TOP
verse kruiden langer vers houden
Food Huishouden Tuesday's Tip

Tuesday’s Tip: Verse kruiden langer vers houden? Dat doe je zo!

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Op dinsdag lees je hier een handige tip: Een Tuesday’s Tip. Vandaag is dat er een in de categorie ‘eten bewaren’, de Tuesday’s Tip van vandaag is namelijk Verse kruiden langer vers houden? Dat doe je zo! Hoe ik op deze tip kwam? Vorige week liet ik mijn vriend Albert.nl eten bezorgen. Dat leek me wel zo handig met een baby in huis. De kruiden zouden nog minstens 4 dagen houdbaar zijn, dat stond op de verpakking, maar na twee dagen kon ik ze al wegkieperen omdat ze aan het rotten waren. Mijn Perzische vader had daar een altijd een truc voor, om verse kruiden langer vers te houden (Perzen eten namelijk veel verse kruiden bij het eten, gewoon ernaast, niet ergens doorheen of zo. Die verzameling van kruiden worden sahbzi genoemd). Dat trucje ga ik met je delen. Benieuwd?

Verse kruiden vers houden? Dat doe je zo!

Als je kruiden geplukt koopt en niet als plantje dan is het waarschijnlijk heel herkenbaar. Na een dag beginnen de kruiden al vochtig te worden en kun je ze al bijna weggooien. Het antwoord daarop is simpel. Wil je je kruiden langer vers houden? Wikkel ze dan in wat vochtig keukenpapier of in een vochtige theedoek. Op die manier kun je ze veel langer bewaren, wat natuurlijk wel zo handig is, vooral als je bijvoorbeeld op de markt kruiden in grote hoeveelheden koopt.

Peterselie, citroenblad, citroengras, munt en bieslook kun je ook invriezen. In de vriezer kun je ze ongeveer een jaar bewaren en dan gaat de smaak niet verloren. Na een jaar verliezen ze wel de smaak en geur.

Kruiden invriezen doe je zo:
1. Was de kruiden grondig.
2. Dep ze dan droog met een keukenpapiertje of een schone theedoek.
3. Snijd de kruiden. Fijn of grof, wat je zelf relaxed vindt.
4. Verpak ze in kleinere porties in boterhamzakjes/diepvieszakjes of meng ze met wat water in een ijsblokjes houder.
5. Vries ze daarna zo snel mogelijk in.

Nog een tip: Om een voedselinfectie te voorkomen geldt het advies om verse kruiden altijd onder stromend water te wassen voor gebruik. Zeker als je ze rauw eet. Het is dus ook verstandig om de kruiden goed te wassen voordat je ze bewaart.

verse kruiden langer bewaren

En zo moet het dus niet!

Gebruik jij vaak verse kruiden? Heb je zelf nog een bewaartip? Ik ben benieuwd!

Mocht je überhaupt nog een leuke tip hebben voor de Tuesday’s Tip? Mail me gerust op info@dejlig.nl en wellicht deel ik jouw tip (met naamsvermelding) binnenkort wel!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Meer blog artikelen over kruiden lezen? 

Credits foto © Thomas Rehehäuser via Unsplash

SaveSave

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

3 COMMENTS
  • Kiss & Make-up
    3 jaar ago

    Slim!

  • Goeie tip voor de verse kruiden, die wist ik nog niet! Wij vriezen inderdaad wel vaak wat in, bij de Turkse supermarkt kun je echt ontzettend grote bossen kruiden kopen (voor weinig, ha!) en dan is het zo handig als je een zakje in de vriezer hebt liggen!

  • Judith
    3 jaar ago

    Handig, mijn tuin staat vol met munt en zat al te bedenken hoe ik dat kon bewaren, top tip!

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.