TOP
trots zijn op jezelf
Editorial Personal

‘Trots zijn op jezelf. Het mag best een beetje meer.’ (Geïnspireerd door Lifesabout)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Een tijdje geleden schreef Geertje van Lifesabout een deze hele mooie blog over trots zijn op jezelf. Die blog had natuurlijk gewoon in mijn Personal Peaks terecht moeten komen, maar ik vond het een beter idee om er maar meteen een hele blog post aan te wijden. Want hoe vaak kijken we (ja jij ook) niet naar de dingen die we niet hebben? Je hebt het me al veel vaker horen zeggen, maar het is toch veel belangrijker te kijken naar wat je wel hebt? Op wat je hebt bereikt? Waar je nu staat? Wat je hebt? Wat je ziet? Hoe je dingen ziet? En ga zo maar door. Geertje inspireerde me om (weer) eens na te denken over die dingen. En vandaag lees je dan ook in ‘Trots zijn op jezelf. Het mag best een beetje meer‘ geïnspireerd door Geertje van Lifesabout, 10 dingen waarop ik hartstikke trots ben en waarom. Stay tuned… daar gaan we…

Trots zijn op jezelf. Hier ben ik trots op:

 1. Ik ben trots op mijn gezin. Man.. wat heb ik een prachtig gezin. Ik heb een ontzettend mooie, leuke, lieve, intelligente, vrolijke, gezellige, knuffelbare zoon en een dito man. Beiden zijn het beste wat me had kunnen overkomen. Ex aequo op de eerste plaats. En Cookie en Bada Bing zijn natuurlijk ook gewoon een beetje ons gezin. Op die gekke hond en kat die denkt dat hij een hondje is, ben ik ook trots. Laat ik ze vooral niet vergeten te melden.
 2. Ik ben trots op mijn familie. Mijn ouders zijn de beste ouders die ik me maar had kunnen wensen en gaan voor mij en mijn zusje door het vuur. Mijn lieve kleine zusje is zeker niet het makkelijkste zusje dat ik me had kunnen wensen, maar is wel heel lief, knuffelig en gezellig. Mijn zusje is verstandelijk gehandicapt en door haar ben ik wie ik nu ben. Met al mijn scherpe en lieve kanten. Ze zal nooit beseffen hoeveel zij mij geleerd heeft. Overigens heb ik nog meer hele leuke familie, maar voor nu wil ik het even beperken tot het gezin waarin ik ben opgegroeid. Als ik al mijn neven, nichten, ooms en tantes moet gaan opnoemen, dan raken mijn bandbreedtes op.
 3. Wat ben ik trots op mijn vrienden. En dan vooral dat ze mijn vrienden zijn. Dat ze mij hebben uitgekozen om hun vrije uren mee door te brengen. Nu ik moeder ben geworden, besef ik nog meer hoe spaarzaam die uren soms zijn. Mijn vrienden, die er bijna altijd zijn en die ons door moeilijke tijden hebben heen geholpen met de juiste woorden, de beschikbaarheid, de vele uren en waarschijnlijk ook heel veel wijn op zijn tijd. Mijn vrienden waar ik zo trots op ben, omdat ze er zijn. Ik hoef jullie niet op te noemen, jullie weten zelf wel wie jullie zijn.
 4. En hé, sinds ik verhuisd ben, ben ik dus ook apetrots op mijn huis. Ik heb je al een home tour gegeven en nog een home tour, dus je hebt zelf kunnen zien hoe mooi het is. Ik ben best trots op mijn smaak.
 5. Ik ben trots op Dejlig. Bijna drie jaar geleden zei ik mijn baan op. We zaten toen in een moeilijke periode en ik kon de stress van een kliniek runnen (ik was vestigingsmanager) er niet bij hebben. Vriendinnen van me adviseerden me weer te gaan bloggen. Ik had jaren een lifeblog, maar dat wilde ik niet meer. Het werd een lifestyleblog en Dejlig zag het licht. Ik had vanaf het begin al een doel voor ogen, maar dat ik dat doel ook zou bereiken, dat had ik toen echt niet durven dromen. Mijn doel was te kunnen leven van mijn blog. Inmiddels kan ik dat. En dat is fijn. Want bloggen is mijn hobby, maar ik heb dus van mijn hobby mijn werk gemaakt en daardoor heb ik nooit ‘echt‘ het gevoel aan het werk te zijn. Ik ben enorm trots en dankbaar dat het aantal unieke bezoekers nog elke maand groeien en dat ik zo veel leuke en betrokken bezoekers heb. Dank je wel, ja, jij ook bedankt dat je mij zo trots maakt 😉
 6. In het verlengde van ‘trots op Dejlig’ ben ik ook trots op mijn talenten. Ik kan schrijven, dat weet ik, maar fotograferen dat kon ik voor geen meter. Ik ben er nog steeds geen ster in, maar ik zie wel dat ik beter word. Daar heb ik zelf hard aan gewerkt, dus ja, daar mag ik trots op zijn.
 7. Ik ben trots dat ik altijd dingen kan relativeren.
 8. En daar hoort indirect bij dat ik niet bij de pakken neer ben gaan zitten toen het niet lukte op de reguliere (ik zeg expres geen natuurlijk meer, alsof adoptie niet natuurlijk is, kom op zeg) manier een kindje te krijgen, maar dat we zijn gaan kijken naar andere opties om ouders te kunnen worden. Dat heeft ons toch het meest geweldige kind ooit opgeleverd. Ik had hem ECHT nooit willen missen. Sterker nog… ik ben daarom blij dat het zo gelopen is.
 9. Ik ben er trots op dat ik bijna 5 jaar geleden met mijn beste vriendin Loes de alternatieve Elfstedentocht heb geschaatst in Oostenrijk terwijl we pas het jaar daarvoor ‘op schaatsles’ gingen.
 10. Ik ben trots dat ik altijd mensen wil helpen. Bekenden, maar soms ook vreemden. Als een van mijn vriendinnen naar het ziekenhuis moet, ben ik de eerste die meegaat. Ik word inmiddels ook de hospital buddy genoemd. Maar ook als ik een opdracht heb via mijn blog dan ben ik echt de beroerdste niet om door te verwijzen naar leuke blog collega’s. Ik vind het ontzettend leuk om mensen die ik leuk vind te kunnen helpen.

