TOP
vandaag begin ik echt
Health Lifestyle Personal

Dagboek van een afvaller (vandaag begin ik echt (weer))

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

‘Maar Karen, hoe gaat het nou met afvallen?’ Dit is al weer het derde Dagboek van een afvaller. Zoals je misschien wel weet, ben ik vorige week terug gekomen van wintersport. Op wintersport heb ik het afvallen een weekje on hold gezet en mijn Weight Watchers app niet aangeraakt. Ben ik die week aangekomen? En hoe gaat het nu ik weer terug ben in Nederland met gezond eten? Ik ga je het allemaal vertellen!

Op Wintersport en het stemmetje in mijn achterhoofd

Sommige mensen hebben ontzettend veel discipline qua afvallen. Dan gaan ze op vakantie en dan denken ze echt nog over dingen na die ze eten. Dat doe ik ook wel, maar bij mij is het toch meer een schuldgevoel. Hoewel ik mezelf vrij had gegeven, omdat ik het op vakantie gewoon echt lekker vind om ook gewoon lekker te kunnen eten, heb ik dan toch dat stemmetje in mijn achterhoofd. Als ik een bord frites bestel, toch nog een glaasje wijn laat inschenken of van het toetjes buffet 5 toetjes op mijn bord schep. Dat stemmetje dat dan zanikt:

“Nou Ka, lijkt je dit nou wel verstandig?

Beetje zonde om die 2,2 kilo die je bent afgevallen er deze vakantie gewoon weer bij te eten.”

Dus dan geef ik mezelf wel ‘vrij’, echt vrij ben ik dan blijkbaar niet. En dat is goed en slecht tegelijkertijd. Op zich kan je het ook zo zien dat als ik voor de vakantie niet was afgevallen, ik alleen maar nog meer extra kilo’s was bijgekomen?

De schade na een week genieten

Gelukkig was ik na de vakantie toch positief verrast. Ik ging nog net niet met mijn ogen dicht op de weegschaal staan, maar met een gezonde spanning tuurde ik naar de cijfertjes. Het viel mee; ik was maar 0,9 kilo aangekomen. ‘Dat ben ik zo weer kwijt’, dacht ik nog. En vol frisse moed begon ik weer aan mijn afvalavontuur.

Maar dat viel een beetje tegen.

Moeilijke week

Want had ik voor de vakantie nauwelijks zin in zoet. Afgelopen week had ik zo ongeveer ALLEEN maar zin in zoet. Bij de Albert Heijn mieterde ik 3 pakken paaseitjes in mijn mandje en ik vervloek de supermarkt dat ze nu allerlei spannende en verleidelijke smaken zoals ‘knetter eitjes’, ‘cookie dough’ en ‘crème brulee’ in hun assortiment hebben. Want die moet ik natuurlijk proberen! Dat begrijp je vast wel.

Ik kan niet wachten tot de Paashaas weer oprot naar zijn land van herkomst.

Waar is dat eigenlijk? Paaseiland?

Tja… en dan had ik afgelopen week ook nog allerlei stressvolle gebeurtenissen en een gezellig etentje met vrienden. Als ik terugkijk was het een beetje een wisselende week. De ene dag heb ik me keurig aan mijn Weight Watchers gehouden en er was zelfs een dag dat ik nog 7 punten over had. Maar de andere dag heb ik alleen maar lopen schransen.

En als er dan een paaseitje over de dam is…

Vandaag begin ik echt (weer)

Deze tekst schrijf ik op zondagmiddag. Ik weeg mezelf op maandagochtend, dus dat heb ik nog niet gedaan. Wat de stand is na deze lastige week, dat weet ik dus nog niet. Dat vertel ik je de volgende keer, maar ik vrees dat ik wel weer een paar grammetjes ben aangekomen of nog op hetzelfde gewicht ben blijven hangen. Ik kan me niet voorstellen dat ik ben afgevallen.

Gelukkig kan je altijd weer opnieuw beginnen en heb ik nog 5 maanden een Weight Watchers abonnement. Vandaag begin ik echt weer. Donderdag heb ik ook weer een afspraak bij bioresonantie, dus misschien komt daar ook nog wat uit, dat ik kan aanpassen in mijn voeding? Soms kunnen er in korte tijd dingen veranderen (heb ik me laten vertellen).

En als ik dan paaseitjes koop, koop ik alleen nog standaard eitjes. Want die ken ik toch al… 😉

Herken jij mijn valkuilen? Heb jij het ook zo moeilijk met dingen zoals paaseitjes? Gedeelde smart is halve smart! Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs, Karen

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.