TOP
uitvindingen die uitgevonden mogen worden
Lifestyle

8 uitvindingen die van mij wel eens uitgevonden mogen worden (waarom bestaan ze nog niet?)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Heb jij dat ook wel eens? Dat je denkt: ‘Waarom is dat nog niet uitgevonden?’ Is dat dan omdat niemand er ooit aan gedacht heeft? Of omdat het onmogelijk is? Of misschien ben ik wel de enige die er om zit te springen? In dit blog artikel vertel ik je 8 uitvindingen die van mij wel eens uitgevonden mogen worden. Over sommige dingen ben ik eigenlijk wel verbaasd dat ze er nog niet zijn. En ik ben natuurlijk heel benieuwd of jij je hierin kan vinden op welke uitvinding jij zit te wachten…

8 uitvindingen die uitgevonden mogen worden

1. Dag grijze haren

Als ik ergens een hekel aan heb, zijn het grijze haren. Rimpels kan ik mee leven, die heb ik een soort van verdiend, maar grijze haren…. Grrrr.. ik haat ze. Soms verf ik ze zelf weg, maar meestal laat ik het bij de kapper doen. En of ik het nou zelf doe of laat doen, een paar dagen later lijken ze al weer terug te zijn. Tadaaaaa! Terwijl mijn haar echt niet zo snel groeit.

Vandaar ook dat ik graag een pil zou willen kunnen slikken, of laten we het een voedingssupplement noemen waarmee de grijze haren gewoon als bruine haren teruggroeien. Oenobiol heeft supplementen waardoor mijn huid bruiner is dan dat ‘ie normaal tijdens dit seizoen is, dus wellicht dat ik deze opdracht bij het Franse merk kan neerleggen? Een voedingssupplement waardoor je haar verven niet meer nodig is. Yes please!

2. IJs- en voorraadkastbeheer

Jaren geleden was ik met een uitstapje van werk in het huis van de toekomst. Daar werd o.a. verteld en je kon ook dingen zien, die wonen in de toekomst nog makkelijker zouden maken. Inmiddels is het de toekomst en had ik wel een beetje gehoopt dat die uitvindingen er al zouden zijn. De ijs- en voorraadkast die er automatisch voor zorgen dat de dingen die jij en je gezin opmaken, nabesteld worden, bijvoorbeeld. Het lijkt me dan wel handig dat je zelf nog even de bestellingen naloopt, want er zullen heus wel dingen zijn die je niet elke week wilt eten of drinken, maar ook daar zouden ze best wat op kunnen vinden, toch?

3. Uien en rode pepers snijder

Dat je uien snijdt en je zo moet huilen. Ja daar zijn trucjes voor. En je kan die ui ook gewoon in de hakmolen gooien, maar toch.. Dat is weer zo veel afwas. Kunnen ze niet gewoon een ui uitvinden waar je niet van moet huilen. Of een snijmanier waarbij dat niet hoeft? Hetzelfde geldt voor rode pepers. Dat je vergeet dat je rode peper hebt gesneden en dat je daarna in je oog gaat zitten met je vinger. Auauauauau! Ook daar zijn tips voor om die rode peper sneller van je handen te krijgen, maar ik zou het gewoon niet meer willen. Niet meer het risico op rode peper in je oog. Een snijmanier waarbij het wel lukt om meteen de zaadjes uit de peper te krijgen zonder dat daar je vinger bij te pas moeten komen. Of heb jij hiervoor de ultieme tip?

4. Humeurverbeteraar

Je staat op met een pesthumeur, of die automobilist die je rechts inhaalt op de kruising zorgt er voor dat je humeur grondig naar de knoppen geholpen wordt. Waarom is daar niet voor? Dat je een natuurlijk supplementje kan slikken of snuiven waardoor je meteen weer blij wordt? En dat dat supplementje dan niet ongezond of verslavend voor je lichaam is. Lijkt me heerlijk! En ook zo gezellig. Alleen nog maar blije mensen om je heen. Alsof het altijd zomer is!

5. Opruimrobot

Stofzuigen, stoffen, dweilen, ik vind het niet de allerleukste bezigheden, maar ik vind het ook weer niet ontzettend vreselijk om te doen. Opruimen daarentegen… Ik haat het. En ik ben dan wel weer erg goed in rotzooi maken, dus wat dat betreft ben ik niet helemaal yin en yang. Ik zou dan ook graag een opruimrobot willen. Maar ik heb nog een eis… ik moet die robot wel kunnen vragen waar iets ligt en dat hijzij het dan kan aanwijzen. Een opruimrobot die dingen alleen opruimt en dat ik het dan vervolgens kwijt ben, daar heb ik niets aan.

6. VR sporten of zoiets

Met zo’n VR bril kun je al avonturen beleven, over de Chinese muur lopen, de Taj Mahal bezoeken, een hondensledetocht maken door Finland en ga zo maar door. Maar wat ik dan ook graag zou willen, maar misschien is het er al en is het megaduur of zo… is een soort VR cabine waar je in gaat staat en dat je dan een half uur lang kunt doen alsof je een of andere topatleet bent. Je schaatst de 1000 meter op de Olympische spelen, je tennist een finale op Wimbledon of whatever je maar leuk vindt als sport. Je verbrandt calorieën en je bouwt een conditie op, maar behalve de cabine ingaan hoef je er niet veel voor te doen. Dat lijkt mij dus echt geweldig. Ik zou volgens mij een sport billy worden, als dat zou kunnen.