Tot zo ver mijn rijtje trots. Hopelijk vind je het leuk om te lezen en inspireert het jou tot je eigen rijtje.

Waar ben jij trots op? Meld je het in de reacties of misschien wel op je eigen blog? Ik ben ontzettend benieuwd dus laat het vooral weten!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Vond je dit leuk om te lezen? Dan vind je dit misschien ook interessant?

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

40 COMMENTS
 • Esmée
  3 jaar ago

  Leuk Karen, ik ga je blog delen op mijn FB pagina en wellicht dat ik binnenkort zelf ook met een lijst kom waar ik trots op ben. Als ik er hier dan eentje moet noemen, dan is het dat ik sinds april vorig jaar als zelfstandige werk en elke dag knetterhard werk om daar iets moois van te maken. En dat het stapje voor stapje ook lukt. Daar ben ik trots op.

 • Nathalie
  3 jaar ago

  Wat een mooi artikel!
  Trots op veel maar vooral ook op de mensen om je heen!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Dank je wel Nathalie. Waar ben jij trots op?

   • Nathalie
    3 jaar ago

    Mmmm, het eerst wat ik zou roepen is de kids, zij doen het ondanks alles goed! Ook onze oudste die niet het meest gezonde meisje is.

    Als ik over mezelf nadenk, ben ik wel blij dat ik in staat ben om veel ballen omhoog te houden en steeds meer leuke dingen uit mijn blog te halen!

 • Henrieke
  3 jaar ago

  Ik las het artikel ook op Lifesabout. Ik zou ook best eens mogen nadenken over de dingen om trots op te zijn. Meestal kan ik me best wat bedenken en hoor ik gelijk een “ja maar” er achteraan. 😉

  Je artikel over relativeren heb ik ook nog even met veel plezier doorgelezen. Het is knap hoe je daar misschien wel de zwaarste periode van je leven beschrijft en toch realiseert dat het nog erger zou kunnen zijn. Goed dat je niet bij de pakker neer bent gaan zitten, dit is zeker iets om trots op te zijn. 🙂

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Dank voor je lieve compliment Henrieke. Dat ‘ja maar’ daar moeten we echt vanaf. Het is ‘ja punt’.

 • Kim
  3 jaar ago

  Zo fijn om te lezen dat het zo goed met je gaat. Al die mooie momenten. Ik ben blij dat ik jouw blog heb ontdekt. We hebben elkaar nog maar een paar keer ontmoet maar het lijkt me super leuk om weer eens bij te kletsen!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Wat lief Kim! Zeker gezellig om elkaar weer eens te zien!

 • YuStSoMe
  3 jaar ago

  Ik ben ook trots op jou! Dat je zo (ik hoop niet dat ik het verkeerd heb) mooi jij bent. Wat jij bereikt heb, kunnen sommige mensen nog van dromen…
  En toch ben ik ook trots. Dat ik zoveel vechtlust heb gehad om te blijven leven. Dat de hel een stukje meer hemel werd. Ik ben trots op ‘mijn’ mannen. Ondanks wat de oudste gedaan heeft, kijk ik nu tegen een volwassen kerel die beetje bij beetje beter word… Trots dat ik ben blijven opvoeden.
  Trots op mijzelf, dat ik een uitspraak recent met mijn bezwaarschrift heb kunnen keren… en nu erkenning kreeg in mijn stuk.
  We mogen allemaal een beetje meer trots zijn…

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Wat lief van jou. En ik vind het echt reuze knap hoe jij in het leven staat na die ellende. Je mag met recht trots op jezelf zijn. Knapperd!

 • Annette
  3 jaar ago

  Ik ben een enorm trotse mamma, trots op mijn blog trots op mijn huis en mijn carrière die ik helemaal zelf heb opgebouwd door heel hard te werken en dat heeft effect gehad.

