TOP
the writing happiness journal (8)-
Books

The Writing Happiness Journal | Florien van Basten Batenburg (wat geeft jou energie en plezier?)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Een tijdje terug kreeg ik de vraag of ik het nieuwe boek van Florien van Basten Batenburg wilde reviewen: ‘The Writing Happiness Journal’. Na het lezen van de samenvatting dacht ik: dit is wel iets wat ik kan gebruiken in dit stadium van mijn leven en dus ging ik aan de slag. Ik schreef elke week een stukje in mijn nieuwe ‘dagboek’.

Samenvatting The Writing Happiness Journal

Wil jij minder moeten en meer plezier in je leven? Wil je ontdekken wat jou energie geeft? En wil je ook meer rust, focus en flow in je leven?

The Writing Happiness Journal

Dit boek c.q. dagboek kan je helpen je ‘happy vibes’ terug te vinden en te verduidelijken wat je wil in het leven en wat je verlangens zijn. In dit boek vind je 52 uitdagende vragen die je kan invullen en die jou als het ware een jaar lang mee op reis door je eigen geluk nemen.

52 vragen

Tijdens het beantwoorden van de vragen ontdek je beetje bij beetje hoe je meer plezier in je leven brengt, hoe je beter naar jezelf en je intuïtie kunt luisteren, wie en wat je blij maakt en wat je wél in je leven wilt en nog veel belangrijker; wat je kwijt wil en dus wil loslaten.

van kind naar volwassene

Als kind kan je heel goed naar jezelf luisteren. Maar als je ouder wordt, krijg je steeds meer te maken met verwachtingen en regels van anderen en de maatschappij. Bovendien krijg je een opvoeding vol met overtuigingen en ‘waarheden’, die van generatie op generatie zijn overgedragen.

Als kleuter word je naar school gestuurd en ga je vervolgens doen wat iedereen doet: naar school, dan op zoek naar een baan, een partner en voor je het weet heb je opeens zelf ook kinderen. Of juist niet… Soms kom je in het leven op een punt dat je eigenlijk niet meer zo goed weet wat je wilt. Je bent op zoek of hebt het gevoel dat je geleefd wordt. Je weet wel dat je het anders wilt. ‘The Writing Happiness Journal’ helpt je bij het terugvinden van je innerlijke stem en bij het richting geven aan je leven.

Over de auteur

Florien van Basten Batenburg heeft via haar live en online trainingen al meer dan 1.500 vrouwen begeleid bij het creëren van meer rust, richting en plezier in hun leven. Florien is schrijfster, spreker, coach, moeder, tante, foodie, beach & lifestyle lover met een zwak voor (kook)boeken, kokos en chocola. Ze schreef de bestseller “Tante! Handboek voor coole tantes” en begeleidt food & lifestyle onderneemsters bij het schrijven van boeken die hun bedrijf en merk versterken.

Klinkt goed toch? Ik ben niet een type dat heel erg zweverig is ingesteld, maar wil soms inderdaad wat meer rust en focus. Dus ik vond het een goed idee om met dit boek aan de slag te gaan. Leuk om nog even te melden is dat ik Florien stiekem al kende van haar Handboek voor coole tantes. Dat heb ik mijn zusjes (en schoonzusjes) cadeau gedaan toen ik zwanger was, en dat vond ik al zo’n leuk boek!

Het boek

Ik ontving het boek in een prachtig pakketje, in inpakpapier met pauwen en een echte pauwenveer. En ook nog een leuke polaroid (mét persoonlijke boodschap). Dat maakte het al helemaal leuk om te beginnen. Zoals je op de 1e afbeelding in dit artikel al kon zien, is het boek alleen al een plaatje om te zien.

the writing happiness journal (9)-

De binnenkant is ook al zo mooi vormgegeven, met wederom een prachtige pauw.

the writing happiness journal (2)

