel echt tegenhouden. Misschien ooit als er meer ruimte is in de portemonnee. 😛

 • Sonja
  3 jaar ago

  Ik durf dus niet meer! Ik heb er ook een allergische reactie van gehad. Er zat latex in de lijm, ik weet niet hoe, maar met watjes babyolie had ik de volgende dag alles er af. Die nacht geen oog dicht gedaan van de stress en pijn.
  Ik hoef ook niet meer, vond het vreselijk bij mij staan.
  Deze wimpers zien er prachtig uit… jou staat het heel goed. Gewoon doen als het je zo goed bevalt!

 • Marguerita
  3 jaar ago

  Ik ben ook verslaafd aan mijn wimper extensions 🙂

 • Annette
  3 jaar ago

  Een collega van mij had het onlangs ook gedaan. Vind het resultaat erg mooi. Ik ben gelukkig gezegend met lange zwarte wimpers dus zelf niet nodig.

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Ja, I know. Jaloersmakend die wimpers van jou!

 • Desirée
  3 jaar ago

  Ik vind het je echt prachtig girly en fris staan! Ik twijfel ook heel lang, maar zit teveel aan m’n ogen en gebruik te graag oogmake-up dus ben bang dat het dan een te duur geintje gaat worden..

 • Romy
  3 jaar ago

  Oh wauw, wat een mooie oogopslag krijg je zo zeg! Niet dat daar überhaupt iets mis mee was, maar je snapt wat ik bedoel. 😉 Ik herken het korte wimper-verhaal. Momenteel test ik een wimperserum en ik zou naar aanleiding van jouw review dit zeker willen proberen. Een vraag: is dit geschikt voor contactlensdragers?

  • Marguerita
   3 jaar ago

   Ik draag lenzen en heb sinds december wimper extensions, heb eventueel nog een ervaringsverhaal voor je op mijn blog, maar die zal ik hier niet spammen

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Ik heb ook lenzen Romy! Als je op de foto goed kijkt, zie je dat. Echt geen probleem mee gehad. Alleen een keer een haartje dat uitviel en in mijn oog terecht kwam, maar dat kan met een normaal wimperhaartje ook gebeuren.

 • Cassandra
  3 jaar ago

  Het staat je fantastisch!! Ik kan me wel indenken dat je je na het afhalen heel naakt voelt, dat heb ik namelijk met m’n haar. Omdat het heel fijn en weinig is, heb ik een aantal extensions om het wat voller te maken. Niet veel hoor, zoals nu zijn het er 25 ofzo. Of wimper extensions wat voor mij zijn weet ik niet, ik ben dan zo bang dat ik zo snel op een Barbie pop lijk ofzo haha. Maar dat komt misschien door de typetjes die er hier mee rond lopen.. bij jou staat het namelijk ontzettend natuurlijk en valt het niet eens op… toch maar eens over nadenken misschien

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Ik heb ook heel dun haar en ik twijfel daar ook over, dus jouw comment is niet goed voor mijn portemonnee 😉

 • Patricia
  3 jaar ago

  Heb het ook eens gehad, maar ze vielen best snel uit. En dan moet je echt bijwerken om het mooi te houden. Die tijd had ik voor mijn gevoel niet over… ben ze niet gaan missen, maar hou dan ook van naturel – draag ook amper make-up.

 • marije
  3 jaar ago

  Staat je goed! Snap wel dat je na alle voordelen er een beetje verslaafd aan bent. Ik vind super mooi staan maar het prijskaartje wat er aan hangt vind ik lastig.

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Dat begrijp ik. Het is niet goedkoop. Het moet het je wel waard zijn.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.