TOP
voordelen van wimperextensions
Beauty

Wimperextensions. Hoe bevallen ze? En wat zijn de voor- en nadelen?

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Een kleine maand geleden liet ik wimperextensions zetten. Vandaag vertel ik je uitgebreid wat ik ervan vind, hoe ze bevallen en wat voor mij de voordelen van wimperextensions zijn, maar natuurlijk ook de nadelen. Laat ik beginnen met te vertellen dat ik behoorlijk enthousiast ben…

Waarom wimperextensions?

de voordelen van wimperextensions

de VOOR foto

Eigenlijk wilde ik 5 jaar geleden al wimperextensions. Ik ging trouwen en het leek me wel eens een keer leuk, zo’n weelderige oogopslag. Ik heb namelijk best wel korte wimpers van mezelf. Daar moet je echt je best voor doen, er wat van te maken en er gaat dus ook zeker een mascara roller per maand doorheen bij mij thuis. Bovendien lijkt wimpergroeimiddel bij mij niet te werken. Dus moesten het neppers worden. Maar vlak voordat ik de wimperextensions ging zetten (de afspraak stond al), hoorde ik een verhaal van een meisje dat allergisch was voor de lijm en al haar wimpers verloor. Dat leek me vrij oncharmant; wimperloos trouwens. Want je zou natuurlijk net zien dat dat mij ook zou gebeuren. Dus liet ik me een set nepwimpers aanmeten en trouwde ik alsnog met weelderige oogopslag, alleen werd ik ergens op het eind van de avond er wel door een bruiloftsgast op attent gemaakt dat mijn ene wimper er half afhing. En dus roste ik op de toilet maar allebei de wimpers eraf, dus ik nam afscheid van mijn gasten met mijn eigen doodgewone wimpers.

Hoe bevallen de wimperextensions?

de voordelen van wimperextensions 1

vanaf de linkerkant gezien

Maar goed… ik liet dus een kleine maand geleden eindelijk in de historie van Karen G-C wimperextensions zetten. Retespannend natuurlijk. Mijn oogleden werden afgeplakt met een soort plakband en dat voelde een beetje gek. Desondanks viel ik tijdens de behandeling van anderhalf uur gewoon in slaap. Nou moet ik je er wel bijvertellen dat als mijn lichaam tegenwoordig in de relax-ik-hoef-niets-te-doen-stand is, ik vrijwel meteen in slaap val, maar dat komt ook bijna nooit meer voor.

Hé K! Je dwaalt af.. Klopt helemaal. Maar om het kort te maken. Ze bevallen dus goed. Het zetten viel enorm mee. Ik schrok in eerste instantie wel een beetje van het resultaat. Dat komt omdat ik van niets naar iets ging natuurlijk. En ik had nog wel de kortste genomen. Ik keek in de spiegel en ik zag een Disney Bambi prinses terugkijken. Maar inmiddels ben ik helemaal gewend en denk ik dat ik me heel naakt zou voelen zonder.

De voordelen van wimperextensions

de voordelen van wimperextensions 2

Vanaf de rechterkant gezien

Er zijn dus best veel voordelen op te noemen. Ik loop de lijst even met je langs:

 • Ik draag veel minder make-up.
 • En ik ben dus ook minder lang met mijn make-up bezig. Een bb cream, klein beetje mascara op het onderste ooglid, wimperpotlood en heel soms een lijntje en wat blush vind ik genoeg.
 • Je hebt op ieder moment van de dag mooie wimpers. Dus zelfs zonder make-up zie je er verzorgd uit.
 • In het begin voel je ze een beetje zitten, maar al snel niet meer.
 • In principe kunnen ze gewoon tegen water, tranen, normale make-up remover (zonder olie), zeewater en chloor in het water.
 • Ze beschadigen je eigen natuurlijke wimpers niet.
 • Omdat je geen mascara op het bovenste ooglid meer op hoeft, heb je ook geen last van uitlopende mascara.
 • Het ziet er, afhankelijk van de wimpers die je kiest, heel natuurlijk uit. De meeste mensen zien het niet eens.
 • Het zetten doet geen pijn.
 • Ze kunnen heel lang blijven zitten, maar je moet ze wel bij laten werken.
 • Jarengeleden heb ik een ooglidcorrectie gehad, maar dat lijkt een beetje ‘uitgewerkt’. De wimperextensions laten mijn ogen weer veel gelifter en opener lijken.
 • Ze geven me een jeugdige uitstraling. Al zeg ik het zelf…

