TOP
Logo Tuesday's Tip
Food Tuesday's Tip

Tuesday’s Tip: Hoe weet je of een avocado goed is?

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Op dinsdagmiddag vind je op Dejlig een handige tip en vandaag is dat: Hoe weet je of een avocado goed is? Dat avocado’s gezond zijn, dat weet je inmiddels. En dat je er lekkere recepten mee kunt maken, dat weet je ook. Maar hoe weet je of een avocado goed is? Want zeg eens eerlijk, hoe vaak ben jij thuisgekomen van de supermarkt met een te harde nog niet rijpe avocado, eentje die van binnen bruin bleek te zijn, of juist met een avocado die al overrijp en veel te zacht was? Het scheelt een hoop irritatie als je dat in de winkel al zou kunnen checken. Heb ik even goed nieuws voor je! Want dat kan gewoon. Ik ga je uitleggen hoe, lees maar mee…

Hoe weet je of een avocado goed is?

Hoe weet je of een avocado goed is

 

Elke avocado heeft een pitje en dat pitje kun je heel makkelijk van de avocado peuteren. Dus vanaf vandaag ga je niet meer in avocado’s knijpen in de supermarkt, maar je gaat aan avocado’s peuteren. Dat is ook fijn voor de klant na jou die anders met een beurse avocado thuis komt waarvan hij/zij dacht dat ‘ie rijp was, maar die door zijn/haar voorgangers slechts beurs geknepen is, maar dit terzijde. Als je het pitje namelijk van de avocado pielt, dan weet je meteen of een avocado goed is, of niet. Kijk maar mee:

hoe weet je of een avocado rijp is

Als je het pitje er namelijk afpeutert en eronder blijkt het bruin te zijn, dan is de avocado niet goed. Laat de avocado dan dus liggen, want hij is te rijp en/of bruin van binnen.

Peuter je het pitje er af en je ziet een groene holte? Dan is de avocado wel goed. Gooi maar in je mandje deze lekkere rijpe avocado!

Overigens is avocado sowieso nog niet rijp als hij keihard is. Je kunt de avocado dan wel kopen en hem thuis even op de fruitschaal tussen zijn broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes, banaan, appel, kiwi en sinaasappel leggen. Want die andere vruchten zorgen er voor dat jouw avocado eerder rijp wordt.

Kende jij deze tip al? Heb je zelf nog tips over avocado’s? Deel ze gerust!

Credits middelste foto: Pixabay.com.

Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

2 COMMENTS
  • Anne-Marie
    5 jaar ago

    Haha, ik loop idd altijd die pitjes er af te peuteren in de supermarkt. Maar het blijft gewoon een gevoelige vrucht, een dag later kan hij al niet meer lekker zijn. Maar ik ben zo dol op avocado’s dus ik blij het proberen!

    • Karen
      5 jaar ago
      AUTHOR

      Ik schreef het ook al bij jou. Als je biologische koopt, blijven ze veel langer goed. En als ze niet meer goed zijn, maak ik er vaak guacamole van.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.