TOP
tips om de batterijduur van je telefoon te verlengen
Gadgets Tuesday's Tip

10 tips om de batterijduur van je telefoon te verlengen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Mijn iPhone is mijn telefoon, berichten service, agenda, camera, personal assistant, krant, gameboy, walkman, bank, kindervermaak, televisie, fotobewerker en nog zo veel meer van dat. Ik kan me echt niet meer voorstellen hoe het was zonder mobiele telefoon, al zijn er ook heus nog wel eens momenten dat ik terug verlang naar mobielvrije tijd. Toen had je in ieder geval nooit het probleem dat je telefoon leeg was of ging. Want man… wat zijn die krengen snel leeg zeg. Toch zijn er een aantal tips om de batterijduur van je telefoon te verlengen. In dit artikel heb ik er 10 op een rij gezet als reminder voor mezelf, maar misschien heb jij er ook wat aan?

10 tips om de batterijduur van je telefoon te verlengen

1. Apps niet afsluiten

Een hele belangrijke, want ik had altijd gehoord dat je apps moest afsluiten omdat al die open apps energie kosten. Maar dat blijkt dus helemaal niet zo te zijn. Het opstarten en afsluiten ervan, kost juist veel meer energie!

2. Helderheid van je scherm aanpassen

Wist je dat het scherm van je telefoon de meeste energie verbruikt? Het is dus handig om de helderheid van je scherm lager in te stellen. Dat kun je doen via je bedieningspaneel (instellingen > helderheid en achtergrond), maar bij sommige telefoons kun je ook de optie ‘pas automatisch aan’ inschakelen.

3. Bluetooth uitschakelen

Ik gebruik bluetooth in mijn auto en voor mijn draadloze koptelefoon, maar ik heb het echt niet elk moment van de dag nodig. Toch had ik het uit gemak vaak altijd aanstaan. Niet slim, want het is echt een energieslurper. Nu ik het alleen aanzet als ik het nodig heb, gaat mijn batterij veel langer mee.

LEES OOK >>> Je medische gegevens aan je iPhone koppelen? Dat doe je zo!

4. Push meldingen apps

Zelf werd ik al gek van alle push meldingen, dus bij mij staan de meesten al uit. Maar dat was dus niet alleen verstandig voor mijn gemoedsrust, want al die meldingen verkorten je batterijduur. Bij je instellingen kun je deze aanpassen.

5. Automatisch vergrendelen

Het is niet alleen handig voor als je telefoon gejat wordt, een automatisch slot is ook verstandig qua energieverbruik. Je past dat eenvoudig aan en je kunt zelf een geschikte tijd aangeven.

tips om de batterijduur van je telefoon te verlengen

6. Automatisch ophalen e-mail

Zelf heb ik het helemaal uitgezet. Af en toe haal ik zelf mijn e-mail binnen, maar ik heb nog al de neiging meteen te willen lezen/antwoorden, dus ik probeer dat nu alleen op gezette tijden te doen. Maar dat automatisch ophalen van je e-mail is dus ook slecht voor de batterijduur. Je kunt het zelf aanpassen naar elke uur/elk kwartier en ga zo maar door.

7. Niet storen 

Als ik niet gebeld wil worden, zet ik het geluid van mijn telefoon uit, maar niet storen is nog beter. Als je telefoon op deze modus staat licht niet elke keer je scherm op als iemand belt of als je een push melding krijgt en daardoor kun je langer met je batterij doen.

LEES OOK >>> Hoe een app op mijn telefoon voor een behoorlijke wake-up call zorgde

8. Airplane mode

Wist je dat je mobiel sneller oplaadt als ‘ie op airplane mode staat? Dus als je echt haast hebt, is dat fijn om te weten. Maar als vervolg van punt 7… je telefoon verbruikt dus ook nog eens heel weinig energie als ‘ie in deze modus staat. Nog minder dan bij ‘niet storen’.

9. Trillen

Heb je je telefoon op trillen en bellen staan? Ik heb dat trillen uitgezet en gebruik het alleen nog maar als ik ergens geen geluid wil, maar wel wil weten als ik gebeld wordt. Overigens maakt dat trillen vaak ook geluid en is het dus niet echt handig. Bovendien kost het superveel energie als je het allebei aan hebt staan.

10. Locatiebepaling

Eigenlijk vind ik die locatiebepaling sowieso een beetje eng. Ja, ik heb een iPhone en ik twijfel zelfs weer over de nieuwe iPhone 8, maar ik krijg er toch een unheimisch gevoel van. Ik heb het dan ook uitstaan en ik geef per app toestemming of ik het wil delen of niet. Voor maps is het bijvoorbeeld best een beetje nodig ;). Maar die locatiebepaling zorgt er ook voor dat je smartphone sneller leeg is. Het is dus niet onverstandig om ‘m standaard uit te zetten.

Zoals ik al vertelde, heb ik al jaren een iPhone en denk ik dat ik uiteindelijk ook gewoon weer voor een iPhone 8 ga. Wat ik fijn vond om te horen, is dat je die ook draadloos kunt opladen! En daar kun je, en dat is heel apple oneigen, zelfs laders van andere fabrikanten zoals IKEA, Belkin en en Mophie voor gebruiken. Maar je kunt de iPhone 8 ook gewoon via een kabel opladen en dan kun je ook snelladen. Daarnaast is deze versie voorzien van een nieuwe A11 Bionic-chip die nog energiezuiniger is, dus als het goed is, gaat dit toestel ook veel langer mee! Hij is net uit dus je kunt nu al een iPhone 8 bestellen, dan heb je hem binnenkort al in huis

Is jouw smartphone ook zo snel leeg? Heb je zelf nog een tip om ‘m langer mee te laten gaan? Ik ben benieuwd!

Ben je op zoek naar nog meer tips om je batterijduur te verlengen? Dan vind je die hier voor de iPhone en hier voor Samsung.

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met T-Mobile.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.