TOP
veilig rijden met anwb
Gadgets Lifestyle

Veilig rijden met ANWB. Ga je met mij mee op cursus?

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Oooh, ik heb toch zoiets leuks voor je (en voor mezelf)…ANWB heeft een nieuwe tool om je rijveiligheid te verbeteren en waarmee je dan korting kan verdienen op je verzekering en ik mag het uitproberen. Daarnaast ga ik op een cursusdag ‘veilig rijden’ en mag ik 5 van jullie (gratis) meenemen. Hoe tof is dat? Ik ga je er vanzelfsprekend ALLES over vertellen in dit blog artikel: Veilig rijden met ANWB. Ga je met mij mee op cursus? Wil jij korting op je autoverzekering én veiliger rijden? Dan zou ik zeker even verder lezen… stay tuned

Hoe het werkt?

Een paar dagen geleden heb ik een stick/dongel thuis gestuurd gekregen. Die stick heb ik eenvoudig zelf in mijn auto geïnstalleerd. De dongel meet mijn rijstijl op vier onderdelen: snelheid, remmen, optrekken en hoe ik de bochten neem. Elke 10 dagen krijg ik via een app een overzicht met mijn rijstijl resultaten en ik krijg ook meteen tips hoe ik mijn score en dus ook rijstijl kan verbeteren. Enorm confronterend, maar tegelijkertijd natuurlijk oh zo handig om te weten. Bovendien is het niet alleen handig, het kan me ook nog eens geld opleveren! Hoe dan? Nou… heel simpel: Een keer in de drie maanden wordt de gemiddelde rijscore over mijn rijstijl bepaald en omgezet naar een (eventuele) persoonlijke korting op mijn premie. Die rijscore is natuurlijk een gemiddelde van die drie maanden, dus het is niet zo dat bij een onverwachte situatie zoals dat je opeens moet uitwijken of heel hard moet remmen voor een kikker op de weg, dat je rijscore dan meteen naar beneden zakt. Je kunt nog compenseren!

Ik vind het best spannend, maar ook ontzettend leuk! Want zo leer je echt veilig rijden en als je dat uiteindelijk doet, ga je ook nog eens goedkoper rijden. Wat een uitvinding is dat? Als je veiliger rijdt, krijg je natuurlijk ook minder ongelukken, dus 1 + 1 = 2. Natuurlijk ga ik je de komende tijd op de hoogte houden van mijn rijgedrag en vorderingen. Dus dat is ook best confronterend, maar tegelijkertijd ook waanzinnig leuk. Wie weet kan jij wat van mijn updates leren?

veilig rijden met anwb dongel

Cadeautje voor jou?

Nu we het toch over leren hebben…Je kunt ook met mij mee op cursus. 29 oktober ga ik in Rosmalen een ‘Veilig Rijden’ cursus volgen en ik mag 5 van jullie meenemen. Na die cursus schiet mijn rijscore natuurlijk omhoog! En hoe hoger je rijscore, hoe meer korting op je autoverzekering! Je kunt tot maximaal 30% korting ontvangen. Ik heb al bijna 10 jaar mijn rijbewijs (ja, ik was wat laat) en ik denk dat ik echt goed kan rijden, maar of dat ook daadwerkelijk zo is?

Ben jij daar ook benieuwd naar? Geef je dan op in de comments en wie weet mag jij wel met mij mee? Dat is natuurlijk niet alleen nuttig, maar ook nog eens bere gezellig!

Ruben Nicolaï ging me in ieder geval voor en hoe dat eruit zag, zie je hier:

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Lijkt je het leuk om met mij op cursus te gaan? Wil je mee? Ik ben benieuwd!

Wil je meer informatie over de autoverzekering Veilig Rijden? Klik dan op de link.

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

* Dit artikel is geschreven in opdracht van ANWB. Degenen die mee op cursus mogen, krijgen binnen een week bericht!

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

6 COMMENTS
 • Jamey
  3 jaar ago

  Wat leuk! Ik zou wel
  Mee willen op cursus!

 • Anita
  3 jaar ago

  Oeh dat klinkt wel ontzettend interessant! Ik heb sinds mijn 18e mijn rijbewijs en nu met de kleine op komst is extra veiligheid in het verkeer geen overbodige luxe. Niet dat ik onveilig rijd, maar extra tips zijn altijd welkom 🙂

 • YuStSoMe
  3 jaar ago

  Oeh, ik ben een beest in het verkeer! Ik moet hoognodig getemd worden!
  Of ik denk dat ik super stoer rijd en eigenlijk in mijn oma bak rij als een ouwe sok!
  Inderdaad wel heel confronterend dit. Vraag me af of je met mij überhaupt in 1 auto wilt! ?

 • Yvonne
  3 jaar ago

  Klinkt misschien gek voor iemand die midden in de stad woont en dus de drukte gewend is, en die gaat verhuizen naar een klein dorpje, maar het lijkt mij juist echt fijn om zo’n cursus te volgen voor als ik straks bijna alleen maar door het buitengebied naar mijn werk rijd! Sommige mensen rijden als gekken over die 60- of 80-km wegen, daar wil ik me natuurlijk niet door gaan laten meeslepen… Met die app wordt het natuurlijk helemaal confronterend om nog over drempels heen te vliegen! (want hey, rijden we niet allemaal stiekem wel eens wat gehaast?) Of nog zoiets: hoe om te gaan met die grote agrarische voertuigen die straks ongetwijfeld voor mijn neus gaan rijden? ANWB: Alvast Nader Wennen aan Boeren? Help mij 🙂

 • Annette
  3 jaar ago

  Jammer, dan vlieg ik terug uit Duitsland (ik ga een paar dagen op cursus) maar wordt vast heel gaaf!

 • Linda
  3 jaar ago

  29 oktober kan ik helaas niet, maar ik ga me wel eens verdiepen in de Veilig Rijden verzekering! Lijkt me erg leuk om m’n score bij te houden, helemaal nu onze dochter haar eerste rijlessen heeft en me regelmatig wijst op te hard rijden of te laat remmen…. oeps! 😉

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.