TOP
tips voor een gelukkig leven
Health Lifestyle

10 tips voor een gelukkig leven

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Ben jij echt gelukkig? Of vind je geluk maar een overschat iets? Kan ook natuurlijk. Vroeger dacht ik veel na over geluk. Totdat ik besefte dat je heel druk bezig kan zijn met gelukkig worden, zonder je te realiseren dat je het misschien al bent? Wat dat betreft is geluk natuurlijk wel een beetje overrated. Hoeveel tijdschriften en magazines er wel gaan over ‘hoe je gelukkig moet worden/zijn’ etc. etc. En nu kom ik ook nog eens met een blog artikel met 10 tips voor een gelukkig leven. Ja heus. Want het leek me wel eens leuk om daarover te schrijven. Wat maakt een mens nou echt gelukkig? Wat maakt mij nou echt gelukkig? Ik verklap je alvast, dat het niets met materiële dingen te maken heeft. Met wat dan wel? Ik vertel het je… stay tuned

1. Dingen voor anderen doen

Het klinkt heel cliché, maar het is toch echt zo. Ik word blij als ik iets voor iemand anders kan doen. Iemand achterna lopen die zijn shawl liet vallen op straat, een parkeerkaartje aan iemand geven waar nog een tegoed op staat (ja, dat gebeurt als je niet kan inloggen op je Parkline app 😉 ), iets uitzoeken voor een vriendin, nadien voel ik me fijn. Dat ik iets voor iemand heb kunnen betekenen, al was het maar iets kleins.

2. Blij zijn met wie je bent

Die maat 36 daar ga ik nooit meer in passen. Toch ben ik (inmiddels) hartstikke blij met wie ik ben. Ja, ik krijg grijze haren en mijn huid is allang niet meer zo strak als dat ‘ie een paar jaar geleden was, toch ben ik blij met mezelf en met wie ik ben. Ik ben tevreden met hoe ik in het leven sta. En ja, dat kan altijd beter, want ik zou me bijvoorbeeld minder kunnen ergeren, of minder perfectionistisch kunnen zijn.. Overall ben ik heel blij en dat is het belangrijkste.

3. Je bewust zijn van de wereld om je heen

Ook al loop je hetzelfde rondje door de buurt, er is altijd wel wat anders te zien. Het roodborstje op de heg, de boom die herfstkleuren krijgt, de vrolijke oude man bij de bushalte. Kijk je nog echt om je heen? Zie je de wereld om je heen? Ben je je er bewust van? Bewustzijn is soms echt heerlijk.

4. Doelen in je leven hebben

En ondanks dat je misschien alles al hebt, is het toch altijd fijn om doelen te hebben. Privé en zakelijk. Doelloosheid is killing. Ik hou ervan om doelen te hebben die ik kan realiseren. Dat ik weet waar ik heen wil en met wie en wat.

5. Vriendschappen

Zet mij met een vriendin op een terras en ik heb nooit genoeg tijd. Ik geniet van mijn vriendschappen. Ik geniet van mijn vrienden. Maar ik geniet er ook van om een volslagen vreemde tegen te komen, waar ik opeens een gigantische klik mee blijk te hebben. Dat kan zelfs digitaal. Ik heb mensen die ik mijn vrienden noem, die ik nog nooit in het echt leven ontmoet heb. Toch connect ik met ze en dat is fijn.

6. Goed voor jezelf zorgen

Gezond eten, een massage nemen, of gewoon eens een uurtje me-time in de badkamer. Sporten, wandelen, frisse lucht, genoeg slapen, het zijn allemaal dingen die voor mij vallen onder ‘goed voor mezelf zorgen’ en waar ik gelukkig van word.

7. Nieuwe dingen blijven leren

Dit punt ligt een beetje in het verlengde van punt 4. Maar het lijkt mij ontzettend saai als ik alles al zou weten (al denk ik soms wel dat ik dat al doe 😉 ). Ik vind het heerlijk om nieuwe dingen te blijven leren. Dat ik een interessant verhaal lees, nieuwe woorden leer, weer iets meer te weten kom over bijvoorbeeld SEO. Het houdt me scherp en ik vind het altijd een overwinning als ik bijvoorbeeld weer iets nieuws onder knie krijg.

8. Veerkracht hebben

Soms gaan dingen niet zoals je graag had gewild dat ze waren gegaan. Soms is het leven behoorlijk onredelijk. Soms is alles oneerlijk. Maar goed.. het kan altijd erger. En als je het vermogen hebt, even heel erg verdrietig te zijn, maar niet in dat verdriet te blijven hangen en jezelf weer te herpakken, dan kun je de hele wereld aan. Ik tenminste wel.

9. Dingen positief benaderen

Ja, dat heeft ook met punt 8 te maken. Maar het is ook een manier van leven. Je kunt doemdenken, je kunt het glas altijd half leeg zien, maar het kan ook andersom. Dat is soms verrekte moeilijk, maar je kan het jezelf ook aanleren. Door dingen die je anders negatief zou zien, positief te bekijken.

10. Familie

Oh hell ja, dat is ook een cliché, maar het is ook waar. Ik word gelukkig van familie en dan met name van mijn familie. Mijn man, kind, ouders, zus, neven en nichten, ooms en tantes en ja, zelfs van mijn huisdieren. Ik vind het heerlijk om met mijn gezin thuis te zijn, mijn ouders te zien genieten van hun kleinkind en te skypen/appen met neef en nicht in de VS, Den Haag, Zwitserland of Nieuw Zeeland. Hoe internationaal ;). Overigens zie ik sommige van mijn vrienden ook als familie. Familie hoef je niet te hebben, maar kun je ook zelf maken.

Tot zo ver mijn punten. Kun jij je hierin vinden? Wat is jouw tip voor een gelukkig leven? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Vond je dit leuk om te lezen? Dan vind je dit misschien ook interessant?

Uitgelichte foto via Shutterstock

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.