TOP
verse champignonsoep
Food

Verse champignonsoep met tijm en truffelolie (heerlijk, snel en gezond soepje)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Eerlijk toegegeven… als je de foto bij dit recept ziet, sta je misschien niet te springen om het te maken. Maar je moet het echt proberen! Ik leerde dit gerecht kennen, omdat het een van de recepten was tijdens de detoxkuur van Sapje. Inmiddels heb ik het al meerdere keren gemaakt en er een klein beetje mijn eigen draai aan gegeven. Verse champignonsoep, je hebt het zo klaar, het is heer-lijk en gezond en je kunt het tussendoor eten, als lunch recept of als voorgerecht. Als je er brood bij eet, kan het ook prima tijdens het avondeten. Multifunctioneel dus, deze soep.

Verse champignonsoep met tijm en truffelolie

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gram (gemengde) champignons / paddenstoelen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • theelepel (gedroogde) tijm
  • blokje groentebouillon
  • 400 ml water
  • eetlepel olijfolie
  • paar druppels truffelolie
  • peper en zout naar smaak

OOK LEKKER: ‘Pasta met courgette, zalm en citroen

En zo maak je verse champignonsoep met tijm en truffelolie:

  1. Snijd de champignons in grove stukken.
  2. De ui snijd je in blokjes en de knoflook fijn.
  3. Verhit de olijfolie in een diepe pan en laat het heet worden.
  4. Voeg de uit, knoflook en de champignons toe en roerbak het geheel totdat de champignons gaan zweten.
  5. Maak 400 ml bouillon met het water en je bouillonblokje.
  6. Voeg de bouillon toe.
  7. Laat de soep 20 minuten koken.
  8. Pureer de soep in de keukenmachine, hittebestendige blender of met een staafmixer tot een romige soep.
  9. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  10. Serveer de soep in kommen en voeg nog wat truffelolie en gedroogde tijm toe.

En klaar ben je!

Bon appetit!

Optie: Eventueel kun je nog een andere groente zoals bloemkool of broccoli toevoegen om een net wat gevuldere soep te krijgen.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 1
Hoe lang ben je bezig: maximaal 25 minuten (inclusief kooktijd)

Hier vind je nog meer lekkere recepten of andere food gerelateerde artikelen.

Wat is jouw favoriete soep? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.