TOP
verslaafd aan cosmetische ingrepen
Lifestyle

Saturdays Stories: ‘Ik ben verslaafd aan cosmetische ingrepen’

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Lucy (37) liet op haar 23e haar borsten vergroten. De borstvergroting zorgde ervoor dat ze zich zo veel beter ging voelen over zichzelf, dat ze inmiddels al 8 cosmetische operaties heeft ondergaan. Bovendien heeft ze fillers en laat ze een keer in de zo veel tijd botox spuiten. Vandaag doet ze, in deze Saturdays Stories: ‘Ik ben verslaafd aan cosmetische ingrepen’, haar verhaal. Benieuwd waarom ze ermee begonnen is, wat ze voor operaties heeft gedaan, wat ze nog wilt laten doen, hoe haar omgeving reageert en of ze ergens spijt van heeft? Lucy vertelt het je allemaal…

Onzeker

‘Als puber was ik net zoals zo veel meisjes hartstikke onzeker over mijn uiterlijk en vergeleek ik mezelf de hele tijd met anderen. Het leek wel of alle populaire grietjes op school grote borsten hadden, dus dat wilde ik ook. Mijn ouders vonden dat heel raar. “Aan een gezond lijf moet je niet sleutelen”, zei mijn moeder. Ik ben gaan sparen en toen ik een aantal jaar werkte, had ik het geld eindelijk bij elkaar.

Pijnlijk

De operatie zelf vond ik niet zo erg, maar de dagen erna had ik enorm veel pijn. Al leek ik die pijn bijna niet te voelen. Ik zag in mijn pyjama al dat mijn borsten veel groter waren dan voorheen en elke keer als ik naar mijn borsten keek, werd ik weer blij. Ik was zo benieuwd hoe het eruit zag. Toen ik mijn borsten eindelijk mocht bekijken met de plastisch chirurg heb ik alleen maar staan grienen. Zo blij en opgelucht was ik dat ik niet meer door het leven hoefde als vrouw met kleine tietjes.

Nieuwe Vriend

Elke spiegel waar ik langs liep en elke etalageruit, ik moest erin kijken. Wat vond ik mezelf mooi. Blijkbaar straalde ik het naar alle kanten uit, want de mannen waren ook ineens niet meer bij me weg te slaan. Binnen niet al te lange tijd kreeg ik ook een nieuwe vriend. Mijn vorige vriend was eigenlijk nooit zo aardig voor me geweest. Zeg maar gerust dat het een klootzak was. Maar mijn nieuwe vriend was heel lief en deed alles voor me en nog steeds, want we zijn nog samen.

Nieuwe ingrepen

Doordat ik me zo goed voelde over mezelf, begon ik meteen na te denken over een nieuwe ingreep. Mijn neus voelde ik me ook nooit goed bij en die moest dus ook gedaan. Dat heb ik niet in Nederland laten doen, maar in Turkije. Daar zijn ze echt heel goed in cosmetische chirurgie en het is een stuk goedkoper. Mijn vriend lag bij het zwembad terwijl ik met een verband om mijn hoofd in de hotelkamer lag pijn te lijden. Maar ook dat was het waard. Ik had altijd een bobbel op mijn neus, maar die is nu weg en elke keer als ik in de spiegel kijk, zie ik dat ik mooier ben geworden.

Geen geheim

Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik ‘dingen heb laten doen’. Maar mijn vriend vindt het niet zo prettig als ik ermee naar buiten treed. Die is bang dat mensen denken dat ik het van hem moet doen of dat hij me anders niet mooi zou vinden. Dat is absoluut niet waar, hij vindt het zelfs niet nodig, maar hij vindt het fijn dat ik me goed voel en daarom kreeg ik voor mijn 30e verjaardag van hem een tweede borstvergroting cadeau. Dat hebben we ook nooit aan iemand verteld. De buitenwereld denkt dat ik de hond heb gekregen. Ik schaam me niet, maar mijn vriend wel soms.

Verschillende ingrepen

Naast twee borstvergrotingen en een neuscorrectie, heb ik een paar keer liposuctie gedaan, ik heb mijn kaak iets bij laten schaven en mijn haargrens is een beetje verlegd. Dat klinkt misschien raar, maar een heleboel BN’ers en Hollywoodsterren hebben dat ook gedaan. Het maakt je gezicht zo veel mooier. Daarnaast heb ik fillers en laat ik botox spuiten. Ik heb een soort onderhoudscontract, haha. Elke paar maanden ga ik langs bij mijn vaste kliniek. De arts daar is een goede vriend van me geworden en belt me ook altijd als hij weer iets nieuws heeft! Ik wil ook altijd alles uitproberen, dus ik ben een goed proefkonijn.

Spijt?

Of ik wel eens ergens spijt van heb gehad? Nee, echt helemaal niet. Nou ja.. ik heb een keer op vakantie in Spanje botox laten doen en dat is mis gegaan. Toen hing mijn halve gezicht een paar weken lang op apegapen en leek het of ik een herseninfarct had gehad. Leg dat maar eens uit aan je collega’s als je terug komt van vakantie! Het was een wijze les. Je moet gewoon niet overal botox laten spuiten. Alleen als een kliniek, salon of arts, goede referenties heeft.

Reacties uit de omgeving

Inmiddels zijn mijn vrienden en familie er aan gewend. ‘Wat heb je nu weer laten doen’, vragen ze wel eens. ‘Heb je even’, antwoord ik dan! Haha. Iedereen vindt het mooi en interessant, maar mijn vriend vindt het nu wel welletjes. Terwijl ik graag een thread lift wil laten doen (red.: draden onder de huid voor een liftend effect), ik ben nog lang niet klaar! Ik zeg altijd dat ik als twintiger de kist in ga. Gelukkig verdien ik mijn eigen geld en hoef ik niet elke uitgave aan mijn vriend uit te leggen. Hij begrijpt inmiddels wel dat ik me toch niet laat zeggen dat ik het niet moet doen.

Ik heb wel eens gehoord dat mensen achter mijn rug zeggen dat ik heel erg onzeker ben, maar dat is juist niet zo. Sinds mijn 23e ben ik al niet meer onzeker geweest over mijn uiterlijk, dat komt door de ingrepen. Die ingrepen geven me gewoon een goed gevoel en wat is daar op tegen? Ik doe er toch niemand kwaad mee en ik zou echt geen operaties doen die te ver gaan of mijn leven in gevaar brengen. Ik begrijp echt wel dat er een grens is, al is mijn grens een hele andere grens dan die van een ander. Leven en laten leven, zeg ik altijd’.

Zoals je ook al hebt kunnen lezen in dit interview, wilde de vriend van Lucy liever niet dat Lucy met foto op Dejlig verscheen. Desondanks ben ik heel blij dat je je verhaal hebt gedaan. Ik heb enorm met je gelachen over de mail Lucy! Je bent een mooi mens. Met en zonder ingrepen 😉

Liefs, Karen

* Afbeelding via © Misha Beliy Shutterstock

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.