TOP
the best of augustus
Editorial Personal

The Best of Augustus 2015

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Als het september wordt, heb ik altijd een beetje dubbel gevoel. Aan de ene kant ben ik dol op de herfst met al haar mooie kleuren, de kneuterigheid van de tikkende regen op de ramen, een groot glas rode wijn en onder een dekentje een boekje lezen terwijl de open haard knappert. Maar aan de andere kant betekent dat ook dat het einde van de zomer in zicht komt. Misschien krijgen we nog een Indian Summer, maar de zon gaat echt al eerder onder en de lange zomeravonden zijn niet meer. Maar goed, het is dus september. Tijd om de realiteit onder ogen te komen, maar eerst nog even augustus nabeschouwen. Wat was The Best of Augustus 2015? Wat waren de 5 best gelezen artikelen afgelopen maand op Dejlig? Wat vond ik de beste/leukste/grappigste of interessantste blogs van collega bloggers? En wat waren mijn persoonlijke hoogtepunten? Ik ga het je allemaal vertellen in deze maandelijkse rubriek. Lees je mee?

The Best of Augustus 2015: Dejlig

the best of dejlig diary #251. Dejlig Diary #25

2. Fit by Fie: Gezonde dikmakers

3. The Best of Juli 2015

4. Persoonlijk: Mijn doelen voor Q4 2015

5. Spot On: Judith Pagrach

Dit is me nog nooit overkomen; een artikel dat ik op de laatste dag van de maand plaats en dat meteen het best gelezen wordt. Maar ik had natuurlijk ook echt wel iets bijzonders te melden? Overigens stond het ’s middags al op 1, dus niet eens aan het eind van de dag of zo. Met zo’n soort artikel valt het altijd op hoeveel bekenden er mee lezen zonder daar eigenlijk ooit wat over te zeggen, want mijn inbox en whatsapp draaiden gisteren overuren.

Verder is het ook nog nooit voorgekomen dat er een Best of artikel in de top 5 stond, dus dat is ook bijzonder. De columns van Sophie zijn natuurlijk vaste prik in deze top 5 en ik vind het leuk om te zien dat jullie mijn doelen zo interessant vonden ;). De mooie Spot On met food blogger Judith sluit het rijtje mooi af.

Overigens heb ik wel een kleine kanttekening, want ik heb deze maand echt alleen de artikelen van afgelopen maand geselecteerd. Elke maand staan er namelijk dezelfde (oude) artikelen in de top 5 en anders wordt het een beetje eentonig.

The Best of Augustus 2015: Collega Content

the best of: josanIn willekeurige volgorde:

1. De mooie meisjes mommy blogger Josan heb je al eens voorbij zien komen in de Spot On op Dejlig. Op haar eigen blog vulde ze de Three Things Tag in. Als je hier al wat langer meeleest, dan weet je dat ik zelf nooit tags invul, maar ik vind het wel hartstikke leuk om ze bij anderen te lezen. Vooral als ze mij noemen natuurlijk! Ik stond op Josan’s blog in het rijtje: 3 bloggers met een leuke persoonlijkheid. Hoe leuk en lief is dat? Bedankt voor het compliment Josan!

2. Zoals je wel begrijpt, ben ik de laatste tijd enorm bezig geweest met adoptie. Manon adopteerde een klein schattig jongetje Micah in Kenia en in dat land moet je dan 6 maanden tot een jaar blijven zodat je kindje dan aan jou kan wennen in zijn/haar vertrouwde omgeving. Voor Jan Magazine hield Manon een column bij. Ik volgde Manon op de voet, het had namelijk nog al wat voeten in aarde want Kenia besloot opeens dat Nederlandse adoptieouders hun kindjes, die ze al bij zich hadden, niet mee het land uit mochten nemen. Ademloos las ik haar prachtige columns en we mailden zelfs een paar keer heen en weer. Momenteel is Manon met haar familie net terug in Nederland en schreef ze een prachtige afscheidscolumn over het land dat haar zo veel gebracht had. Ik zeg niet snel dat je iets moet lezen, maar deze column moet je echt even lezen. Deze is namelijk zo adembenemend prachtig wonderschoon mooi. Al Manon’s columns waren prachtig, maar deze mag van mij de Nobelprijs voor columns krijgen.

