TOP
verse curry rode paprika
Food

Verse curry rode paprika (een beetje van mezelf en een beetje van…)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Okay.. ik heb een klein beetje gejokt in de titel van dit blog artikel. Dit recept bevat wel een beetje van mezelf, maar stiekem heel veel van de Albert Heijn. ’s Lands grootste supermarkt heeft namelijk iets nieuws in haar assortiment: Verse pastasauzen en curry’s. Vanzelfsprekend vertel ik je er meer over en ik laat je mijn variatierecept zien van de verse curry rode paprika. Binnen mum van tijd op tafel en lekker joh!

Verse pastasauzen en curry’s

verse curry rode paprika assortiment

Krijgen jij en je gezin genoeg groentes binnen? Wist je dat in de nieuwe schijf van vijf wordt geadviseerd om maar liefst 2,5 ons groente op een dag te eten? Dat is 25% meer dan in de vorige schijf. Ik vind het best een uitdaging om met een meer dan 40 uur per week baan en een baby van 9 maanden over wie ik full time moeder ook nog dagelijks gezond te koken. En dat terwijl ik voordat de baby er was een soort healthy foodie was. Ik zal het maar eerlijk toegeven, maar de thuisbezorg website stond bij mij de laatste tijd tussen mijn meest bezochte websites. Dat was wel even een eye opener moment.

Ik ben dan dus ook heel blij met de verse pastasauzen en curry’s van Albert Heijn. Alle sauzen en curry’s zijn gemaakt van verse groenten en kruiden en bevatten geen troep ingrediënten zoals suikers en kunstmatige geur- en smaakstoffen. Of ze ook lekker zijn? Ja absoluut. Ik laat je zien hoe ik een van de recepten heb ‘gemaakt’ en vertel je zo meer over de smaken.

Verse Curry Rode Paprika

verse curry rode paprika ingredienten

Eerlijk waar, ik heb dus gewoon gekeken naar de groentes die ik nog over had in huis. Rode paprika smaakt lekker met champignons en courgette, dus dat kwam goed uit.

De ingrediënten die ik gebruikte, zijn:
 • AH Verse curry rode paprika
 • 1 courgette
 • 1 half zakje gesneden kastanje champignons
 • half handje platte peterselie
 • eetlepel kokosolie
 • kop Pandan rijst

verse curry rode paprika pot

En zo maak je het:
 1. Maak de rijst klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. Verhit de kokosolie in een pan.
 3. Roerbak de courgette zo’n 5 minuten en gooi dan de champignons erbij. Deze nog een minuut of twee ook omroeren.
 4. Voeg de saus toe en verarm deze op laag vuur een minuut of vijf mee.
 5. Doe de rijst op de bordjes, schep de saus er op en voeg wat blaadjes peterselie toe als decoratie.

En klaar ben je! Bon appetit!

Makkelijk, snel, gezond & LEKKER

verse curry rode paprika gerecht

Zoals ik al schreef was ik in mijn vorige leven een soort healthy foodie. Ik houd nog steeds enorm van gezond en lekker eten en dan vooral die combinatie. Met een half Indiase man die ook nog een enorme pastaliefhebber is, was ik natuurlijk reuze benieuwd naar het eindresultaat. Gelukkig stelde dat niet teleur, maar was het zelfs echt verbazingwekkend lekker. Normaal als ik vers wil eten en ik heb geen tijd om te koken, koop ik het liefste bij de traiteur omdat het dan nog wel vers smaakt. Kant- en klaar uit de supermarkt smaakt toch vaak mwoi. Vooral sauzen. Daar proef je vaak aan af, dat het massaproductie is. Maar deze curry saus proefde alsof ik het zelf had kunnen maken, heerlijk zacht, smaken die je echt goed proeft en ook een klein beetje scherp (daar houden wij van hier in huis). Ik denk dat je het prima kan voorschotelen aan eters en dat ze dan echt niet door hebben dat het uit een pot komt. Echt een ideaal alternatief voor de traiteur of zelf een saus bereiden. Zo lekker, ik krijg weer trek als ik naar de foto’s kijk.

Assortiment verse curry’s en pastasauzen

Er zijn 8 smaken verkrijgbaar.

 • tomaat, olijf pastasaus
 • gele paprika, gegrilde groente pastasaus
 • rode paprika, gedroogde tomaat pastasaus
 • pompoen, chili pastasaus
 • curry rode paprika curry
 • spinazie courgette curry
 • tikka masala maïs, gele paprika curry
 • bloemkool curry

Alle sauzen kosten €2,99 voor 475 ml en vind je in het gesneden groenteschap bij Albert Heijn.

Binnenkort licht ik ook nog een pastasaus uit op Karenz. Dan zal ik je ook meer vertellen over de andere sauzen en hoe die bevielen.

Je kunt naar hartelust combineren met vlees, vis en groentes. Zo finetune je elke saus naar jouw hand. Wij kunnen met z’n tweeen twee dagen eten van een saus. Albert Heijn zegt zelf dat het genoeg is voor 3-4 personen, dus voor een gezin met twee kindjes is een pot ruim voldoende.

Echt een uitvinding! Lekker vers eten, zonder dat het veel tijd kost. Hoe fijn is dat als je een drukke baan hebt en een gezin!

Heb jij al een van de sauzen geprobeerd? Zou het iets voor jou kunnen zijn? Ik ben benieuwd!

Mijn collega Linda van Mamaliefde maakte trouwens ook een heerlijk recept met verse bloemkoolcurry! Echt een aanrader…

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

* Dit artikel is tot stand gekomen uit een samenwerking met Albert Heijn.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.