TOP
terug naar waar het mee begon
Editorial

Terug naar waar het mee begon…

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Op 14 januari ben ik jarig en normaliter deel ik dan altijd een mijn doelen artikel. Dit jaar loopt het even anders, want ik heb een aantal dingen die ik vandaag al met je wil delen. Zoals je wellicht wel hebt gelezen, hebben Desirée en ik besloten (voorlopig) met MOMmag. te stoppen. Maar ook op Karenz. wil ik een aantal dingen anders gaan aanpakken. Ik vertel je hoe, wat en waarom…

Terug naar waar het mee begon

18 jaar geleden begon ik (toevallig ook in januari) mijn eerste blog. Sindsdien is bloggen een belangrijk deel van mijn leven geworden. De afgelopen 5 jaar verdien ik er zelfs een inkomen mee. Sinds ik begon met bloggen is de blog wereld enorm veranderd. Dat is logisch, dingen veranderen nou eenmaal en er zijn ondertussen ook al weer diverse andere mediavormen bijgekomen, zoals Youtube en Instagram.

Ik hou enorm van bloggen. Schrijven is echt mijn passie en ik vind het heerlijk om op deze manier mijn creatieve ei kwijt te kunnen. Mijn blog is een soort mijn kindje, maar als je je geld ergens mee verdient, wordt het natuurlijk ook gewoon werk. Er zijn maar weinig mensen die van hun hobby hun beroep kunnen maken, dus wat dat betreft prijs ik me gelukkig, maar toch.

Een stap terug…

Afgelopen zomer waren mijn drukste maanden ooit op Karenz. Nog nooit heb ik zoveel opdrachten gehad als toen. Na de zomer heb ik besloten de meeste opdrachten af te slaan. Zonder namen te noemen: Ik kon bijvoorbeeld een behoorlijk grote campagne voor een afslankmerk gaan doen, maar ik merkte dat ik er even geen zin meer in had. Omdat als je zo’n campagne doet, je ook cijfers moet kunnen laten zien. En ik heb gewoon geen zin meer om mezelf maar continu te moeten verkopen. Delen in groepen, volgers werven op Instagram. Dat hele influencer gebeuren en alles erom heen, kan me eigenlijk gestolen worden. Ik kan me daar ook steeds minder goed in vinden en voel ook niet  meer de behoefte om de hele tijd aanwezig te zijn op social media, leuk gevonden te worden en updates van anderen te zien.

Dus het afgelopen jaar heb ik, zoals je wellicht ook al wel gemerkt hebt, al een stap terug gedaan. Ik heb veel energie in MOMmag. gestoken en daar heb ik enorm veel van geleerd. Geleerd wat ik leuk vind om te doen en wat niet. En geleerd om weer eens samen te werken, want het was al best een tijd geleden dat ik weer eens samen met iemand ergens aan gewerkt heb. Dees en ik zijn een fantastisch team en ik vond het ontzettend fijn om het allemaal met iemand te kunnen delen. Vandaar ook dat ik MOMmag. voorlopig nog in de lucht houd. Wellicht dat ik het op een later tijdstip weer nieuw leven inblaas.

Bloggen als hobby

Maar voor nu wil ik een stap terug doen. MOMmag. gaat helemaal on hold, maar ook op Karenz. ga ik (voorlopig) terug naar waar het mee begon. Bloggen als hobby en niet als beroep. Er zullen vast af en toe nog wel betaalde posts voorbij komen (ik heb ook nog wat opdrachten uitstaan), maar dat zijn onderwerpen die volledig aansluiten. De afgelopen maanden heb ik hier al niet meer dagelijks gepost en dat blijft voorlopig zo. Ik wil weer bloggen zonder deadlines en druk. Het zou zo maar kunnen dat we dit jaar een kindje erbij krijgen, we weer een tijdje naar de VS toe moeten en ik wil me daar optimaal op kunnen voorbereiden en als het moment daar is volledig van kunnen genieten.

Het afgelopen jaar was prachtig, maar ook ontzettend druk met altijd maar dingen die moesten en dat was niet de bedoeling. Voor aankomend jaar heb ik besloten dat er nog maar een ding moet en dat is genieten van mijn gezin.

Bovendien denk ik dat er met meer rust in mijn hoofd en leven nog mooiere dingen kunnen ontstaan. Terug naar waar het mee begon: Doen wat ik leuk vind zonder er wat voor terug te verwachten. Columns schrijven, tips en ervaringen delen, inspireren zonder influencer te zijn, maar uit herkenbaarheid. Dat is wat ik leuk vind.

Hopelijk jij ook!

Liefs,
Karen

Uitgelichte foto Simone Nijssen van Bruiloftsfotograaf Zwolle.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

22 COMMENTS
 • Annemieke
  10 maanden ago

  Heey Hallo.

  Ik kom voor het eerst op je blog en ik ken je blog helemaal niet. Nu wel 🙂 . Mooie verhalen schrijf je.

