TOP
trots zijn op jezelf
Editorial Personal

‘Trots zijn op jezelf. Het mag best een beetje meer.’ (Geïnspireerd door Lifesabout)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Een tijdje geleden schreef Geertje van Lifesabout een deze hele mooie blog over trots zijn op jezelf. Die blog had natuurlijk gewoon in mijn Personal Peaks terecht moeten komen, maar ik vond het een beter idee om er maar meteen een hele blog post aan te wijden. Want hoe vaak kijken we (ja jij ook) niet naar de dingen die we niet hebben? Je hebt het me al veel vaker horen zeggen, maar het is toch veel belangrijker te kijken naar wat je wel hebt? Op wat je hebt bereikt? Waar je nu staat? Wat je hebt? Wat je ziet? Hoe je dingen ziet? En ga zo maar door. Geertje inspireerde me om (weer) eens na te denken over die dingen. En vandaag lees je dan ook in ‘Trots zijn op jezelf. Het mag best een beetje meer‘ geïnspireerd door Geertje van Lifesabout, 10 dingen waarop ik hartstikke trots ben en waarom. Stay tuned… daar gaan we…

Trots zijn op jezelf. Hier ben ik trots op:

  1. Ik ben trots op mijn gezin. Man.. wat heb ik een prachtig gezin. Ik heb een ontzettend mooie, leuke, lieve, intelligente, vrolijke, gezellige, knuffelbare zoon en een dito man. Beiden zijn het beste wat me had kunnen overkomen. Ex aequo op de eerste plaats. En Cookie en Bada Bing zijn natuurlijk ook gewoon een beetje ons gezin. Op die gekke hond en kat die denkt dat hij een hondje is, ben ik ook trots. Laat ik ze vooral niet vergeten te melden.
  2. Ik ben trots op mijn familie. Mijn ouders zijn de beste ouders die ik me maar had kunnen wensen en gaan voor mij en mijn zusje door het vuur. Mijn lieve kleine zusje is zeker niet het makkelijkste zusje dat ik me had kunnen wensen, maar is wel heel lief, knuffelig en gezellig. Mijn zusje is verstandelijk gehandicapt en door haar ben ik wie ik nu ben. Met al mijn scherpe en lieve kanten. Ze zal nooit beseffen hoeveel zij mij geleerd heeft. Overigens heb ik nog meer hele leuke familie, maar voor nu wil ik het even beperken tot het gezin waarin ik ben opgegroeid. Als ik al mijn neven, nichten, ooms en tantes moet gaan opnoemen, dan raken mijn bandbreedtes op.
  3. Wat ben ik trots op mijn vrienden. En dan vooral dat ze mijn vrienden zijn. Dat ze mij hebben uitgekozen om hun vrije uren mee door te brengen. Nu ik moeder ben geworden, besef ik nog meer hoe spaarzaam die uren soms zijn. Mijn vrienden, die er bijna altijd zijn en die ons door moeilijke tijden hebben heen geholpen met de juiste woorden, de beschikbaarheid, de vele uren en waarschijnlijk ook heel veel wijn op zijn tijd. Mijn vrienden waar ik zo trots op ben, omdat ze er zijn. Ik hoef jullie niet op te noemen, jullie weten zelf wel wie jullie zijn.
  4. En hé, sinds ik verhuisd ben, ben ik dus ook apetrots op mijn huis. Ik heb je al een home tour gegeven en nog een home tour, dus je hebt zelf kunnen zien hoe mooi het is. Ik ben best trots op mijn smaak.
  5. Ik ben trots op Dejlig. Bijna drie jaar geleden zei ik mijn baan op. We zaten toen in een moeilijke periode en ik kon de stress van een kliniek runnen (ik was vestigingsmanager) er niet bij hebben. Vriendinnen van me adviseerden me weer te gaan bloggen. Ik had jaren een lifeblog, maar dat wilde ik niet meer. Het werd een lifestyleblog en Dejlig zag het licht. Ik had vanaf het begin al een doel voor ogen, maar dat ik dat doel ook zou bereiken, dat had ik toen echt niet durven dromen. Mijn doel was te kunnen leven van mijn blog. Inmiddels kan ik dat. En dat is fijn. Want bloggen is mijn hobby, maar ik heb dus van mijn hobby mijn werk gemaakt en daardoor heb ik nooit ‘echt‘ het gevoel aan het werk te zijn. Ik ben enorm trots en dankbaar dat het aantal unieke bezoekers nog elke maand groeien en dat ik zo veel leuke en betrokken bezoekers heb. Dank je wel, ja, jij ook bedankt dat je mij zo trots maakt 😉
  6. In het verlengde van ’trots op Dejlig’ ben ik ook trots op mijn talenten. Ik kan schrijven, dat weet ik, maar fotograferen dat kon ik voor geen meter. Ik ben er nog steeds geen ster in, maar ik zie wel dat ik beter word. Daar heb ik zelf hard aan gewerkt, dus ja, daar mag ik trots op zijn.
  7. Ik ben trots dat ik altijd dingen kan relativeren.
  8. En daar hoort indirect bij dat ik niet bij de pakken neer ben gaan zitten toen het niet lukte op de reguliere (ik zeg expres geen natuurlijk meer, alsof adoptie niet natuurlijk is, kom op zeg) manier een kindje te krijgen, maar dat we zijn gaan kijken naar andere opties om ouders te kunnen worden. Dat heeft ons toch het meest geweldige kind ooit opgeleverd. Ik had hem ECHT nooit willen missen. Sterker nog… ik ben daarom blij dat het zo gelopen is.
  9. Ik ben er trots op dat ik bijna 5 jaar geleden met mijn beste vriendin Loes de alternatieve Elfstedentocht heb geschaatst in Oostenrijk terwijl we pas het jaar daarvoor ‘op schaatsles’ gingen.
  10. Ik ben trots dat ik altijd mensen wil helpen. Bekenden, maar soms ook vreemden. Als een van mijn vriendinnen naar het ziekenhuis moet, ben ik de eerste die meegaat. Ik word inmiddels ook de hospital buddy genoemd. Maar ook als ik een opdracht heb via mijn blog dan ben ik echt de beroerdste niet om door te verwijzen naar leuke blog collega’s. Ik vind het ontzettend leuk om mensen die ik leuk vind te kunnen helpen.

Tot zo ver mijn rijtje trots. Hopelijk vind je het leuk om te lezen en inspireert het jou tot je eigen rijtje.

Waar ben jij trots op? Meld je het in de reacties of misschien wel op je eigen blog? Ik ben ontzettend benieuwd dus laat het vooral weten!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Vond je dit leuk om te lezen? Dan vind je dit misschien ook interessant?

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.