TOP
verse curry rode paprika
Food

Verse curry rode paprika (een beetje van mezelf en een beetje van…)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Okay.. ik heb een klein beetje gejokt in de titel van dit blog artikel. Dit recept bevat wel een beetje van mezelf, maar stiekem heel veel van de Albert Heijn. ’s Lands grootste supermarkt heeft namelijk iets nieuws in haar assortiment: Verse pastasauzen en curry’s. Vanzelfsprekend vertel ik je er meer over en ik laat je mijn variatierecept zien van de verse curry rode paprika. Binnen mum van tijd op tafel en lekker joh!

Verse pastasauzen en curry’s

verse curry rode paprika assortiment

Krijgen jij en je gezin genoeg groentes binnen? Wist je dat in de nieuwe schijf van vijf wordt geadviseerd om maar liefst 2,5 ons groente op een dag te eten? Dat is 25% meer dan in de vorige schijf. Ik vind het best een uitdaging om met een meer dan 40 uur per week baan en een baby van 9 maanden over wie ik full time moeder ook nog dagelijks gezond te koken. En dat terwijl ik voordat de baby er was een soort healthy foodie was. Ik zal het maar eerlijk toegeven, maar de thuisbezorg website stond bij mij de laatste tijd tussen mijn meest bezochte websites. Dat was wel even een eye opener moment.

Ik ben dan dus ook heel blij met de verse pastasauzen en curry’s van Albert Heijn. Alle sauzen en curry’s zijn gemaakt van verse groenten en kruiden en bevatten geen troep ingrediënten zoals suikers en kunstmatige geur- en smaakstoffen. Of ze ook lekker zijn? Ja absoluut. Ik laat je zien hoe ik een van de recepten heb ‘gemaakt’ en vertel je zo meer over de smaken.

Verse Curry Rode Paprika

verse curry rode paprika ingredienten

Eerlijk waar, ik heb dus gewoon gekeken naar de groentes die ik nog over had in huis. Rode paprika smaakt lekker met champignons en courgette, dus dat kwam goed uit.

De ingrediënten die ik gebruikte, zijn:
 • AH Verse curry rode paprika
 • 1 courgette
 • 1 half zakje gesneden kastanje champignons
 • half handje platte peterselie
 • eetlepel kokosolie
 • kop Pandan rijst

verse curry rode paprika pot

En zo maak je het:
 1. Maak de rijst klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. Verhit de kokosolie in een pan.
 3. Roerbak de courgette zo’n 5 minuten en gooi dan de champignons erbij. Deze nog een minuut of twee ook omroeren.
 4. Voeg de saus toe en verarm deze op laag vuur een minuut of vijf mee.
 5. Doe de rijst op de bordjes, schep de saus er op en voeg wat blaadjes peterselie toe als decoratie.

En klaar ben je! Bon appetit!

Makkelijk, snel, gezond & LEKKER

verse curry rode paprika gerecht

Zoals ik al schreef was ik in mijn vorige leven een soort healthy foodie. Ik houd nog steeds enorm van gezond en lekker eten en dan vooral die combinatie. Met een half Indiase man die ook nog een enorme pastaliefhebber is, was ik natuurlijk reuze benieuwd naar het eindresultaat. Gelukkig stelde dat niet teleur, maar was het zelfs echt verbazingwekkend lekker. Normaal als ik vers wil eten en ik heb geen tijd om te koken, koop ik het liefste bij de traiteur omdat het dan nog wel vers smaakt. Kant- en klaar uit de supermarkt smaakt toch vaak mwoi. Vooral sauzen. Daar proef je vaak aan af, dat het massaproductie is. Maar deze curry saus proefde alsof ik het zelf had kunnen maken, heerlijk zacht, smaken die je echt goed proeft en ook een klein beetje scherp (daar houden wij van hier in huis). Ik denk dat je het prima kan voorschotelen aan eters en dat ze dan echt niet door hebben dat het uit een pot komt. Echt een ideaal alternatief voor de traiteur of zelf een saus bereiden. Zo lekker, ik krijg weer trek als ik naar de foto’s kijk.

Assortiment verse curry’s en pastasauzen

Er zijn 8 smaken verkrijgbaar.

 • tomaat, olijf pastasaus
 • gele paprika, gegrilde groente pastasaus
 • rode paprika, gedroogde tomaat pastasaus
 • pompoen, chili pastasaus
 • curry rode paprika curry
 • spinazie courgette curry
 • tikka masala maïs, gele paprika curry
 • bloemkool curry

Alle sauzen kosten €2,99 voor 475 ml en vind je in het gesneden groenteschap bij Albert Heijn.

Binnenkort licht ik ook nog een pastasaus uit op Karenz. Dan zal ik je ook meer vertellen over de andere sauzen en hoe die bevielen.

Je kunt naar hartelust combineren met vlees, vis en groentes. Zo finetune je elke saus naar jouw hand. Wij kunnen met z’n tweeen twee dagen eten van een saus. Albert Heijn zegt zelf dat het genoeg is voor 3-4 personen, dus voor een gezin met twee kindjes is een pot ruim voldoende.

Echt een uitvinding! Lekker vers eten, zonder dat het veel tijd kost. Hoe fijn is dat als je een drukke baan hebt en een gezin!

Heb jij al een van de sauzen geprobeerd? Zou het iets voor jou kunnen zijn? Ik ben benieuwd!

