TOP
terug naar waar het mee begon
Editorial

Terug naar waar het mee begon…

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Op 14 januari ben ik jarig en normaliter deel ik dan altijd een mijn doelen artikel. Dit jaar loopt het even anders, want ik heb een aantal dingen die ik vandaag al met je wil delen. Zoals je wellicht wel hebt gelezen, hebben Desirée en ik besloten (voorlopig) met MOMmag. te stoppen. Maar ook op Karenz. wil ik een aantal dingen anders gaan aanpakken. Ik vertel je hoe, wat en waarom…

Terug naar waar het mee begon

18 jaar geleden begon ik (toevallig ook in januari) mijn eerste blog. Sindsdien is bloggen een belangrijk deel van mijn leven geworden. De afgelopen 5 jaar verdien ik er zelfs een inkomen mee. Sinds ik begon met bloggen is de blog wereld enorm veranderd. Dat is logisch, dingen veranderen nou eenmaal en er zijn ondertussen ook al weer diverse andere mediavormen bijgekomen, zoals Youtube en Instagram.

Ik hou enorm van bloggen. Schrijven is echt mijn passie en ik vind het heerlijk om op deze manier mijn creatieve ei kwijt te kunnen. Mijn blog is een soort mijn kindje, maar als je je geld ergens mee verdient, wordt het natuurlijk ook gewoon werk. Er zijn maar weinig mensen die van hun hobby hun beroep kunnen maken, dus wat dat betreft prijs ik me gelukkig, maar toch.

Een stap terug…

Afgelopen zomer waren mijn drukste maanden ooit op Karenz. Nog nooit heb ik zoveel opdrachten gehad als toen. Na de zomer heb ik besloten de meeste opdrachten af te slaan. Zonder namen te noemen: Ik kon bijvoorbeeld een behoorlijk grote campagne voor een afslankmerk gaan doen, maar ik merkte dat ik er even geen zin meer in had. Omdat als je zo’n campagne doet, je ook cijfers moet kunnen laten zien. En ik heb gewoon geen zin meer om mezelf maar continu te moeten verkopen. Delen in groepen, volgers werven op Instagram. Dat hele influencer gebeuren en alles erom heen, kan me eigenlijk gestolen worden. Ik kan me daar ook steeds minder goed in vinden en voel ook niet  meer de behoefte om de hele tijd aanwezig te zijn op social media, leuk gevonden te worden en updates van anderen te zien.

Dus het afgelopen jaar heb ik, zoals je wellicht ook al wel gemerkt hebt, al een stap terug gedaan. Ik heb veel energie in MOMmag. gestoken en daar heb ik enorm veel van geleerd. Geleerd wat ik leuk vind om te doen en wat niet. En geleerd om weer eens samen te werken, want het was al best een tijd geleden dat ik weer eens samen met iemand ergens aan gewerkt heb. Dees en ik zijn een fantastisch team en ik vond het ontzettend fijn om het allemaal met iemand te kunnen delen. Vandaar ook dat ik MOMmag. voorlopig nog in de lucht houd. Wellicht dat ik het op een later tijdstip weer nieuw leven inblaas.

Bloggen als hobby

Maar voor nu wil ik een stap terug doen. MOMmag. gaat helemaal on hold, maar ook op Karenz. ga ik (voorlopig) terug naar waar het mee begon. Bloggen als hobby en niet als beroep. Er zullen vast af en toe nog wel betaalde posts voorbij komen (ik heb ook nog wat opdrachten uitstaan), maar dat zijn onderwerpen die volledig aansluiten. De afgelopen maanden heb ik hier al niet meer dagelijks gepost en dat blijft voorlopig zo. Ik wil weer bloggen zonder deadlines en druk. Het zou zo maar kunnen dat we dit jaar een kindje erbij krijgen, we weer een tijdje naar de VS toe moeten en ik wil me daar optimaal op kunnen voorbereiden en als het moment daar is volledig van kunnen genieten.

Het afgelopen jaar was prachtig, maar ook ontzettend druk met altijd maar dingen die moesten en dat was niet de bedoeling. Voor aankomend jaar heb ik besloten dat er nog maar een ding moet en dat is genieten van mijn gezin.

Bovendien denk ik dat er met meer rust in mijn hoofd en leven nog mooiere dingen kunnen ontstaan. Terug naar waar het mee begon: Doen wat ik leuk vind zonder er wat voor terug te verwachten. Columns schrijven, tips en ervaringen delen, inspireren zonder influencer te zijn, maar uit herkenbaarheid. Dat is wat ik leuk vind.

Hopelijk jij ook!

Liefs,
Karen

Uitgelichte foto Simone Nijssen van Bruiloftsfotograaf Zwolle.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.