TOP
tips tegen griep
Health

Voel je een griep aankomen? Of heb je er al één? (mijn tips tegen griep)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Deze week moest ik er toch echt aan geloven; ik werd geveld door de griep. Ik had ‘m niet echt zien aankomen, opeens was het zo ver. Waarschijnlijk had het slaapgebrek, de kou en de alcohol met oud en nieuw me de das om gedaan. Hartstikke vervelend vind ik het om ziek te zijn, maar een geluk bij een ongeluk.. wel weer inspiratie voor een blog artikel. Vandaag deel ik dan ook mijn tips tegen griep. Voel je een griep aankomen? Of heb je er al één? Wellicht heb je hier dan wat aan?

Tips tegen griep:

Veel drinken

Als je griep krijgt, heb je last van een virus. Wil je dat virus eerder kwijt dan moet het op de een of andere manier uit je lichaam. Veel drinken wil daar nog wel eens bij helpen, want dan plas en zweet je meer. Dus hop.. zet die kan water naast je neer en drinken maar. Overigens drink ik het liefste thee als ik grieperig ben.

Veel fruit & groentes eten

Vitamientjes! Anti-oxidanten. Ik hoef het je vast niet uit te leggen, maar dat heb je nodig. Ik eet me ongans aan fruit en groente. En ondanks dat je maar een bepaald aantal vitamines nodig hebt op een dag en je de rest ook gewoon weer uitplast, voel ik me daar goed bij. Of tenminste ietsje beter.

Soep

Een combinatie van punt 1 & 2 is soep. Ik eet dan ook graag groentesoep als ik ziek ben. Of kippensoep oftewel Joodse penicilline. Wist je dat? Kippensoep helpt tegen alles, als je tenminste geen vegetariër bent.

Stomen

Als ik echt vast zit qua snot ga ik stomen. Dat lucht op. Soms doe ik dat met een stoomapparaat, maar als ik te lui ben om die uit de kelder te halen, doe ik het gewoon met een handdoek over mijn hoofd boven de gootsteen. Ik gooi wat Rhino caps of kamille in het water en ik kan weer ademen. Stomen kan trouwens ook gewoon in de badkamer door de douche bijvoorbeeld net wat warmer te zetten.

Neusspray

Het wetenschappelijke bewijs kan ik er niet voor leveren, maar een vriendin van mij die in de pharma werkt, vertrouwde me ooit toe dat als je griep voelt aankomen je met neusspray moet gaan spuiten en dat dan nog wel eens zou kunnen helpen. Dus dat doe ik sindsdien ook braaf. Maar ook weer niet te veel, want een andere vriendin van mij was ooit verslaafd aan neusspray. Spray dus, maar met mate, is mijn devies.

tips tegen griep 2

Bril op

Je ziet het al op de foto, als ik ziekig ben, draag ik mijn bril in plaats van mijn lenzen. Het is niet echt een middel tegen griep, maar ik vind het gewoon heel vervelend om lenzen te dragen als ik van die warme waterige ogen heb. Dan heb ik liever een bril die beslaat. Of eigenlijk heb ik liever niets, maar dan zie ik weer vrij weinig, dus dat is ook geen optie.

Naar buiten

‘Huh? Maar je moet toch juist binnen blijven en jezelf warm houden?’ Ik hoorde je het wel denken.. En dat dacht ik vroeger ook, maar ik heb ooit van mijn voormalige huisarts geleerd dat je binnen de hele dag in je eigen bacillen zit en dat het dus best goed kan zijn als je er de kracht voor hebt, om even te gaan wandelen in de frisse buitenlucht zodat je weer verse lucht en zuurstof binnenkrijgt. Nog bedankt dr. Schulte. Ik heb het altijd onthouden.

Ui naast mijn bed

Ruim twee jaar geleden publiceerde ik het artikel ‘Op een natuurlijke manier van je griep/verkoudheid af‘ en daarin schreef ik het ook al, maar ik doe het nog steeds. Als ik er echt slecht aan toe ben, slaap ik met een door midden gesneden ui naast mijn bed. Dat leerde ik van mijn grootmoeder en het werkt voor mij echt, dus ik blijf het lekker doen als stinkt mijn slaapkamer daarna nog maanden naar een pizzeria.

Vroeg naar bed

Over bed gesproken. Als ik griep heb, heb ik slaap nodig. Ik hoef mezelf dan niet eens een schop onder mijn kont te geven, ik kan dan gewoon uit mezelf vroeg naar bed. Bijslapen om aan te sterken, noem ik dat.

Vitamine D

Naast veel fruit en groente, slik ik ook extra Vitamine D supplementen en dan meer de aanbevolen dosering. Die tip kreeg ik ooit van een orthomoleculair arts en als ik ook maar iets kuch, begin ik er al mee. Baadt het niet, dan schaadt het ook niet.

Echinacea

De meningen verschillen nog al over Echinacea. Diezelfde vriendin die ik noemde bij het punt over neusspray vindt het de grootste onzin ooit, maar ik vaar wel bij Echinacea. En misschien is het dan wel dat fantastische placebo effect? Misschien ook niet? Geen idee!

Citrosan/Hot Coldrex met een scheut alcohol

En als dan niet meer helpt qua middelen dan grijp ik naar de alcohol mét Citrosan of Hot Coldrex wel te verstaan. Het liefst een scheut sterke drank door de warme citroendrank heen. En dan meteen naar bed met een joggingpak aan en een extra deken en zweten maar. Soms zweet ik zo’n griep er dan echt in een nacht uit en dat is best fijn. Overigens verschillen de meningen ook nog al over alcohol als je griep hebt, maar ik merk niet dat ik zieker wordt door een scheut alcohol (dat wordt beweerd). Mijn dromen vinden het iets minder prettig, want griepdromen in combinatie met alcohol zijn vrij levendig, maar goed, je moet er wat voor over hebben om van die pokkegriep af te komen.

Heb jij zelf nog een tip wat je kunt doen tegen griep? Wat helpt jou altijd goed? Sharing is caring! Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Volg je Dejlig al op Bloglovin?

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.