TOP
tips voor een gelukkig leven
Health Lifestyle

10 tips voor een gelukkig leven

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Ben jij echt gelukkig? Of vind je geluk maar een overschat iets? Kan ook natuurlijk. Vroeger dacht ik veel na over geluk. Totdat ik besefte dat je heel druk bezig kan zijn met gelukkig worden, zonder je te realiseren dat je het misschien al bent? Wat dat betreft is geluk natuurlijk wel een beetje overrated. Hoeveel tijdschriften en magazines er wel gaan over ‘hoe je gelukkig moet worden/zijn’ etc. etc. En nu kom ik ook nog eens met een blog artikel met 10 tips voor een gelukkig leven. Ja heus. Want het leek me wel eens leuk om daarover te schrijven. Wat maakt een mens nou echt gelukkig? Wat maakt mij nou echt gelukkig? Ik verklap je alvast, dat het niets met materiële dingen te maken heeft. Met wat dan wel? Ik vertel het je… stay tuned

1. Dingen voor anderen doen

Het klinkt heel cliché, maar het is toch echt zo. Ik word blij als ik iets voor iemand anders kan doen. Iemand achterna lopen die zijn shawl liet vallen op straat, een parkeerkaartje aan iemand geven waar nog een tegoed op staat (ja, dat gebeurt als je niet kan inloggen op je Parkline app 😉 ), iets uitzoeken voor een vriendin, nadien voel ik me fijn. Dat ik iets voor iemand heb kunnen betekenen, al was het maar iets kleins.

2. Blij zijn met wie je bent

Die maat 36 daar ga ik nooit meer in passen. Toch ben ik (inmiddels) hartstikke blij met wie ik ben. Ja, ik krijg grijze haren en mijn huid is allang niet meer zo strak als dat ‘ie een paar jaar geleden was, toch ben ik blij met mezelf en met wie ik ben. Ik ben tevreden met hoe ik in het leven sta. En ja, dat kan altijd beter, want ik zou me bijvoorbeeld minder kunnen ergeren, of minder perfectionistisch kunnen zijn.. Overall ben ik heel blij en dat is het belangrijkste.

3. Je bewust zijn van de wereld om je heen

Ook al loop je hetzelfde rondje door de buurt, er is altijd wel wat anders te zien. Het roodborstje op de heg, de boom die herfstkleuren krijgt, de vrolijke oude man bij de bushalte. Kijk je nog echt om je heen? Zie je de wereld om je heen? Ben je je er bewust van? Bewustzijn is soms echt heerlijk.

4. Doelen in je leven hebben

En ondanks dat je misschien alles al hebt, is het toch altijd fijn om doelen te hebben. Privé en zakelijk. Doelloosheid is killing. Ik hou ervan om doelen te hebben die ik kan realiseren. Dat ik weet waar ik heen wil en met wie en wat.

5. Vriendschappen

Zet mij met een vriendin op een terras en ik heb nooit genoeg tijd. Ik geniet van mijn vriendschappen. Ik geniet van mijn vrienden. Maar ik geniet er ook van om een volslagen vreemde tegen te komen, waar ik opeens een gigantische klik mee blijk te hebben. Dat kan zelfs digitaal. Ik heb mensen die ik mijn vrienden noem, die ik nog nooit in het echt leven ontmoet heb. Toch connect ik met ze en dat is fijn.

6. Goed voor jezelf zorgen

Gezond eten, een massage nemen, of gewoon eens een uurtje me-time in de badkamer. Sporten, wandelen, frisse lucht, genoeg slapen, het zijn allemaal dingen die voor mij vallen onder ‘goed voor mezelf zorgen’ en waar ik gelukkig van word.

7. Nieuwe dingen blijven leren

Dit punt ligt een beetje in het verlengde van punt 4. Maar het lijkt mij ontzettend saai als ik alles al zou weten (al denk ik soms wel dat ik dat al doe 😉 ). Ik vind het heerlijk om nieuwe dingen te blijven leren. Dat ik een interessant verhaal lees, nieuwe woorden leer, weer iets meer te weten kom over bijvoorbeeld SEO. Het houdt me scherp en ik vind het altijd een overwinning als ik bijvoorbeeld weer iets nieuws onder knie krijg.

8. Veerkracht hebben

Soms gaan dingen niet zoals je graag had gewild dat ze waren gegaan. Soms is het leven behoorlijk onredelijk. Soms is alles oneerlijk. Maar goed.. het kan altijd erger. En als je het vermogen hebt, even heel erg verdrietig te zijn, maar niet in dat verdriet te blijven hangen en jezelf weer te herpakken, dan kun je de hele wereld aan. Ik tenminste wel.

