TOP
verdriet is het beste dieet
Health Lifestyle Personal

Dagboek van een afvaller (verdriet is het beste dieet)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Ja, ik ben me er totaal van bewust dat de foto boven deze blog en de titel ervan elkaar een beetje tegenspreken. Maar de foto illustreert wel goed hoeveel kilo’s ik al weer kwijt ben. In dit vijfde Dagboek van een afvaller vertel ik je mijn resultaat tot nu toe en het verdriet dieet. Een dieet dat ik overigens niemand gun, maar het werkte wel. Voor mij dan…

Verdriet is het beste dieet

Tja.. tjonge jonge. Ik had je nu natuurlijk willen vertellen dat ik de formule had gevonden. Dat ik nu precies goed weet wat voor mij werkt qua afvallen, maar helaas moet ik je dat antwoord nog even schuldig blijven. Wat ik wel weet, is dat verdriet voor mij dus blijkbaar wel werkt. Want nadat we onze lieve Bada Bing moesten laten inslapen, had ik gewoon geen honger meer. En ook geen zin in snoepen of snacken. Dus ja.. dan val je wel af ja.

Dat maakte de cirkel overigens wel rond. Want toen ik Bada Bing kreeg, had ik liefdesverdriet en zat ik op het verdriet-, wijn- en sigarettendieet. In een paar maanden tijd verloor ik toen 10 kilo! Dit keer liet ik de wijn en sigaretten overigens achterwege.

Gewoonte

Inmiddels ben ik lang niet zo verdrietig meer als drie weken geleden, maar toch zit het snoepen en snaaien niet meer in mijn systeem. Ik denk dat ik doordat ik even een stuk minder ben gaan eten, toch gewend ben geraakt aan minder voedsel. Bovendien heb ik de suikers nu wel redelijk uit mijn systeem. Dat was het vorige Dagboek van een afvaller ook mijn voornemen, maar uiteindelijk hoefde ik die knop zelf niet om te zetten. Omdat we precies die dag besloten om Bing te laten gaan.

De stand tot nu toe

Jij bent natuurlijk benieuwd naar de harde cijfers. Vergeleken met 3 weken geleden, raakte ik nog 1,5 kilo extra kwijt. In totaal ben ik nu dus 3,1 kilo afgevallen en ja dat merk en zie ik wel aan mezelf.

Ik pas spijkerbroeken en bloesjes een maat kleiner en zit nu gemiddeld op maat M i.p.v. maat L. Maar op sommige foto’s vind ik mezelf nog wel wat gezet en er zijn ook nog wel wat punten waar ik aan wil werken.

Sporten

Zoals je weet, ben ik de afgelopen tijd behoorlijk druk geweest. Naast mijn eigen site lanceerde ik met Desirée een lifestyle platform voor moeders: MOMmag. Daarnaast zijn we bezig met ons tweede kindje, was mijn man veel in het buitenland voor werk en moesten er hier in en rond het huis een aantal dingen gebeuren. Daardoor schoot sporten er echt bij in.

Maar ik merk dat nu ik met afvallen lekker ga, ik ook weer wat strakker in mijn vel wil komen te zitten. En daarom wil ik dat sporten echt weer gaan oppakken. Ik wil weer yoga’en en gaan lopen. Dagelijks loop ik wel met de hond, maar dat is toch een andere manier van lopen.

Weight Watchers

En dan heb ik ook nog steeds een Weight Watchers abonnement. Maar ik merk dat ik dat toch niet echt nodig heb. Ik weet nu wel wat voor mij werkt en wat niet. De goede dingen heb ik overgenomen. Ik vertelde het de vorige keer ook al, maar ik weet welke voedingsmiddelen 0 punten zijn en welke combinaties ik het beste kan eten.

Weight Watchers heeft me een stapje de goede richting op geduwd en nu ben ik er eigenlijk wel klaar mee. Wat dat betreft baal ik een beetje dat ik enthousiast een halfjaar abonnement afsloot. Ik had beter een drie maanden abonnement kunnen nemen. Tip voor als jij wilt beginnen met WW dus! 🙂

Aanrader

Een andere tip die ik voor je heb, is van hele andere orde. Ik ben een enorme ijs liefhebber. Als je me ergens ’s nachts voor kunt wakker maken, is het ijs. En dat is best grappig, want ik hou eigenlijk meer van hartig.

Maar.. ik eet de laatste tijd dus bijna geen koemelk meer en dus ook liever geen suikers. Per toeval kwam ik het ijs van Oppo tegen. Oppo wordt gemaakt met koudgeperste, uit de natuur geoogste kokosolie, steviablad en verse melk van koeien die vrij mogen grazen in de wei en goed en natuurlijk eten krijgen. En dan zal je misschien denken: ‘Maar is dat lekker?’ Ja dat is het! Het is minder zoet dan het meeste ‘gewone’ ijs, maar het smaakt heerlijk. Er zitten ook nog eens veel minder calorieën in. Voor de Weight Watchers onder ons: een bolletje is maar 2 punten!

Wil je het proberen? Dan kun je het onder andere gewoon bij Albert Heijn kopen!

Echt een aanrader dus! En met deze positieve noot sluit ik dit Dagboek af.

Heb jij dat ook? Dat als je verdrietig bent, je juist niet meer eet? Of ben je een emotie eter? En kende je het ijs van Oppo brothers al? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.