  • YuStSoMe
   3 jaar ago

   Ik ben ook trots op jou Annette… jij doet het toch maar ♥️

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Ik vind jou ook knap Annette. Jij single working mom met een blog. Wat Sonja zegt, dat doe je toch maar even.

 • Marije
  3 jaar ago

  Ontzettend mooi lijstje waar je ontzettend trots op mag zijn!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Dank je wel Marije!

 • Anne-Marie
  3 jaar ago

  Een mooi lijstje! Om trots op te zijn 🙂
  Ik prijs mezelf ook vaak gelukkig en trots, het is zo belangrijk! Mooi dat je mensen met dit artikel hieraan helpt herinneren.

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Jij mag ook zeker trots op jezelf zijn Anne-Marie. Zo knap wat je voor elkaar hebt gekregen.

 • Anita
  3 jaar ago

  Wat een mooi lijstje Karen! Hier een tijd geleden ook een top 10 van trotse momenten online gezet. We doen het inderdaad te weinig en je laatste puntje is een erg mooie eigenschap!

 • Astrid
  3 jaar ago

  Wat een mooie rij met dingen om trots op te zijn, helemaal terecht!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Dank je wel Astrid!

 • Jacqueline
  3 jaar ago

  Wel grappig dat je dan begint met de mensen om je heen waar je trots op bent, toch bescheiden he! 😉

  Ik zou er ook wel een heel artikel mee kunnen vullen (sorry, ik ben dus niet zo heel bescheiden, haha), ga ik misschien nog wel doen binnenkort. Maar even in het kort ben ik vooral trots op mijn doorzettingsvermogen, dat ik ondanks tegenslagen er toch altijd wat van probeer te maken.

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Haha, nou ik vind dat ik mijn gezin en vrienden wel echt ook aan mezelf te danken heb 😉
   En doen! Ik ben benieuwd naar jouw lijstje. Ik vind het ook knap hoor, hoe jij bent wie je bent met je ziekte.

 • Prachtig stuk! We kijken alleen naar meer en meer en hoe we beter kunnen worden. Niks mis mee, hoor. Doelen stellen verrijkt je leven ook uiteraard. Maar we moeten ook kijken naar wat we al wel hebben. Ook al zijn het kleine dingen. Dat vergeten we vaak, zoals jij zegt. En dat klopt!

  Wat cool dat je in een kliniek hebt gewerkt. Mag ik vragen op welk verzorgingsgebied ?

  Liefs Aneta

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Ik heb in een afslank kliniek gewerkt.

 • Desirée
  3 jaar ago

  Nee, in NL mag je niet uitspreken dat je trots op jezelf bent want dan doe je arrogant en uit de hoogte. Fuck it. Ik heb er geen enkele moeite (meer) mee om te zeggen dat ik trots ben op mijzelf en wat ik heb bereikt, zowel privé als zakelijk. En groot gelijk dat jij ook trots bent op jezelf. Je bent een mooi mens Ka! <3

  • YuStSoMe
   3 jaar ago

   En jij lieve Desirée mag ook trots zijn… je hebt een prachtige dochter, met van dat heerlijk Shirley Temple krulhaar!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Jij ook Dees. En ik ben ook trots op jou! <3

 • FabulousHeidi
  3 jaar ago

  Wat een mooie lijst! Het zet me wel aan het denken ? Ik denk dat ik ook veel heb om trots op te zijn, ik bedank elke dag voor alles wat ik “heb” en alles wat nog komen gaat. Maar jij dame mag zeker trots zijn op jezelf! Mooi artikel!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Dat is ontzettend goed, om daar dagelijks bij stil te staan.

 • Nicole
  3 jaar ago

  Heel mooi lijstje. Heb maandag een artikel online gezet over dat ik trots ben op mezelf. Dat ik zoveel ben afgevallen.. En doorgezet heb en dat nog steeds telkens doe, ondanks de tegenslagen.

 • Dat is ook een hele lijst om trots op te zijn! Ik ben trots op hoe ik om ga met het herstel na mijn ski ongeluk (om maar even iets te noemen). Niks in dat herstel gaat zoals het zou moeten, mijn lichaam reageert niet zoals het hoort te reageren, maar ik ga niet bij de pakken neer zitten en probeer er het beste van te maken. En het kost soms (nog steeds) bloed, zweet en tranen, maar ik WIL gewoon dat het weer goed komt!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Dat vind ik ook reuze knap van jou Loes. En je kunt het! Het komt goed.

 • Bregje
  3 jaar ago

  Wat een fijn lijstje en absoluut inspirerend! Ik ga er ook eens voor zitten! ❤

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Leuk Breg! Ik kijk uit naar jouw lijstje.

 • Lifesabout
  3 jaar ago

  En ik ben trots op jou! 🙂

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   En als ik dan weer zeg dat ik trots op jou ben, schrijf je dan weer zo’n mooi blog artikel? 😉 X

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.