9. Dingen positief benaderen

Ja, dat heeft ook met punt 8 te maken. Maar het is ook een manier van leven. Je kunt doemdenken, je kunt het glas altijd half leeg zien, maar het kan ook andersom. Dat is soms verrekte moeilijk, maar je kan het jezelf ook aanleren. Door dingen die je anders negatief zou zien, positief te bekijken.

10. Familie

Oh hell ja, dat is ook een cliché, maar het is ook waar. Ik word gelukkig van familie en dan met name van mijn familie. Mijn man, kind, ouders, zus, neven en nichten, ooms en tantes en ja, zelfs van mijn huisdieren. Ik vind het heerlijk om met mijn gezin thuis te zijn, mijn ouders te zien genieten van hun kleinkind en te skypen/appen met neef en nicht in de VS, Den Haag, Zwitserland of Nieuw Zeeland. Hoe internationaal ;). Overigens zie ik sommige van mijn vrienden ook als familie. Familie hoef je niet te hebben, maar kun je ook zelf maken.

Tot zo ver mijn punten. Kun jij je hierin vinden? Wat is jouw tip voor een gelukkig leven? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Vond je dit leuk om te lezen? Dan vind je dit misschien ook interessant?

Uitgelichte foto via Shutterstock

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

13 COMMENTS
 • Desirée
  3 jaar ago

  Ik kan me er heel erg goed in vinden. Wat voor mij geluk is? Rust in mijzelf, want dat maakt alles beter (niet alleen voor mij maar ook de mensen om mij heen) en daar heb ik op dit moment even wat moeite mee. Komt wel weer hoor, maar even een minder momentje <3

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Hopelijk ben je na dit weekend weer een beetje opgeladen.

 • YuStSoMe
  3 jaar ago

  Geluk zit hem in het moment. Ik was nooit gelukkig met mijzelf. Nu ik in therapie zit, begin ik in te zien dat ik er ook mag zijn. En dan krijg je complimenten omdat je meer gaat stralen. Nu wij bijna geen geld meer hebben,… Zijn we gelukkiger dan ooit, omdat we nu van een ijsje genieten. Het een sport vinden om te bezuinigen. Het is waar, geld maakt niet gelukkig. Liefde wel.

 • Jacqueline
  3 jaar ago

  Ik kan me hier zeker in vinden! En gelukkig doe ik het ook best aardig op al die 10 punten. 🙂

 • Ik ben het helemaal met je eens. Vooral dat bewust zijn van de wereld om je heen, daar word ik echt gelukkig van. Ook al sta ik ergens in de file, dan is er altijd wel iets moois om te zien, en dan probeer ik maar te denken: zonder file had ik dat niet gezien! Of als je ver weg moet voor je werk, ik probeer altijd even een ommetje te maken of gewoon maar te genieten van wat er gebeurt. En dat levert soms hele fijne momenten op!

 • Wat een fijne dingen! Ik herken mijzelf hier ook wel in. Voornamelijk nummer 4. Doelen verrijken mijn leven. Ze geven mij de energie om elke dag weer vrolijk uit bed te komen en er tegen aan te gaan om dat doel te bereiken.

 • Annette
  3 jaar ago

  Ik kan me er goed in vinden, ik zou ook nog zeggen tevreden zijn met wat je hebt. Ik zie het vaak om me heen dat mensen meer willen (geld, spullen, vakanties, betere baan noem het maar op). Dan denk ik wel eens, kijk nu eens wat je allemaal al hebt en bereikt heb dus naast het tevreden zijn met jezelf ook tevreden zijn met wat je hebt, natuurlijk kan een beetje dromen en ambitie hebben geen kwaad maar je snapt vast wat ik bedoel.

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Ja, ik snap absoluut wat je bedoelt.

 • Anne-Marie
  3 jaar ago

  Wat een mooi lijstje. Ik kan me in alle punten goed vinden en mag mezelf ook best heel gelukkig noemen!

 • Freya
  3 jaar ago

  Ik heb net het boek Op naar geluk gelezen, van Ap Dijksterhuis (niet zeker of ik die naam juist gespeld heb). Een aanrader, en enkele van zijn tips komen overeen met die van jou 🙂 Het boek is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, en het is erg leuk geschreven!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Oh dat ken ik niet, dat boek. Ga ik eens naar kijken. Dank voor de tip.

 • Nicole
  3 jaar ago

  Ja kan me er zeker in vinden.. Denk dat ik daarom ook wel gelukkig ben al ben ik nog niet gelukkig met mezelf..

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Je bent op de goede weg, toch?

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.