De nadelen van wimperextensions

de voordelen van wimperextensions 3

Met mijn ogen dicht

Okay, we hebben de voordelen gehad, laten we dan ook de nadelen even doorlopen:

 • Verslaafd! Ik weet niet of ik nog zonder kan. Ik vrees dat ik me dan heel naakt ga voelen.
 • Je moet oppassen met zweet en reinigen. Je mag bijvoorbeeld absoluut geen oliereiniger gebruiken. De eerste keer had ik mijn ogen wel schoongemaakt en verloor ik best snel veel haartjes. Nu heb ik een speciale reiniger gekocht en ben ik wat voorzichtiger en blijven ze beter zitten.
 • Ze blijven niet eeuwig zitten. Je moet ze dus laten vullen. Dat kan bij de meeste salons, elke twee, drie of vier weken. Hoe sneller je weer gaat hoe goedkoper het dan is. Dat vullen duurt na twee weken maar een half uurtje. Als je er langer tussen laat zitten, duurt het langer.
 • Het kost dus tijd. Je moet om de paar weken terug naar de salon. Dat kun je ook zien als momentje voor jezelf natuurlijk. Maar toch..het kost tijd. Ik ben zelf na twee weken al weer terug gegaan om bij te vullen.
 • Volgens mijn wimperstyliste kun je met een set enorm lang doen. Sommige mensen vervangen de complete set pas na een half jaar, anderen veel eerder. Maar het kan dan wel een beetje slordig gaan zitten.
 • Als die wimpers uitvallen voel je je heel kaal en dat is ook best een klein drama.
 • Je kunt een set niet zelf verwijderen. Dat moet je echt bij de salon laten doen. Sommige salons rekenen geen geld als je daarna een nieuwe set laat zetten.
 • Het is relatief duur. Maar als ik kijk naar de mascara en rest van de make-up die ik uitspaar, is het weer minder duur. Maar ik gebruik dan ook wel wat duurdere producten.

Aanvullende informatie over wimperextensions

Er zijn verschillende technieken en wimpersets. Je hebt de glamorous Hollywood wimpers die zorgen voor dikke wimpers. Ik koos voor One by One wimperverlenging. Per haartje wordt dan je eigen wimper verlengd. Over het algemeen kun je de lengte, dikte en curve aanpassen aan jouw wensen. Ik heb de korste genomen, maar heb wel een curve.

Het voordeel van de one by one methode is dat het niet zo erg – nou ja – minder erg is als een haartje uitvalt. Als je plukjes neemt, is dat vervelender.

Voor het aanzetten wordt lijm gebruikt. Er is ook lijm voor gevoelige ogen, dus als je daar last van hebt, kun je dat aangeven.

Vlak na het zetten, is de lijm nog niet uitgehard en kun je beter je wimpers niet al te nat laten worden.

Mijn oordeel

de voordelen van wimperextensions karen

Je hebt het al uitgebreid kunnen lezen, maar ik kan het iedereen aanraden. Behalve als je al enorm weelderige lashes van jezelf hebt natuurlijk. Dan is het niet nodig. Het is niet goedkoop, maar als je het terugrekent, is het ook niet duur.

Bij mijn salon betaal je 50 euro voor een nieuwe set. Als je na twee weken gaat opvullen, kost dat 29 euro. Na drie weken 39 euro en na vier weken 49 euro. Dat is dus ongeveer net zo duur als een nieuwe set.

Ik denk dat ik het voorlopig wel gewoon blijf doen, al moet ik natuurlijk even kijken hoe het in de zomer gaat, als het warmer is.

Zouden wimperextensions iets voor jou kunnen zijn? Heb je ze al wel eens gehad of zou je ze willen proberen? En hoe vind je het bij mij staan? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

SaveSave

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.