TOP
struggles als moeder van een baby
Baby Mama

12 struggles als moeder van een baby (oftewel deze dingen zijn soms best lastig)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Jaaaa het is hartstikke leuk een baby. En jaaa het is het ook allemaal waard. Laten we dat heel helder hebben. Laat ik daar HEEL duidelijk over zijn. Maar er zijn dus ook echt wel dingen die niet zo leuk zijn. Die soms ook best wel een ietsiepietsie frustrerend kunnen zijn. Dus hoe fijn is het om die dingen dan eens op een rijtje te zetten. Even je hart te luchten. Kijken of andere ouders dezelfde struggles hebben. Want dit geldt natuurlijk niet alleen voor moeders, maar voor vaders ook. Zijn de struggles herkenbaar? Ja of nee?

12 struggles als moeder van een baby

1. Je dag loopt altijd anders dan gehoopt/verwacht

Je baby doet altijd een dutje van 12-14 uur? Dus dan kun je om 14:30 best afspreken bij de dokter? Nee hoor, want als je dat doet, slaapt de baby opeens tot 15 uur. Of hij slaapt niet en valt om 14:15 pas in slaap. Het overkwam me. Allemaal.

2. Poepen als je wegmoet

‘Klaar om te gaan? Luiertas gepakt? Genoeg schone rompers bij je? Noodrantsoen voor onderweg? Autosleutels? Pak jij Robin even? Oh shit! Heeft ‘ie nou gepoept? Ja hoor. Weer te laat op de afspraak.’

Baby’s poepen vaak als je wegmoet. Alsof ze het er om doen die kleine poepfabriekjes.

LEES OOK >>> ‘Mijn eerste moederdag als moeder’ (over hoe trots ik ben om mama te zijn)

3. Poepen in een schone luier

Je loopt weg bij de commode en onderweg naar beneden ruik je al iets. Poept dat nou lekkerder in zo’n schone luier? Of beeld ik me dat in? Ik heb het idee dat ik soms dagen 3 uur bezig ben met poepluiers verschonen.

4. Slapen niet slapen

Ik stopte het bij punt 1 ook al aan, maar dagen lopen altijd anders. Leg je de baby in bed om een dutje te doen, valt hij niet in slaap. En als ‘ie dan zo ongeveer wakker had moeten worden, dan valt ‘ie pas in een diepe coma. Dat je denkt even te gaan werken tijdens zijn dutje en dat hij dan niet slaapt. En dat je gehoopt nog even te kunnen gaan wandelen voor de regenbui, maar dat ‘ie dan net ligt te maffen.

5. Moe

Slapen is sowieso een dingetje hier in huis. Want hoe ik ook probeer op tijd naar bed te gaan, genoeg (nacht)rust pakken, is altijd een uitdaging. Soms voel ik me zo’n zombie. En maar doorgaan op die automatische piloot. In het woord moeder zit niet voor niets het woord moe, blijkt nu wel.

LEES OOK >>> Moeders horen niet te werken?

6. Over je heen plassen

Dit geldt niet voor de meisjesmoeders, maar die hebben vast weer andere dingen. Maar de meeste jongensmoeders herkennen het vast wel, een baby die over je heen plast. Het liefst bijna recht in je gezicht. Als je net je mond open hebt. Gelukkig doet ‘ie het nu niet meer zo vaak, maar ik heb maanden panisch met een washandje in de aanslag gestaan als ik ‘m ging verschonen. Trauma!

7.Vlekken in je kleding

Een wit bloesje aan? Doe maar niet. Gegarandeerd dat daar aardbei of pompoen op terechtkomt. Een zwart truitje dan? Meeeh melkvlekken. Kwijl op je suede jasje. Snot op je groene broek. En ga zo maar door. Schoon voor de dag komen is nog al een uitdaging met een baby in je buurt.

8. Mishandeld worden

Die grijpgrage handjes die hangen het liefst aan mijn haren. Of aan mijn wimpers. Oorbellen uit je oren rukken. Ook leuk! En ja, dat was als kusje bedoeld, maar je beet me toch echt. En dat deed best wel pijn. Bovendien lijkt het nu alsof ik een zuigzoen op mijn wang heb. Bedankt hè!

LEES OOK >>> Wil je meer energie krijgen? (10 tips)

9. Vreemden begroeten

Oh ja, dat is vast een hele lieve man waar je nu zo enthousiast naar zwaait en kirt. Hij ruikt alleen niet zo lekker. Dus nee, grijp maar niet naar zijn arm. Oh no. Doe je het nu toch? En aait die man je nu? Moet ik thuis weer met de Dettol in de weer.

Vreemden die je kind ongevraagd begroeten en andersom. Ik heb het er niet zo op. Vooral niet als ze mijn baby ongevraagd aaien en/of aanraken of nog erger… een kusje willen geven. Doe maar niet. Ik vind het niet prettig. Dus.

10. Balans vinden

Je hebt een baby, je hebt een partner, je hebt ouders, familie, huisdieren, je hebt werk, en je hebt vriendinnen. En het is dus best lastig daar een goede balans voor te vinden. Vooral die laatsten schieten er nog wel eens bij in. Ik vind het soms best moeilijk om tijd te vinden voor vriendinnen. En daar voel ik me dan weer lullig over. Al weet ik dat de meesten het wel begrijpen. Maar toch…

11. Tijd voor jezelf

Tijd voor anderen is één ding, maar tijd voor jezelf? Wat is dat? Me-time? Dat ik vroeger zo maar naar de kapper kon? Of dat ik om de dag mijn nagels kon lakken. Dat je zo maar een boek kon uitlezen zonder in slaap te vallen. Of gewoon te gaan sporten of mediteren als je daar zin in had. Ik vind het extreem moeilijk om tijd voor mezelf vrij te maken. Want er moet altijd wel wat. Of je bent met je kind bezig, of je bent de was aan het doen. Aan het werken, koken, boodschappen doen en ga zo maar door. Ik heb me-time nooit zo gewaardeerd als dat ik dat nu doe.

12. Zorgen

Zorgen voor en zorgen om. Mijn kind is mijn alles en ik zorg dolgraag voor hem. Maar het zorgen om dat daarbij komt kijken, vind ik af en toe best moeilijk. Is dat kuchje geen bronchitus? Duurt die verkoudheid niet te lang? Mag hij dat wel eten? Heeft hij nou allergie? Is hij wel blij? Vindt hij het wel leuk op het KDV? Heeft hij het niet koud? Of juist te warm? Moet ik toch niet even nog een keer gaan kijken voordat ik ga slapen? Is die slaapzak wel dik genoeg? Ademt hij wel?

Moeder zijn is prachtig en het hoort er allemaal bij. Alle clichés zijn waar. Ik had het voor geen goud willen missen. Zelfs de zorgen neem ik er voor lief bij.

Herken jij deze struggles? Heb je er nog een (of twee) toe te voegen? Wat vind jij of wat lijkt jou lastig? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.