3. Toen ik deze blog las, wist ik ‘die komt in mijn top 5 deze maand’. En toen was het pas begin augustus. Blog buddy Natasja schreef over het roer dat ze om wilde gooien en behalve dat ze dat prachtig beschreef, vond ik het ook inspirerend om te lezen. ‘Stilstaand water gaat stinken’, zegt mijn tante altijd en dat klopt. Ik vind het knap als mensen dingen willen veranderen aan zichzelf. Door Natasja ben ik nu ook weer meer gaan sporten. Dank daarvoor :).

4. Soms, heb je echt wat aan een blogje en dan bedoel ik praktisch gezien. Dina schreef een heel handig artikel over hoe je je planten in leven houdt. Ik ben dol op planten en bloemen in de tuin en het huis. Fijn om te weten waarom orchidee elke keer overlijdt en nu maar hopen dat de nieuwe in leven blijft. Misschien heb jij zelf ook wat aan dit blogje? Dina heeft sowieso een leuke blog!

5. Judith heb je ook al eens in mijn top 5 gezien, maar ze schreef nu dus weer een ijzersterk artikel over beeldscherm heldinnen. Dat zijn vrouwen die (vaak anoniem) op Internet vervelende reacties achter laten. Gelukkig heb ik er hier niet zo veel last van, maar lees vooral even Judith’s blog wat ze hiermee bedoelt en wat ze er van vindt. Je begrijpt dat ik het helemaal met haar eens ben.

The Best of Augustus 2015: Persoonlijk

the best of persoonlijk

1. Ik hoef je natuurlijk niet uit te leggen dat het rapport van de Raad voor de Kinderbescherming een belangrijke mijlpaal voor mij was? Eindelijk kan ik het zeggen, want er staan geen obstakels of eventuele afwijzingen meer in de weg? Ik was van te voren niet onzeker of zenuwachtig over de gesprekken met de Raad, maar het is toch fijn dat het allemaal gewoon mag.

2. We kochten een huis! Hoera! Hier heb ik verder niets aan toe te voegen. Hopelijk komt de financiering ook helemaal rond, maar dat zou ik minder erg vinden dan dat ‘ons kindje’ niet was door gegaan.

3. Oh wat was het een heerlijke maand en wat heb ik ontzettend vaak op het strand gezeten en van de zon genoten! Het was heerlijk weer en we hadden veel fijne afspraken met dierbare vrienden en onze ouders.

4. En ja hoor, mijn unieke bezoekersaantal is per maand ook weer gestegen. Ik plaatste deze maand echt wat minder berichten, maar dat was blijkbaar helemaal niet erg. Bijna 1.000 extra nieuwe lezers kwamen hier even buurten. Het is elke maand weer een feestje om mijn statistieken van de vorige maand te zien, dus iedereen die de moeite neem dit te lezen, wil ik echt uit de grond van mijn hart bedanken. Dank, dank, dank!

5. Augustus was de maand dat ik uit mijn comfort zone trad en een opdracht accepteerde die ik eigenlijk niet zo bij mezelf vond passen. En nu ben ik er hartstikke blij mee en trots op dat ik het toch maar ben gaan doen. Ik heb gisteren al verteld over de Unexpected Fashion Battle en dezelfde dag ontving ik een persbericht waar ik dus zelf in voor kwam. Echt super tof! Weer een hoogtepunt!

En hiermee sluit ik the Best of Augustus 2015 af. Ondanks dat er een voor mij heel dierbaar iemand overleed, was het toch een heerlijke maand. Een van mijn betere vriendinnetjes kreeg een kindje, we vierden het leven met vrienden, de zon scheen ontzettend vaak, niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk. Het einde van een langdurig adoptie voortraject komt in zicht, zodat we nu echt kunnen beginnen. Het liefst in een nieuw huis. Augustus, je was een fijne maand. Volgend jaar weer? Zelfde tijd? Zelfde zon?

September we gaan beginnen! Ik heb er zin in!

Hoe was jouw maand? Heb je nog iets leuks mee gemaakt? Wat vind je van de artikelen van mijn collega bloggers? Ik ben reuze benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Benieuwd naar de rest van The Best of artikelen. Hier vind je ze:

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.