TOP
Fit by Fie Column
Column Health

Fit by Fie: ‘That’s when the magic happens’

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Een keer in de twee weken lees je op Dejlig de column Fit by Fie van Sophie Uljee (Personal Trainer). Vandaag vertelt ze je waarom je ‘uit’ je comfortzone zou moeten trainen en waarom grenzen verleggen goed voor je is. Benieuwd wat ze daarmee bedoelt? Lees maar mee…

Grenzen verleggen

Zooooo.. hoe gaat het met de billetjes? Hebben jullie ze hard aan het werk gezet? Die van mij hebben er afgelopen week flink van langs gekregen na een lui weekje wintersport en ik kan jullie vertellen, AUW! Iedere training weer zorg ik dat ik tot het uiterste ga, grenzen verleg en met een maximaal voldaan gevoel mijn training afrond. Alleen zo boek je progressie. Het is iedere keer weer een gevecht met mezelf maar het is het meer dan waard..

Gisteren stond ik in de kleedkamer en hoorde ik een meisje iets tegen haar vriendinnetje zeggen: “Volgende keer neem ik wel iets minder gewicht bij de BodyPump hoor, anders wordt ik zo gespierd”. Hier gaan mijn haren werkelijk van overeind staan! Om drie redenen welteverstaan.. Van BodyPump word je niet heel gespierd omdat het aantal herhalingen dat je maakt per spiergroep een meer cardio gerichte training is i.p.v. hypertrofie training (krachttraining gericht op de groei van spierweefsel). Daarnaast hebben wij vrouwen veel minder aanleg om spiermassa te kweken, hier moeten we dan ook heel hard voor werken en 1 of 2 keer per week een uurtje BodyPump zal hier (helaas) niet voor zorgen. En dan is er nog het puntje gewicht.. er wordt veel te licht getraind! Dit vind ik nou zo zonde… Je hebt je best gedaan om in je toch al veel te drukke bestaan een uurtje vrij te maken voor de gym, zorg dan ook dat je hier het maximale uithaalt!

where the magic happens

That’s when the magic happens

Dus… dames pak je sportmaatje bij de hand en trek hem of haar uit die comfort zone! Spring op de barricade – lees crosstrainer – en trek dat apparaat eens helemaal uit elkaar tijdens een interval training. Alvast mijn excuses aan alle sportschoolhouders die dit lezen en volgende week de monteur weer langs mogen laten komen. Het is voor een goed doel. Doe eens gek en gooi wat kilo’s extra op die stang tijdens een BodyPump les, dan haal je die laatste paar herhalingen maar een keer niet maar je lichaam zal je de volgende dag dankbaar zijn! Laat dat yoga lesje eens voor wat het is en zoek een andere prikkel voor je lichaam. Want daar draait het allemaal om, het toedienen van de juiste prikkels tijdens je training. Een overload creëren zoals ze dat zo mooi noemen. Hiermee breng je het lichaam uit balans en “that’s when the magic happens”.

Ik vraag jullie dan ook om aan mij te denken de eerstvolgende keer dat je gaat trainen. Laten we de handen ineen slaan en samen de grens op zoeken.


logo sophie personal trainingSucces dare-devils!

Liefs Fie!

Wil je meer updates van Sophie zien?

Je kunt haar ook volgen op Instagram!

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

«

»

3 COMMENTS
 • Claudia
  5 jaar ago

  Wat motiverend. Ik vind het vreselijk als ik niet tot het uiterste ben gegaan. Dan kan ik net zo goed niet trainen heb ik dan het gevoel (dat is natuurlijk niet waar)

 • karen
  5 jaar ago

  Wat een leuk idee! Ik heb zelf de opleiding Sport & Bewegen – Bewegingsagogie gedaan dus ik ken het op zich wel maar altijd leuk om er het een en ander over te lezen! xoxo

 • BeautyblogLaura
  5 jaar ago

  Super leuk! xx

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.