TOP
vervelende ervaring oppas
Family Kids

‘Wij hadden een vervelende ervaring met een oppas’ (en dat was ook weer een les)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Ergens heb ik getwijfeld of ik dit moest delen, maar ik ga het toch maar doen. ‘Wij hadden afgelopen weekend een vervelende ervaring met een oppas. Maar hoe stom het ook klinkt, dat was ook weer een les. Voor ons, maar misschien ook voor anderen. En gelukkig is het allemaal goed afgelopen, maar het had ook heel slecht kunnen aflopen…

Trust issues

Weet je dat ik er best lang over gedaan heb om op zoek te gaan naar een oppas aan huis? Ik vond dat best een ding. M’n kind achterlaten bij iemand die ik niet echt goed kende. Gelukkig hadden we af en toe goede een goede bekende die oppaste, maar op een gegeven moment vonden we het toch tijd worden voor een ‘echte’ oppas. Omdat het ook best belangrijk is af en toe echt iets met z’n tweeën te gaan doen. Of om naar een feestje te gaan, ik noem maar wat. Maar een oppas vinden? Ik vond het lastig. I.v.m. trust issues en wie is er nou goed genoeg? Wie zorgt er nou net zo goed voor je kind als jij?

Via een vriendin en buurvrouw werd ik getipt op een website. Een website die ik hier niet ga noemen, maar waar allemaal oppassen op zouden staan die gecheckt zijn etc. etc. Je betaalt dan een bemiddelingsbedrag aan de site en dan kan je in contact komen met verschillende oppassers. Een soort tinder voor oppassen, of zoiets.

Oudere dame

Via de website had ik verschillende oppassen benaderd. Maar de eerste vrouw die bij ons langs kwam daar moest Robin echt niets van weten. Ze tilde hem op en hij begon hartverscheurend te huilen. En zo eenkennig is hij helemaal niet. Vervolgens bleef hij alleen maar naar mij kijken net zo lang tot ik hem weer optilde. Vraag me niet waarom, maar ik heb haar toch nog een ochtend laten langskomen. Maar nee, meneertje mocht haar niet. Dat leek me een goed teken om haar niet in te huren.

Gelukkig ‘ontmoette’ ik op de website een wat een oudere dame die graag wilde oppassen. Dat vond ik ook wel een prettig idee. Een ervaren vrouw die zelf al kinderen had grootgebracht en waarvan je weet dat ze geen wild feestje in je huis gaat geven.

We spraken elkaar door de telefoon en ze klonk heel spontaan en gezellig. Op een zonnige zondagochtend kwam ze bij ons langs en we hadden beiden een goed gevoel. En… niet geheel onbelangrijk… Robin vond haar leuk. Ze mocht hem optillen en hij lachte naar haar. Nu denk ik: ‘Ja natuurlijk, gekke mensen zijn vaak grappig’. Maar goed…

Referenties

We maakten wat afspraken met haar en zij vroeg nog of ik haar referenties wilde checken. Ook zoiets.. achteraf had ik dat natuurlijk moeten doen. Maar ik dacht dat het via die website wel goed zat. Mijn vader prentte het me nog in: ‘Toch even bellen K’. Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan dat ik dat niet heb gedaan.

Anyways.. de oppas kwam oppassen en dat ging elke keer helemaal goed. Meestal kwam ze als Robin al in bed lag en ons ventje slaapt bijna altijd meteen in en wordt bijna nooit wakker, dus tja.. wat kon er nou misgaan?

Vervelende ervaring oppas

Toch ging het mis. Afgelopen zaterdag. Ik denk dat de oppas er al voor de vijfde keer was en wij hadden een feestje in het Gooi. Tussendoor app ik altijd met haar en alles ging zoals altijd gewoon weer goed. Robin had even gemurmeld in zijn slaap, maar verder niets.

We hadden afgesproken dat wij tussen 12 en 1 thuis zouden zijn. Maar om kwart over 11 reden we al naar huis en appte ik haar: ‘We zijn onderweg naar huis en over een klein uurtje thuis’.