  Terug naar toen, het ‘oude’ bloggen verlang ik ook naar en ik denk vele met mij die al heel lang bloggen. Ik focus mij daar ook de laatste paar maanden op. Hoewel af en toe comments ook leuk zijn, zoals toen, Toen iedereen nog reageerde onder je blogartikel. .

  Heel veel succes met deze nieuwe weg.

  Groetjes Annemieke

 • Tineke
  10 maanden ago

  Wat mooi dat je dit doet! Ik hoop dat er meerdere bloggers zijn die dit gaan doen. Ik ben ook gestopt met bloggen een tijd geleden omdat alles aan het blogwereldje van deze tijd mij tegenstond. Nu ben ik weer begonnen met bloggen, gewoon voor de hobby. Heel fijn want ik maak mij nu niet meer druk over SEO en statistieken. Al vind ik het wel erg jammer dat er geen reacties meer worden achtergelaten bij blogs. Ik vond de interactie altijd zo leuk.
  Liefs

  • Karen
   10 maanden ago
   AUTHOR

   Ja dat vind ik ook jammer. Ik denk dat dat door social media komt. Iedereen kan maar overal altijd reageren. Vroeger reageerde je gewoon op een blog. Maar goed. Dat is nou eenmaal zo.
   BTW ik zie om me heen veel mensen die het ermee gehad hebben. Misschien is het wel een trend en gaan er meer ‘back to basic’? Leuk om te horen dat jij hetzelfde hebt ervaren! X

 • Rory
  10 maanden ago

  Wat een mooie woorden. Ze zijn zo waar. Ik denk dat veel vrouwen zich hierin herkennen. Ik hink op twee benen. Aan de ene kant wil ik blijven groeien met mijn blog en aan de andere kant wil ik juist heel graag ontploeteren. Minder ruis en meer waar het om gaat. Allemaal moeten we onze weg vinden, ons pad volgen. Ik lees niet super regelmatig bij je (door al die ruis en afleiding) maar ik merk dat ik druk bezig ben met keuzes maken en dat zal zeker betekenen dat ik wel weer wat vaker ga lezen.

  • Karen
   10 maanden ago
   AUTHOR

   <3 Ik wens jou veel wijsheid in je besluit. Minder ruis en afleiding is zo fijn. We verdienen dat! ;)

 • Jacqueline
  10 maanden ago

  Snap het helemaal dat deze keuze nu het beste past bij hoe je leven er nu uitziet/gaat zien. En voor mij als lezer zie ik er ook de voordelen van, want je blijft delen wat ik graag lees. 😉

  • Karen
   10 maanden ago
   AUTHOR

   😀 Dat is helemaal mooi!

 • Janske
  10 maanden ago

  Wat een goede keuze. Zo te lezen is het ook de juiste. Een gezonde balans tussen familie en je blog. Dat is het beste. Dat het maar een bijzonder en mooi jaar mag worden voor jou én jullie gezin ❤️

  • Karen
   10 maanden ago
   AUTHOR

   Dank je wel lieve Jans! <3

 • Annette
  10 maanden ago

  Helemaal gelijk hoor, je kleine man word zo snel groot die van mij wordt gewoon alweer 23 pff te snel gegaan. Niets moet, maar lekker doen waar jij je goed bij voelt!

  • Karen
   10 maanden ago
   AUTHOR

   Ik dacht altijd dat dat een cliché was, maar het gaat echt allemaal zo snel. Dank voor je lieve reactie!

 • Natascha
  10 maanden ago

  Ik volg je nog niet zo heel lang (een jaartje denk ik) maar ik vind jou en Desiree heel tof om te volgen, juist omdat jullie zo puur zijn. Ik laat zelden reacties achter maar voel nu toch even de behoefte om dat te doen haha. Vooral ook omdat ik het heel erg herken, en het kan waarderen dat je doet waar jij je goed bij voelt. Ik wens je veel geluk!

  • Karen
   10 maanden ago
   AUTHOR

   Wat een lief compliment. Dank je wel.

 • Jantine
  10 maanden ago

  Goed zo, jij en je gezin zijn gewoon het belangrijkst! Geniet ervan 🙂

 • Michelle Fatima
  10 maanden ago

  Ik snap je helemaal. Dat is toch het leukste. Lekker genieten van je gezin, daar draait het om!

  • Karen
   10 maanden ago
   AUTHOR

   <3 Dank je wel lieve Fatima Michelle!

 • Nathalie
  10 maanden ago

  Ik hou van bloggers die dit durven te doen!! Doe waar je, je goed bij voelt en een hobby waar je af en toe iets mee verdiend is toch ook prima? Geniet!

  • Karen
   10 maanden ago
   AUTHOR

   Wat een lieve reactie. Dank hiervoor!

 • Yvonne
  10 maanden ago

  Jammer als lezer, maar ik ben groot voorstander van voordal dingen doen die je blij maken 🙂 En uiteindelijk is het als lezer toch ook het leukst om artikelen te lezen die vanuit het hart zijn geschreven! Succes met je nieuwe draai.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.