TOP
tip vies openbaar toilet
Lifestyle Tuesday's Tip

Tref je een vies openbaar toilet? (met deze tip kun je toch gaan zitten ?)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Openbare toiletten… ik vind die dus hartstikke goor. Ik schreef ooit al een blog over mijn openbare toiletten fobie (met een knipoog trouwens), maar die fobie is dus best wel op zijn plaats. Lees bijvoorbeeld dit artikel. Vroeger legde ik altijd wc papier op de bril, maar ook dat schijnt echt geen goed idee te zijn. Gelukkig heb ik voor mezelf een handige tip ontdekt en die deel ik graag met je. Wellicht heb je wat aan deze tip voor een vies openbaar toilet, want zeker met kinderen kan dat heel onhandig zijn!

Tip vies openbaar toilet

In de VS verkochten ze in het baby walhalla desinfecterende doekjes. Voor de zekerheid nam ik die maar mee. Ze verkopen die doekjes ten slotte niet voor niets. Maar hé… wat bleken die utilities een uitkomst! Want hoe vaak die verschoonplekken voor baby’s helemaal niet zo schoon bleken?! Dus hup… zo’n doekje erover en ik kon met een gerust hart de baby verschonen.

En die doekjes bleken dus ook nog eens bijzonder handig om over een vieze toiletbril heen te halen zodat ik niet in een ongemakkelijk standje boven de wc hoefde te hangen. Sindsdien is het mijn ultieme tip. Zorg altijd dat je voor desinfecterende doekjes bij je hebt! Deze van Dettol (*) bijvoorbeeld. Zo maak je in een handomdraai een vieze wc bril schoon en ze zijn sowieso erg handig om bij je te hebben. Zeker met kinderen. En zeker onderweg op vakantie bijvoorbeeld.

Je hebt ook van die sprays om je handen te desinfecteren. Daarmee kun je op een stuk toiletpapier sprayen en dat werkt dan hetzelfde. Die sprays (*) zijn eventueel ook handig om bij je te hebben.

LEES OOK >>> Tuesday’s Tip: Zo houd je de toiletborstel schoon

En dan nog even dit

Extreem blij ben ik met openbare toiletten met zo’n automatische toiletbrillen schoonmaak ding. Of met toiletten waar al zo’n desinfect spray hangt. Maar niet alleen de toiletbril in een openbare wc is vaak vies. Wat dacht je van de kranen en deurklinken? Er zijn zo veel mensen die hun handen niet wassen? Ik raak in toiletten ook vaak de deurklink niet aan met mijn handen, maar met mijn arm. Zeker als ik net mijn handen heb gewassen!

Overigens lijkt het nou net alsof ik een soort van smetvrees heb. Dat is dus niet zo. Ik vind alleen de meeste toiletten behoorlijk goor. Voor de dreumes vind ik het wel goed dat hij af en toe ook bacteriën binnenkrijgt, maar dit soort bacteriën gaan me te ver ;).

Heb jij zelf nog een hygiënische tip betreft openbare toiletten of andere vieze openbare plekken? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs, Karen

Uitgelichte foto via Shutterstock.

Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.