TOP
tip kleding wegdoen
Huishouden Tuesday's Tip

Twijfel je over kleding wegdoen? (Met deze handige tip maak je de keuze makkelijker)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Weggooien, ik ben er ontzettend slecht in. Ik hecht aan spullen en al helemaal aan kleding. Want dat bloesje had ik aan op de eerste date met manlief en die schoenen droeg ik zomer na zomer met zo veel plezier. Daar heb ik zo veel mooie herinneringen op gemaakt. En ja.. ze vallen nu half uit elkaar, maar weggooien vind ik dan toch lastig. In mij schuilt geen Marie Kondo. Al zou het wel makkelijker zijn als ik net iets meer van haar boek geleerd zou hebben. Toch kreeg ik laatst een handige tip die ik wel ben gaan toepassen. Twijfel jij net als ik over kleding wegdoen? Met deze tip maak je de keuze makkelijker en ik deel ‘m graag met je!

Tip kleding wegdoen

Kleerhangers

De tip is reuze simpel. Aan het begin van het seizoen hang je alle kleerhangers op een bepaalde manier op. Dus of met bolle kant naar buiten of andersom. Als je een kledingstuk draagt, dan hang je de hanger met het kledingstuk na het dragen (en eventueel wassen) andersom terug op. De kleding die je aan het eind van het seizoen niet hebt gedragen, kun je wegdoen.

Tenzij het bijvoorbeeld feestelijke kleding is. Die draag je ten slotte vaak een stuk minder. Of als het echt een heel bijzonder kledingstuk is dat je graag wilt houden. Om het op de Marie Kondo manier te zeggen: Een kledingstuk waar je echt heel blij van wordt.

Leg kleding

En de kleding die je niet ophangt? Vraag je je nu wellicht af. Laten we die kleding voor het gemak de leg kleding noemen. Daar verzon ik zelf maar een tip voor. Wat je bijvoorbeeld kunt doen, is er post-its in plakken. Heb je de kleding gedragen, dan haal je de post-it eruit. Ook kan je de kleding binnenstebuiten opvouwen en het ‘goed’ weer terugleggen, als je het gedragen hebt.

LEES OOK >>> Zelf kleding stomen

Aanvullende tips

  • Wat ik hierboven ook al schreef. Sommige kleding draag je niet elk jaar. Ik heb bijvoorbeeld niet veel huwelijken en chique feesten meer, maar nog wel behoorlijk wat jurkjes voor die gelegenheden. En ook bepaalde (winter)sportkleding draag ik niet jaarlijks. Beetje zonde om het dan meteen weg te doen als ik het niet meer draag.
  • Datzelfde geldt voor kleding waar je echt heel dol op bent.
  • Of wat dacht je van kleding die niet meer past? Het heeft geen zin om het ja-ren te bewaren, maar als je van plan bent om af te vallen/of aan te komen, dan heb je misschien een mooi doel voor ogen met die broek die nu net niet past? Overigens heb ik zelf een confronterend rondje gedaan en met mezelf besloten dat het echt geen zin heeft om nog jurken uit mijn studententijd te bewaren, omdat ik nou eenmaal echt nooit meer onder de 50 kilo ga wegen.
  • Als kleding kapot is (en niet meer te maken valt), zou ik het wel gewoon weggooien. Want die kleren kan en wil je waarschijnlijk toch niet meer aan.
  • Nog een leuke tip: Als je echt heel gehecht bent aan een kledingstuk, kun je er altijd een foto van maken. Bewaar die foto met foto waarop je het kledingstuk draagt en zo kun je een mooi herinneringen bestand maken. Maar deze tip is waarschijnlijk alleen maar van toepassing op de sentimentele en potentiële hoarders, zoals ik.
  • Je kunt je kleding verkopen, maar je kunt het ook weggeven aan iemand die het nodig heeft. Dat laatste kan een heel voldaan gevoel geven.

Heb jij moeite met kleding wegdoen? Wellicht heb je wat aan deze tip of heb je er zelf nog een? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs, Karen

Uitgelichte foto via Shutterstock.

Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.