Het boek is opgedeeld in 52 weken, die weer zijn verdeeld over de verschillende jaargetijden. Net als een gewoon jaar. Het advies in het voorwoord van het boek is om gewoon te beginnen in de week van het jaar waar je bent. Zo krijg je op het juiste moment de juiste vraag. Voelt dat niet goed voor je, dan kun je ook in week 1 beginnen. Volg je intuïtie, want die heeft altijd gelijk.

the writing happiness journal (3)

Er staan prachtige plaatjes in het boek, heerlijk om te kijken. En tussen de weken door staan er ook nog wat leuke teksten die je aan het denken zetten.

the writing happiness journal (4)

Per week krijg je een vraag die je moet beantwoorden. Je moet niet te lang nadenken over het ‘perfecte’ antwoord, eigenlijk moet je gewoon beginnen met schrijven. De woorden stromen dan zo uit je pen en dat is precies de bedoeling.

Een dagboek

the writing happiness journal (10)-

Per vraag kun je 2 kantjes schrijven en ik moet zeggen: dat lukt me over het algemeen ook. Wel heb ik soms wat moeite met het direct opschrijven van het antwoord. Dan heb ik al in het begin van de week de vraag gelezen en ‘m pas later in de week gevuld. Ik wilde er dan toch even over nadenken.Ik had er wat moeite mee dat het direct al ‘netjes’ moest worden (met pen zeg maar) en wilde het dus wel goed doen. Je zou dat kunnen oplossen door eerst met potlood te schrijven. Dan kun je altijd nog gummen als je niet tevreden bent. Overigens was dat niet iedere week zo hoor, de meeste vragen kon ik beantwoorden door gewoon te beginnen met schrijven.

the writing happiness journal (11)-

En dit vond ik wel het beste advies dat ik tot nu toe ben tegengekomen in het boek. <3 Overigens is dit 1 van de weinige dingen waar ik moeite mee heb. Denk ik zelf dan.

Mijn ervaring

Om een beetje een beeld van het boek te krijgen heb ik in vier weken tijd steeds 2 vragen per week beantwoord. En dat was eigenlijk (best) leuk om te doen. Alleen al omdat je even een momentje voor jezelf neemt om het antwoord op te schrijven. De vraag waar ik mee begon was ‘Wat heb je nu allemaal al in je leven waar je blij van wordt?’ Een vraag die eigenlijk heel goed bij mij past, want ik probeer altijd zoveel mogelijk naar de positieve dingen te kijken. Dus een makkelijke starter. Ik kon het antwoord op die vraag dan ook zo opschrijven.

Zoals ik al zei kwam ik ook wel eens een vraag tegen die ik wat moeilijker vond om te beantwoorden. Dan sliep ik er een nachtje over en lukte het toch vaak de volgende dag om het antwoord op te schrijven. Had ik dit boek zelf gekocht? Ja, ik vind het alleen al een plaatje om in de boekenkast te hebben staan. Ga ik het boek de rest van het jaar invullen? Jazeker, misschien dat het me niet elke week blijft lukken om een vraag te beantwoorden, maar dan doe ik er die week erop gewoon 2. Nu het begin er is ben ik stiekem heel benieuwd hoe ik er over een jaar op terug kijk. Ik blijf dus schrijven!

Overigens staat er in de inleiding van het boek een free & fabulous reminder service vermeld. Daar kun je je gratis voor aanmelden.

Het boek ‘The Writing Happiness Journal van Florien van Basten Batenburg is o.a. te koop bij Bol.com en kost € 17,95

Is dit ook een boek dat jij zou willen hebben? Wat zou jij ervan kunnen leren, denk je? Misschien is het wel een leuk cadeau voor jezelf of voor iemand anders? Wie zou jij het cadeau willen geven? Ik ben benieuwd!

xx
Loes

* Deze review bevat een product dat we hebben opgestuurd gekregen.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Loes Hofstede

Redactrice Karenz.nl / Creatieve lifestyleblogger Gewoon iets met Loes / nuchtere Tukker / getrouwd en mama van een kleuter (meisje) en bijna-peuter (jongen) / houdt van creatieve uitdagingen / deelt graag DIY-projecten, recepten, beautyreviews, mama-dilemma's en leuke dagjes uit

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.