Vervolgens kreeg ik een appje terug met best wel veel spelfouten. Dat vond ik al gek. Maar toch.. kan gebeuren. Misschien was ze moe? Toen ze er achteraan appte dat ze een wijntje had ‘gepikt’ (haar woorden) vond ik dat al wel een beetje raar, maar volgens Mark hoefde ik me daar niet druk om te maken (ik kan me heel goed druk maken en Mark kan heel goed relativeren).

Toen we thuis kwamen, was het heel stil in huis. ‘Ze zal wel in slaap zijn gevallen’, dacht ik. Mark liep voor me de zitkamer in waar het helemaal donker was. “Ze is er niet”, zei hij verbaasd terwijl hij zich omdraaide.
“Ze is er niet? Hoe kan dat nou? Heb je wel goed gekeken?”
“Ja echt. Kijk zelf maar.”
En ik keek zelf en ze was er inderdaad niet. “Kun jij even boven kijken”, vroeg ik Mark en opeens kreeg ik een heel raar beklemmend gevoel.

Rare antwoorden

Mark kwam terug van boven en vertelde dat ze echt nergens was.
“Is Robin er wel?”
“Ja, die ligt heel lief in zijn bedje te slapen”.

Voor de zekerheid keek Mark nog op zolder en in de kelder, maar ook daar was ze niet. Even dachten we nog: ‘Misschien is ze van de keldertrap afgevallen of zo’. Maar nee.

We probeerden haar te bellen, maar kregen geen gehoor.

Dus dan maar een app. Maar daar kwam ook geen reactie op.

Mark deed nog een rondje in de tuin en om het huis, maar ze was echt nergens. Wel vonden we een halve opgedronken fles wijn en zag ik dat er ook goed uit de wodkafles was gedronken.

Na een tijdje met elkaar te praten over wat er dan had kunnen gebeuren, hoe erg we geschrokken waren en wat er dan gebeurd zou zijn, gingen we maar naar bed.

Het is een bizar idee dat je kind alleen thuis is en je weet maar nooit… misschien was ze na een half uur oppassen al wel weggegaan. Nog een vervelender idee.

’s Nachts zet ik mijn telefoon altijd op vliegtuigstand. Maar de volgende ochtend zag ik deze antwoorden:

vervelende ervaring oppas 2

Heel erg bizar

Natuurlijk hebben we haar nog geprobeerd te bellen, maar ze nam niet op. Op een gegeven moment appte ze wel terug dat ze nu even niet kon bellen.

Ik heb haar een bericht gestuurd, dat ze ons kind alleen thuis had gelaten, dus dat ik echt verwachtte dat ze zou bellen. Ze appte terug dat het haar speet, maar dat ze dacht dat we al thuis waren gekomen en dat ze toen maar naar huis is gegaan.

Heel raar allemaal. Wij denken dat ze gewoon te veel gedronken heeft, maar goed, we zullen het nooit allemaal precies weten.

Les geleerd

Wat ik wel weet, is dat ik haar nooit meer laat oppassen. En dat ik, als hierover heen ben, bij de volgende oppas echt referenties ga checken. Het liefst ga ik even bij de mensen langs. Bovendien wordt een van de nieuwe afspraken: ‘Geen alcohol’.

Misschien vind je het dramatisch klinken, maar was echt in alle staten en word niet goed als ik stil sta bij het idee dat Robin alleen in huis was. En ik word helemaal onpasselijk als ik me afvraag hoe lang hij alleen thuis was?

Ik deel dit verhaal niet om mensen bang te maken, of om veroordeeld te worden dat ik mijn kind überhaupt bij een oppas achterlaat. Net zoals er vrouwen waren die vonden dat ik niet mocht werken, er heeft altijd wel iemand een veroordelende mening. Maar daarom deel ik het dus niet. Als mensen graag willen veroordelen, hadden ze maar rechter moeten worden.

Waarom ik dit verhaal dan wel deel? Om toch een beetje te waarschuwen. Je weet het maar nooit. Ik dacht altijd dat ik mensen goed aanvoelde, maar ik had het helemaal mis. Ze was echt wel een aardige vrouw, maar ik wist te weinig van haar en ze heeft niet goed voor mijn kind gezorgd en dat vergeef ik haar nooit.

Heb jij wel eens een slechte ervaring met een oppas gehad? Sharing is caring! Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Uitgelichte afbeelding © Milan Ilic Photographer via Shutterstock.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.