Mijn collega Linda van Mamaliefde maakte trouwens ook een heerlijk recept met verse bloemkoolcurry! Echt een aanrader…

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

* Dit artikel is tot stand gekomen uit een samenwerking met Albert Heijn.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

22 COMMENTS
 • Leuk om te zien wat jij ervan hebt gemaakt. Die van mij komt morgen online 🙂

 • Melissa
  3 jaar ago

  Klinkt goed! Mooi gefotografeerd ook, ik zou zo aanschuiven!

 • Sonja
  3 jaar ago

  Psssst… ik heb nog nooit een curry gegeten! Oei… ik ben altijd bang dat het te heet is.
  Momenteel mag ik niet alles eten en sausjes zijn niet toegestaan. Af en toe kijk ik even niet zo nauw als ik stoofvlees maak. Het is wel fijn om toch een beetje gezond en verantwoord te eten! Ik moet 200 gram groente eten en dat is met een salade best veel. Je zit wel lekker vol.

 • Anne- Marie
  3 jaar ago

  Dit soort initiatieven vind ik super. Vers koken uit pakjes en zakjes is toch ideaal voor de werkende mens? Ik vind dat AH goed luistert naar de kritiek op pakjes met allerlei onnodige toevoeging en tegelijkertijd blijft tegemoet komen aan de klant die gaat voor lekker, makkelijk en snel.

 • Esmée
  3 jaar ago

  Ideaal! Nou maak ik een eigen curry die niet te versmaden is en ook dochterlief weet te waarderen, maar een beetje variëren kan geen kwaad. En ik ben ook heel benieuwd naar die pastasauzen!

 • sharon
  3 jaar ago

  Ik heb de sauzen en curry’s ook getest en het is juist niet te zoet of te zout! Niks ongezonds aan toegevoegd. Prima saus om mee te variëren en iets lekkers op tafel te zetten. Mooi artikel en fantastische fotos trouwens karen!

 • Sanne
  3 jaar ago

  Je hebt me enthousiast gemaakt! Helaas heb ik nu niet meer een AH in de buurt maar mocht ik er weer eens binnenlopen dan zal ik zeker bij de sauzen gaan kijken. Ook handig als je tijdgebrek hebt.

 • Kelly Caresse
  3 jaar ago

  En nu heb ik honger en wil ik bij jou aanschuiven! 🙂 Mooie foto’s en lekker eten! Ik ben sowieso dol op curry’s maar heb zelf geen inspiratie om ze zelf te maken, dan is dit de ideale oplossing 🙂

 • Cynthia
  3 jaar ago

  Ziet er heerlijk uit! En lijkt me ook super handig voor als je weinig tijd hebt en toch lekker wilt eten.

 • Elise Joanne
  3 jaar ago

  Mooie foto’s Karen! Ik krijg er trek van, haha. Ik snap soms de kritiek op ‘pakjes’ niet zo goed.. Er zit een normale dosering zout in en geen toegevoegde suikers. Is toch top? Ik vind het super dat dit soort merken er ook steeds beter over nadenken en dat dit soort producten nu te koop zijn. Ik maak vaak en graag verse dingen maar dit zou ik zo de kast uit trekken. Moest nog iets bedenken voor vanavond; gevonden! 🙂

 • Bianca
  3 jaar ago

  Het lijkt mij allemaal erg lekker en handig (snel!) om te gebruiken x

 • andrea
  3 jaar ago

  ziet er zo lekker uit! ga zometeen naar de appie om dit vanavond ook te maken! Samen met een yoghurt komkommer salade erbij ofzo, heb nu al honger!

 • Shirley
  3 jaar ago

  Oh, ik hou van curry en dit ziet er goed uit! Ga er eens naar kijken van de week!

 • Desirée
  3 jaar ago

  Ik ben echt fan van curry’s! En dan nog zonder ‘nasties’ ook, die ga ik zeker in huis halen. Ziet er heerlijk uit!

 • Annemieke
  3 jaar ago

  Ik houd van makkelijk en ik houd van curry. Ik kom altijd bij de appie, maar ik ken deze sauzen nog helemaal niet. Straks meteen op zoek, dit recept gaat op het menu van vanavond!

 • Louise
  3 jaar ago

  Helaas zit er ook weer veel suiker in 🙁

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Maar er zijn geen suikers toegevoegd. Die suikers zitten in de groenten die zijn gebruikt, dus die zijn vrij normaal. Als je kritiek hebt, prima, maar dan is het wel goed om reële kritiek te hebben en niet zo maar wat te roepen. Fijne dag nog!

 • Lifesabout
  3 jaar ago

  Zie ik het goed dat er ruim 4 gram zout in zit? Kan het niet goed zien. Als dat zo is huilt mijn hart….:’)

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Nee dat zie je niet goed.

   • Karen
    3 jaar ago
    AUTHOR

    Ik heb de discussie verder verwijderd. Het klopt dat er inderdaad zout in zit, maar dit is geen ongezonde dosering. Niet iedereen eet zoutloos en niet iedereen heeft dezelfde levensstijl.

 • Patricia
  3 jaar ago

  Kom niet zo vaak bij AH, maar kan me voorstellen dat dit wel een product is waarvoor ik er heen ga. Wil na mijn bevalling echt het gezondere eten weer oppakken, maar geen idee of ik daar echt de puf voor ga hebben. Dan kan ik hier gezond mee cheaten. En Yes: dan mag alles ook weer!

 • marije
  3 jaar ago

  Was al benieuwd of de sauzen wat waren maar klinkt heel erg goed. Ga ze zeker even proberen.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.