7. Proef en voel facetime 

Voor iemand die nog mee heeft gemaakt dat bellen naar de VS ontzettend duur was (en dat deed je dus ook maar 1x per maand of zo), ben ik ontzettend blij dat we nu kunnen skypen, via whatsapp met beeld kunnen bellen, Facetimen en meer van dat alles. Het is zo heerlijk om even met mijn neef of nicht in LA te kunnen bellen en elkaar ook echt te kunnen zien. We zouden bij wijze van spreken samen een film kunnen kijken of kunnen dineren. Maar het zou nog heerlijker zijn om dan ook echt het eten van mijn tante te kunnen proeven en mijn kleine nichtjes en neefjes even te kunnen knuffelen. Tja.. ik weet het… tamelijk irreële uitvinding, maar een mens moet toch kunnen blijven dromen?

8. Geen dozen meer

Het is een groot punt van irritatie hier in huis.. het overschot aan dozen. Aangezien we nog geen opruimrobot hebben, heeft mijn man de nobele taak op zich genomen om de dozen naar het afval te brengen. Terwijl de meeste dozen door mijn toedoen ons huis zijn ingekomen. Iets met online shoppen en als blogger veel pakketten krijgen. Maar goed… die held van een man van mij rijdt dus een keer per week naar het oud papier met een auto vol met lege dozen.

Zonde van het milieu en de tijd, want daar zou toch een oplossing voor moeten kunnen zijn? Ik herinner me uit datzelfde huis van de toekomst dat er ooit een idee was dat elk huis een bezorgbox zou krijgen. Die zouden de pakketbezorgers dan open kunnen maken? Zoiets? En dat zij onze pakketten dan in kratten vervoeren. Ik denk maar even hardop hoor, ik weet ook niet precies hoe we dat vorm moeten gaan geven, maar ik weet wel dat we van die dozen af moeten. Want dat is zonde! Misschien kan bol.com starten met een test van recycle-bare dozen die je an postnl mee kan teruggeven? Zoiets? Of misschien heb jij nog een puik plan?

Tot zo ver ‘mijn’ uitvindingen. Een medicijn tegen alle nare ziektes heb ik achterwege gelaten, maar dat wil ik natuurlijk ook. In ieder geval voor mensen onder een bepaalde leeftijd en kinderen.

Wat zou van jou uitgevonden mogen worden? Of is er een uitvinding van ‘mij’ die jij ook graag zou willen? Ik ben benieuwd! Denk je met me mee?

Fijne dag vandaag!

Liefs, Karen

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

12 COMMENTS
 • Anne-Marie
  2 jaar ago

  Heel herkenbaar dat dozenprobleem. Helemaal erg: als er een enorme hoeveelheid houtsnippers, papier of piepschuim inzit. Ik ben voor statiegeldkratjes die de bezorger mee terug neemt!

 • Sabine
  2 jaar ago

  De enorme hoeveelheid dozen is herkenbaar en het lijkt me een enorm goed initiatief als daar iets anders op gevonden kan worden. Hetzelfde geldt voor onnodig plastic om groenten en fruit maar dat is misschien weer een ander verhaal. Een opruimrobot lijkt me overigens ook te gek. Als ie ook kan strijken zou dat helemaal meegenomen zijn.

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Je hebt van die verpakkingsvrije winkels?

 • Marian
  2 jaar ago

  Die dozen kwesti is hier al redeljjk opgelost. De speeltuinvereniging haalt om de week het oud papier op. Dus alleen een kwesti van op zaterdag ochtend even buiten zetten

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Oh dat is handig! Verdienen ze daar mee? Ik wil dat ook!

   • Marian Zw
    2 jaar ago

    Jazeker daar halen ze heel wat geld mee op voor het onderhoud. Verder wordt het helemaal gedreven door vrijwilligers. De gemeente stelt de vrachtwagen beschikbaar

 • Annette
  2 jaar ago

  Ja anti-grijze-haren-ding wi ik ook wel

 • Irma
  2 jaar ago

  Leuk om zo even over de toekomst te brainstormen! Ga je over 5 jaar terugkijken? Wie weet zijn je wensen uitgekomen. In elk geval bestaat die koelkast al en zijn ze best ver met dat sporten in VR. Maar of je er ook echt een wasbordje aan overhoudt?

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Als ik het niet vergeet, kijk ik terug 😉
   Die koelkast kon ik niet vinden? Heb nog wel gezocht? Welk merk heeft die al? Ben benieuwd!

   • Irma
    2 jaar ago

    Dat is de Samsung Family Hub. Met een enorm touchscreen als boodschappenlijst/tv/familie-agenda. Via camera’s die je voorraad registreren en een app op je telefoon zie je of er bijvoorbeeld nog voldoende melk of broccoli in je koelkast ligt. Terwijl je dus zelf in de supermarkt staat…

 • Annika
  2 jaar ago

  Vooral die opruimrobot klinkt wel heel aantrekkelijk. In de Sims 2 had je een robot die dat deed, inclusief koken en opstaan voor de baby. Daar heb ik flink over gefantaseerd, lijkt me echt heerlijk om dat te hebben 🙂

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Die heb ik gemist in de Sims. Ik mis de Sims. Ik denk dat ik met Kerst de halve dag ga simmen 🙂

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.